Marcel Ciolacu spune că își va petrece concediul în Delta Dunării. Ce planuri are premierul pentru vara aceasta: „În România cu certitudine”

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că își va petrece vacanța de vară în țară, în Delta Dunării. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu pleacă nici el prea departe de casă.
Filip Stan
07 aug. 2024, 21:09
Marcel Ciolacu spune că își va petrece concediul în Delta Dunării. Ce planuri are premierul pentru vara aceasta: „În România cu certitudine”
Marcel Ciolacu merge în concediu în Delta Dunării

Întrebat unde a petrecut sau urmează să-și petreacă concediul de vara aceasta, premierul Marcel Ciolacu a fost categoric: „În România cu certitudine”.

Șeful Executivului a afirmat că va petrece câteva zile de relaxare în Delta Dunării.

„Încerc să ajung în Delta Dunării, pentru câteva zile”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în timpul unei vizite pe șantierul Autostrăzii A7, în județul Prahova.

Citește și: Marcel Ciolacu: Eu, la fel ca şi anul trecut, nu mai accept să avem cheltuieli de dragul de a cheltui banii, într-un heirupism fiindcă a venit sfârşitul anului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că, la rândul său, va petrece concediul de anul acesta în țară.

„Pe litoralul românesc. Merg săptămâna viitoare”, a afirmat Grindeanu, care a refuzat să dezvăluie staţiunea aleasă drept destinaţie.

„Între Mamaia şi Mangalia”, a adăugat Grindeanu.

Conform unui studiu realizat de platforma Travelmint.ro, 70% dintre respondenți au rezervat deja sau urmează să rezerve un sejur pe litoral.

„Prima jumătate a verii a fost una extrem de aglomerată pe litoralul românesc, mai ales că la începutul lunii iulie au avut loc aici două mari festivaluri de muzică, două evenimente care au adus zeci de mii de festivalieri în staţiunile de la Marea Neagră.

Deşi preferinţele turiştilor s-au schimbat de-a lungul timpului, mai ales că acum există o diversitate de opţiuni şi tendinţe interesante pentru petrecerea unei vacanţe în ţară, litoralul românesc rămâne o destinaţie preferată pe timp de vară.

Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 70% dintre respondenţi au rezervat deja sau urmează să rezerve un sejur pe litoral, astfel că a venit momentul să aflăm care sunt preferinţele acestora în materie de concedii la mare”, arată platforma.

Citește și: JO 2024 Marcel Ciolacu nu participă la ceremonia de închidere în semn de protest. „Să retragi o medalie obţinută pe muncă cinstită este inacceptabil!”

Potrivit aceluiași studiu, în topul preferințelor turiștilor sunt stațiunile Eforie Nord și Sud (24,4%)și Mamaia 920%), urmate de Venus, Saturn și Jupiter, alături de tradiționalele Neptun și Olimp.

Când vine vorba de timpul petrecut lamalul mării, românii preferă un sejur de 5 – 7 zile (54%) și doar 10% dintre ei ar merge pe varianta unui concediu mai lung de 7 zile. Mai mult, mașina personală rămâne mijlocul de deplasare spre mare favorit, mai ales că cei mai mulți turiști vor călători alători de familie sau în cuplu.

În ceea ce privește bugetul pentru concediul pe litoral, 54% dintre turiști susțin că și-au alocat între 1.000 și 3.000 de lei pentru sejurul din această vară. De asemenea, 47% dintre ei sunt de părere că tarifele sunt mai mari în comparație cu cele de anul trecut, pe când 30% spun că sunt similiare cu 2023.

„Este cea mai bună vară pentru litoralul românesc, atât din punctul de vedere al hotelierilor, cât şi din perspectiva turiştilor. În anii pandemiei au existat numeroase restricţii care au afectat concediile românilor, pe când anul trecut, au apărut îngrijorări pe fondul temperaturilor scăzute ale apei Mării Negre. În acest sezon estival, în schimb, turiştii se pot bucura liniştiţi de litoral: vremea este caldă, temperatura medie a apei este de aproximativ 25 de grade, plus că există o varietate de unităţi de cazare, la care pot plăti inclusiv cu vouchere de vacanţă”, arată platforma.

Respondenții la chestionarul Travelmint au menționat și alte avantaje ale litoralului romînesc. Printre acestea se numără plaja și accesul facil la mare, activități recreative, unele servicii.

„Ne bucurăm că există un interes crescut pentru litoralul românesc şi în acest an, mai ales în contextul în care încercăm, alături de partenerii noştri, să le oferim clienţilor cele mai bune oferte în staţiunile de la mare. De asemenea, pe Travelminit.ro vă aşteaptă şi o varietate de unităţi de cazare cu vouchere de vacanţă, inclusiv pe litoral, unde încă avem locuri disponibile, astfel că le recomandăm celor care vor să meargă, să facă rezervare din timp, deoarece luna august este, de obicei, cea mai aglomerată”, spune Rita Szilveszter, marketing manager.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Produsul adorat de milioane de români pe care îl vinde o femeie întoarsă din Austria. Afacerea ei este unică în țară
Capital.ro
Românii trebuie să facă din nou ITP-ul. Se suspendă automat. Legea îi obligă
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. I s-a comunicat totul prin e-mail!
DailyBusiness
ATENȚIE LA CE MÂNCAȚI! Aceste alimente cresc riscul de demență
Adevarul
Boala gravă ce poate fi contactată de la o doză de bere sau suc. Avertismentul unui medic: „Orice doză poate fi letală”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Sancțiuni aspre pentru stăpânii de animale. Mulți au crezut că este o glumă
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Noua iubită a lui Michele Morrone e româncă şi a lucrat pentru frații Tate! Cum arată Bianca
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Primele imagini cu mormântul lui Nicu Covaci. Funeraliile au avut loc cu porțile închise
Capital.ro
Anunț BNR pentru cei cu bani la bancă. Ce se întâmplă cu cardurile. Valabil pentru toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala
substantial.ro
Kamala Harris conduce cu 3 puncte procentuale în fața lui Donald Trump într-o confruntare directă
MediaFlux
PENSII: Cum se acordă MAJORĂRILE în funcție de perioada muncită
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!