Rezultatele vor fascina milioanele de persoane care au pisici, spun cei de la BBC. „Sunt fascinante, întrucât sunt jumătate sălbatice şi jumătate domesticite”, a declarat dr. John Bradshaw, expert în interacţiunile om-animal de la Universitatea Bristol.
După o perioadă în care pisicile au făcut tot ce au vrut, cu GPS-ul şi camera de filmat montate pe zgardă, cercetătorii au vizualizat rezultatele.
Cele mai multe pisici nu s-au îndepărtat mai mult de 50 de metri de casă, cu o singură excepţie: pisica Sooty se plimba circa 3 kilometri pe zi. Nu este de mirare, pentru că Sooty provine dintr-o familie de pisici crescute la fermă, obişnuite să străbată câmpurile. Celelalte pisici nu călătoreau prea mult, însă erau extrem de teritoriale, deşi seara se transformau în mici invadatori ale terenurilor vecine.
În urma rezultatelor, cercetătorii spun că pisicile nu doar simt că o altă felină a mai fost într-un loc anume, ci îşi dau seama şi când a fost acolo. În plus, experţii au descoperit că pisicile de casă nu merg la vânătoare, decât extrem de rar.
Pisicile supravegheate erau, însă, extrem de pasionate de bucătăriile vecinilor, pentru a lua mici gustări nocturne.