Colegii doctorițelor reținute în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon fac scut în jurul lor. Managerul spitalului: „Medicii ATI au decis să intre în grevă spontană. Vor să își dea demisia”

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, Bogdan Socea, spune că medicii de la Secția de Terapie Intensivă au decis, joi, să intre în grevă, în semn de protest față de reținerea celor două doctorițe de către procurori în cazul morților suspecte de la ATI.
Alina Costache
08 aug. 2024, 11:17
Colegii doctorițelor reținute în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon fac scut în jurul lor. Managerul spitalului: „Medicii ATI au decis să intre în grevă spontană. Vor să își dea demisia”

Medicii secției ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon amenință cu demisia din gărzi, după reținerea colegelor acuzate că au ucis un pacient de 54 de ani la Terapie Intensivă. Medicii de la spital cer încetarea „linșajului mediatic” asupra colegelor lor, pe care le consideră nevinovate. Vorbim de cel puțin 15 doctorițe din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon. Ele spun că refuză să creadă că au două colege care au putut comite faptele de care le acuză procurorii.

„Medicii ATI din spital au hotărât să intre în grevă spontană, asigură urgențele, garda și tratamentele. Pregătesc o hârtie în care vor semna toți că își vor da demisia din contractul cu gărzile și cu spitalul”, a declarat Bogdan Socea, joi dimineață, în fața spitalului.

El a precizat că au fost amânate 10 intervenții.

Citește și: Managerul Spitalului Pantelimon, după reținerea unor medici în dosarul morților suspecte de la ATI: ”Sunt într-un fel șocat și contrariat. Nu mi-aș fi dorit niciodată să conduc un spital în care să planeze astfel de acuzații”

 

Șefa ATI de la Spitalul Pantelimon, despre doctorițele reținute: „Erau empatice, își făceau treaba”

Florina Pompilian, șefa secției ATI de la spitalul „Sf. Pantelimon”, a spus despre doctorițele reținute că erau empatice și că-și desfășurau activitatea medicală cu răspundere.

„Nu am avut niciodată impresia că au comportament anormal. Erau empatice, își făceau activitatea medicală cu răspundere. Nu am remarcat nimic, nici eu și nici colegii mei, pentru că noi am tot discutat asta. Nu am avut nicio plângere. Eu nu mai pot spune nimic în momentul ăsta.

Până la urmă cine e vinovat trebuie să plătească. Mi-e greu să cred că un doctor din lumea asta face așa ceva în mod voluntar. Nu știu ce să fac. Doctorițele nu sunt angajatele mele, noi toți suntem angajații acestui spital. Nu eu le-am angajat, nu eu le-am pus parafa în mână. Cunoscându-le aș spune că nu sunt în stare de asta, dar după declarațiile pe care le-au dat nu mai pot să zic nimic”, a declarat Florina Pompilian.

Citește și: Ciolacu, în scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon: „Să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, Bogdan Socea, a declarat că va demisiona în contextul arestării pentru omor calificat a doi medici ATI din unitatea medicală pe care o conduce şi a spus că nu şi-a scris demisia şi nu a trimis-o încă la Ministerul Sănătăţii.

„Mi-am oferit demisia. Încă nu am trimis-o la minister, nu am scris-o. Mi-am oferit demisia în acest context. Nu mă cramponez de această funcţie. Sunt medic chirurg în spitalul ăsta din 2001. O să-mi continui activitatea ca şi înainte de a fi manager”, a spus Socea.

Doi medici, specialişti Anestezie şi Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Bucureşti, au fost reţinuţi miercuri de procurori pentru omor calificat, în dosarul deceselor suspecte de la Secţia ATI. Este vorba de două doctoriţe de la Spitalul Pantelimon, acuzate că au provocat moartea unui pacient aflat în stare gravă la terapie intensivă.

 

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul din energie care a cumpărat Enel a făcut o nouă mutare spectaculoasă în România. Investiția se ridică la 700 de milioane de euro
Capital.ro
Ungurii, stăpânii Europei. Sunt imposibil de oprit: Au eșuat a treia oară
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
50.000 de euro pe beneficiar! DECIZIE FINALĂ LA GUVERN
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Mihaela Rădulescu îi umilește pe toți bărbații. Ce a putut să spună „diva” de la Monaco
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Toate predicțiile lui Nostradamus pentru 2024. Prima dintre ele tocmai s-a adeverit!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Se plătesc bani direct în conturile românilor. Statul dă 10.000 de euro în plus pentru fiecare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Filmul ‘Interstellar’ va fi relansat în format Imax în onoarea celei de-a 10-a aniversări
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA! S-a AFLAT ACUM despre HARRIS și TRUMP
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!