Victor Ciutacu cere capete după tragediile de la Pantelimon: „De aici trebuie să înceapă demiterile politice, în frunte cu (asta-i viața!) ministrul Sănătății, Alexandru Rafila”

Au avut loc primele arestări de la Pantelimon, iar Victor Ciutacu merge mai departe şi spune că ar trebui să urmeze demiterile politice.
Filip Stan
08 aug. 2024, 17:13
Victor Ciutacu cere capete după tragediile de la Pantelimon:

„Orice pacient internat la ATI reprezintă UN DEFICIT pentru bugetul spitalului” – Bogdan Socea, manager (încă nedestituit) al Spitalului Sfântul Pantelimon, chirurg, conferențiar universitar. Aici trebuie să ajungă ancheta penală. Și de aici trebuie să înceapă demiterile politice, în frunte cu (asta-i viața!) ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Ăsta nu e un mod de gândire independent, ci o politică administrativă.

Mi se rupe că #reziștii s-au urcat pe valul dezvăluirilor noastre, asta-i natura carnasieră a politicienilor. Doctorilor, cu mici excepții, v-ați dezumanizat. Tratați pacienții ca pe mijloace fixe. Produc venituri, să trăiască, nu produc, să moară în chinuri! Ați făcut atâta amar de școală ca să învățați cum să salvați oamenii, nu cum să-i curățați. D-aia nu mai inspirați pic de respect, ci repulsie, dezgust și teamă.

P.S. Contractul de management al lui Bogdan Socea a fost semnat de ministrul Vlad Voiculescu, așa că mai ușor cu inocența”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook. 

Medicii de la Spitalul Sfântu Pantelimon acuzaţi de omor calificat au fost arestaţi

Cei doi medici de la spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti acuzaţi de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient au fost arestaţi preventiv
Cele două doctoriţe de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti acuzate de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient au fost arestate preventiv, joi după-amiază.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au emis, joi după-amiază, mandate de arestare preventivă pe numele celor două doctoriţe acuzate de moartea unui pacient in spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti.

Cele două fuseseră reţinute miercuri. Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi contestată.

Cei doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare după decesul unui bărbat de 54 de ani, căruia medicii urmăriţi penal i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină.

Asistenta suspectată de mărturie mincinoasă în acest dosar a fost plasată sub control judiciar. Ea e acuzată că, în trei rânduri, la audieri, le-a ascuns procurorilor date pe care le are despre acest caz.

Ancheta care vizează morţile suspecte ale pacienţilor din Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului ”Sfântul Pantelimon” este una foarte dificilă, spun anchetatorii, pentru că injectomatele, aparate prin intermediul cărora se administra pacienţilor noardrenalina care îi ţinea în viaţă, sunt folosite de aşa manieră încât nu se poate realiza o trasabilitate clară cu privire la utilizarea lor. Aşa se explică de ce, deşi se vorbeşte despre 17 decese în decurs de patru zile, deocamdată acuzaţiile aduse cadrelor medicale inculpate se referă la decesul unui singur pacient.

Citește și: Alexandru Rafila: „Raportul Colegiului Medicilor nu a constatat faptele pe care le acuză procurorii la Spitalul Pantelimon”

”Practic, e vorba de punerea în acţiune a unui plan de a provoca decesul unor pacienţi, nu ştim pe ce criterii, dar se pare că medicii decideau că un pacient sau altul nu mai are şanse, nu se mai impune continuarea acestei terapii şi scădeau brusc doza de noradrenalină”, a declarat procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Iniţial s-a vorbit despre decesul a 20 de pacienţi în condiţii similare, apoi cifrele oficiale au arătat că, în perioada indicată în reclamaţie, 17 pacienţi au decedat în Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Oficial însă, acuzaţiile formulate de către procurori de referă la un singur pacient.

”Standardul unei acuzaţii în materie penală este unul foarte ridicat, nu ne putem juca cu aşa ceva. Până acum putem vorbi despre un pacient, un bărbat de 54 de ani. Ancheta este deosebit de dificilă pentru că aceste aparate, injectomatele care administrau noradrenalina nu erau alocate pe un anumit pacient, ci existau mişcări nedocumentate ale acestor aparate. Erau duse dintr-un salon în altul, mutate de la un pacient la altul în funcţie de necesităţi. Noi am avut acces la înregistrările salvate de aceste aparate şi am putut ca, în baza acelei fotografii care a circulat şi în presă, să identificăm un anumit aparat şi un anumit pacient”, a explicat anchetatorul.

Alexandru Anghel a subliniat că în continuare se fac verificări cu privire la decesele altor pacienţi.

”Încă se fac investigaţii, nu putem spune nimic cu certitudine acum”, a afirmat Alexandru Anghel.

Conform anchetatorilor, pacientul a cărui moarte este anchetată a fost ţinut în spital peste o săptămână, starea i s-a agravat şi a fost transferat la ATI. După o primă reducere a dozei de noradrenalină şi după ce o asistentă a crescut din nou doza, starea pacientului s-a îmbunătăţit. Moartea a survenit celei de a doua reduceri a dozei.

„Pacientul în vârstă de 54 de ani a fost internat în spital în data de 17.03, iar pe fondul agravării stării de sănătate, a fost transferat la ATI în data de 25.03. În data de 26.03 are loc prima reducere bruscă a dozei de noradrenalină. În zilele următoare, starea pacientului s-a îmbunătăţit, el fiind chiar vizitat de familie. În data de 04.04 are loc a doua reducere a dozei de noradrenalină şi survine decesul” a transmis, joi, procurorul Alexandru Anghel.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul din energie care a cumpărat Enel a făcut o nouă mutare spectaculoasă în România. Investiția se ridică la 700 de milioane de euro
Capital.ro
Ungurii, stăpânii Europei. Sunt imposibil de oprit: Au eșuat a treia oară
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
50.000 de euro pe beneficiar! DECIZIE FINALĂ LA GUVERN
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Mihaela Rădulescu îi umilește pe toți bărbații. Ce a putut să spună „diva” de la Monaco
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Toate predicțiile lui Nostradamus pentru 2024. Prima dintre ele tocmai s-a adeverit!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Se plătesc bani direct în conturile românilor. Statul dă 10.000 de euro în plus pentru fiecare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Filmul ‘Interstellar’ va fi relansat în format Imax în onoarea celei de-a 10-a aniversări
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA! S-a AFLAT ACUM despre HARRIS și TRUMP
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!