Alexandru Rafila: „Raportul Colegiului Medicilor nu a constatat faptele pe care le acuză procurorii la Spitalul Pantelimon”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că nici Corpul de Control al Ministerului Sănătății și nici ancheta Colegiului Medicilor nu au relevat faptul că la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București personalul medical de pe ATI ar fi ucis intenționat oameni.
Alina Costache
08 aug. 2024, 11:58
Alexandru Rafila:

Alexandru Rafila a spus că nu există dovezi că personalul medical de la ATI de la Spitalul Pantelimon ar fi ucis oameni în mod intenționat.

Citește și Managerul Spitalului Pantelimon, după reținerea unor medici în dosarul morților suspecte de la ATI: ”Sunt într-un fel șocat și contrariat. Nu mi-aș fi dorit niciodată să conduc un spital în care să planeze astfel de acuzații”

”A fost solicitat un reprezentant al Colegiului Medicilor din București și au trimis o echipă de profesioniști. Totodată, în aceeași zi, am discutat cu managerul Socea și am înaintat o sesizare către Parchet. După ce Corpul de Control și-a încheiat misiunea, a urmat ancheta Colegiului Medicilor, cred că vreo 2 săptămâni a durat evaluarea. La sfârșitul acestei perioade au emis un raport și acest raport nu existau elemente care să arate că au existat fapte care să pună în pericol viața pacienților.

Ieri dimineață, Parchetul a emis un comunicat de presă care menționa un număr de 4 cadre medicale vizate. Am discutat cu managerul spitalului, era, evident, o stare de tensiune care genera neîncredere în furnizarea de servicii medicale. Directorul medical a demisionat deja, iar managerul va demisiona, pentru că nu putem lăsa fără conducere un spital important de urgență din București.”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și Colegii doctorițelor reținute în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon fac scut în jurul lor. Managerul spitalului: „Medicii ATI au decis să intre în grevă spontană. Vor să își dea demisia”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că managerul și directorul medical de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” își depun demisiile. Totuși, aceștia vor avea o perioadă de preaviz, timp în care vor asigura funcționalitatea spitalului.

”Am discutat cu domnul manager, dumnealui își va da demisia. Directorul medical deja a demisionat, iar managerul a spus că va demisiona. Va exista o perioadă de preaviz, pentru că trebuie să asigurăm funcționalitatea acestui spital. Nu cred că se pune problema altfel. Cred că domnul manager deja a și anunțat public faptul că va demisiona.

Evident, că nu este bine să mori nici la ATI, nici în altă parte. Riscul de deces la ATI este mai mare decât în orice altă parte.

Deocamdată, prima măsură pe care trebuie să o iau este să asigur funcționalitatea acestui spital. Eu chiar acum plec spre spital, pentru că trebuie să asigurăm funcționalitatea spitalului. Nu-mi doresc să existe un oprobiu public față de întreg personalul medical. Avem nevoie de un personal medical dedicat și devotat”, a spus Alexandru Rafila.

 

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care e foarte apreciat în România și în întreaga lume. Keanu Reeves are un rol fenomenal în această capodoperă cinematografică
Capital.ro
Ordin în România, toleranță zero. Trebuie să dispară obligatoriu din țară. Se schimbă legea
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
ATENȚIE, ȘOFERI! Nu mai reparați mașinile în aceste locuri niciodată
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
S-a închis o televiziune din România. Gata, a fost scoasă din grila de programe
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Fratele geamăn al principalului suspect în cazul triplei crime din Capitală, rupe tăcerea: „S-a și uitat pe vizor, dar n-a deschis”. În ce stare au fost găsite cele trei cadavre
Capital.ro
Șoferii care își vor primi BANII înapoi. S-a decis azi, 8 august: E un abuz
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Câini-roboți desfășurați în Ucraina pentru misiuni periculoase
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! RĂSTURNARE de situație în RĂZBOI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!