Sabrina Voinea a revenit în ţară: „Îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate”/ Camelia Voinea: „Merg până în pânzele albe”/ Mihai Covaliu: „Ar putea lua argint”

La gimnastică, România a ocupat locul 7, iar Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe 8 la bârnă şi 5 la sol, în timp ce Ana Maria Bărbosu a ocupat locul 4 la sol.
Mircea Filipescu
07 aug. 2024, 16:42
Sabrina Voinea a revenit în ţară:

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie, conform Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

„Mă simt puţin mai bine şi îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate şi să fie un rezultat, la final, foarte bun”, a spus Sabrina Voinea la venirea în ţară.

EXCLUSIV| Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică declarații explozive despre nedreptate de la Jocurile Olimpice: „Ambele sportive au fost dezavantajate, iar noi considerăm că medalia de bronz este a României și trebuie să ne-o apărăm”

În conjunctura acordării notelor şi acceptării contestaţiilor, afectată a fost şi Ana Barbosu, care pentru un minut şi jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

Mama Sabrinei Voinea: Nu renunț până nu se face dreptate

Camelia Voinea, mama gimnastei Sabrina Voinea, a făcut declarații, miercuri, pe Aeroportul Otopeni.

„Nu mă las, atâta timp cât știu ce dificultate a avut Sabrina la sol, cât de corect a executat și partea artistică și acrobatică. Au încercat să ne păcălească cu acea zecime.

De data asta chiar nu renunț, merg până în pânzele albe, până se va face dreptate. Eu nu cer medalia nimănui. Pot fi la egalitate, Sabrina cu cea din America, dar este clar că, Sabrina urcând cu acea zecime, are bronzul”, a afirmat mama Sabrinei.

Gimnastică: FRG cere federaţiei internaţionale prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate şi execuţie obţinute de Sabrina Voinea la sol

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a trimis o scrisoare şefului federaţiei internaţionale Morinari Watanabe, în care cere prezentarea analizei detaliate şi justificarea notelor la dificultate si execuţie obţinute de Sabrina Maneca Voinea în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice.

Potrivit FRG, Sabrina a fost penalizată cu o zecime pentru o ipotetică ieşire din covor, care poate fi dovedită că a fost eroare de arbitraj.

În acelaşi timp FRG a solicitat ca în spiritul transparenţei să se facă publice analiza detaliată şi justificare pentru cele 9 gimnaste participante în finala de la sol, pentru a putea oferi un răspuns oficial gimnastelor, comunităţii gimnasticii din România, autorităţilor guvernamentale şi de stat, media naţională şi internaţională.
Americanii anunţă verdictul de la TAS în „cazul Sabrina Voinea”. Veste proastă pentru COSR

Totodată, Federaţia Română de Gimnastică a depus la Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) două memorii, urmând procedurile acestuia: unul referitor la modul de soluţionare al contestaţiei gimnastei Jordan Chiles, după anunţarea clasamentului.

Cel de-al doilea, pentru felul în care au fost soluţionate contestaţiile pentru Sabrina Maneca Voinea şi Jordan Chiles.

”Apreciind impactul negativ asupra Anei Maria Bărbosu şi Sabrinei Maneca Voinea, Federaţia Română de Gimnastică urmăreşte prin demersurile sale corectarea greşelilor de arbitraj şi repunerea în drepturi a sportivelor noastre”, anunţă FRG.
România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3.
Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5. La rândul său, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 4, cu 13.700. Pentru un minut a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Mihai Covaliu, președintele COSR, a declarat pentru Euronews România că este convins că gimnasta Sabrina Maneca-Voinea va avea câștig de cauză la TAS și că nota sportivei va crește. Covaliu spune că există argumente, probe video și fotografii în sprijinul gimnastei.

Mai mult decât atât, Covaliu are speranțe că Sabrina Voinea ar putea obține chiar medalia de argint.

”Am avut o întâlnire cu președintele FIG, circa 40 de minute am stat de vorbă, domnul Watanabe a spus că va face tot ce este posibil și regulamentele permit pentru ca nota sportivei noastre să fie cea corectă. Mai departe am ales și calea juridică, am informat TAS pentru situația creată. Avem de partea noastră probe video, fotografii care vin în sprijinul a ceea ce cerem noi, și anume că sportiva noastră nu a ieșit în afara suprafeței regulamentare de competiție, iar acel element care se spune că a fost executat în proporție de 80%, toți specialiștii din gimnastică au spus că a fost executat corect și trebuie acordată cotația pentru reușita acelui element. Astfel, nota va fi modificată și nu știm dacă va fi bronz, dacă va fi argint, dar suntem siguri că va fi o creștere a notei pe care sportiva noastră a obținut-o.”, a declarat Mihai Covaliu, pentru Euronews România.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul adorat de milioane de români pe care îl vinde o femeie întoarsă din Austria. Afacerea ei este unică în țară
Capital.ro
Românii trebuie să facă din nou ITP-ul. Se suspendă automat. Legea îi obligă
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. I s-a comunicat totul prin e-mail!
DailyBusiness
ATENȚIE LA CE MÂNCAȚI! Aceste alimente cresc riscul de demență
Adevarul
Boala gravă ce poate fi contactată de la o doză de bere sau suc. Avertismentul unui medic: „Orice doză poate fi letală”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Sancțiuni aspre pentru stăpânii de animale. Mulți au crezut că este o glumă
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum arată Bianca
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Primele imagini cu mormântul lui Nicu Covaci. Funeraliile au avut loc cu porțile închise
Capital.ro
Anunț BNR pentru cei cu bani la bancă. Ce se întâmplă cu cardurile. Valabil pentru toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
Kamala Harris conduce cu 3 puncte procentuale în fața lui Donald Trump într-o confruntare directă
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!