Startup Nation 2024. Finanţări de 300 de milioane de euro pentru tinerii de sub 30 de ani

Radu Oprea a anunţat aprobarea celei de-a patra ediţii a programului StartUp Nation. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, iar alocaţia financiară nerambursabilă va fi de 250.000 de lei, în loc de 200.000 de lei.
Filip Stan
08 aug. 2024, 19:23
Startup Nation 2024. Finanţări de 300 de milioane de euro pentru tinerii de sub 30 de ani

Startup Nation 2024 va avea doi piloni de finanțare. Primul pilon, cu un buget de 300 de milioane de euro, va fi destinat tinerilor cu vârste sub 30 de ani.

Pilonul II, cu un buget de 150 de milioane de euro, va fi destinat persoanelor cu vârste de la 30 de ani până la 35 de ani, precum și unor categorii de persoane care au peste 35 de ani din rândul șomerilor, deținuților eliberați, persoanelor cu dizabilități și persoanelor de etnie romă, din câte a explicat Oprea.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, cea de-a patra ediţie a programului StartUp Nation, precizând că finanţarea va fi asigurată din fonduri europene. El a menţionat că alocaţia financiară nerambursabilă va fi de 250.000 de lei, în loc de 200.000 de lei cum era până acum.

Ce se întâmplă cu taxele românilor! Anunțul de ultimă oră al lui Radu Oprea, ministrul Economiei, care schimbă toate calculele: „Nu este vorba despre nicio apocalipsă”

”Astăzi (joi – n.r.) am aprobat ordonanţa Guvernului privind aprobarea şi implementarea programului pentru stimulare a întreprinderilor mici şi mijlocii – StartUp Nation 2024, adică a patra ediţie acestui program, de data aceasta cu finanţare din fonduri europene. Îi mulţumesc ministrului Adrian Câciu pentru faptul că am reuşit împreună cu cei de la MIPE, de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care sunt furnizori ai schemei de ajutor de minimis, să găsim această finanţare din programul Educaţie şi Ocupare 2021-2027, astfel încât să avem o nouă ediţie Startup Nation”, a declarat Radu Oprea, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

El a oferit detalii despre acest program.  ”Pentru că este un program deja negociat cu ţinte din Uniunea Europeană, are două componente majore. Unul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor până la 30 de ani, cu finanţare de 300 de milioane de euro, şi a doua componentă este pentru grupurile ţintă până în 35 de ani, în care este o ţintă şi pe minoritatea romă. De aceea tot acest program are întâi o parte de educaţie financiară, de formare profesională, de cursuri de formare. Vom avea o platformă pe care se vor înscrie companiile şi firmele de formare profesională acreditate, astfel încât să putem avea acces la cât mai multe persoane, în special din grupurile ţintă. Îmi doresc să avem şi module online pentru a putea să ajungem şi la cei din diaspora, astfel încât toţi cei care doresc să devină antreprenori în România să poată folosi şi această oportunitate. După ce parcurg această etapă vor putea să depună proiectele. Elementul de noutate de anul acesta este faptul că alocaţia financiară nerambursabilă va fi de 250.000 de lei în loc de 200.000 de lei, aşa cum ne-am obişnuit până acum”, a explicat Radu Oprea.

Vouchere de vacanţă 2024. Cine pierde tichetele de vacanţă, anunţ de ministrul Economiei. Cum s-a schimbat legislaţia

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a adăugat că în luna septembrie va fi funcţională platforma pentru cursurile de formare profesională, iar în octombrie proiectele vor putea să fie depuse.

 

Radu Oprea a prezentat date legate de primele două ediţii ale StartUp Nation.  ”Am făcut indicatorii de performanţă pentru prima şi a doua ediţie din StartUp Nation, care au deja perioada de monitorizare încheiată, la treia ediţie suntem în curs de efectuare a plăţilor. La prima ediţie am avut investiţii 1.320.000.000 de lei, din care 420.000.000 au fost fonduri europene, 900.000.000 din bugetul de stat. S-au creat 7.150 de întreprinderi şi în cinci ani de zile sunt active 6.534 de întreprinderi, adică 91,39%. Am integrat trei baze de date de la Ministerul Muncii, de la Finanţe şi de la Registrul Comerţului ca să vedem exact activitatea acestor companii. Sunt astăzi 12.603 locuri de muncă care au fost create prin acest program şi, foarte important, avem o rentabilitate de 151%. Ceea ce înseamnă că prin taxele şi impozitele plătite de către aceste companii într-un scenariu minimal, cu 1% impozit pe cifra de afaceri şi în ipoteza salariului minim pe economie, deja au fost colectate peste 460.000 de lei impozite şi taxe”, a mai afirmat Radu Oprea.

Guvernul a adoptat, joi, Ordonanța privind aprobarea şi implementarea Programului pentru stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii ,,START UP NATION – ROMÂNIA” ediţia 2024, finanţat din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Educaţie şi Ocupare 2021-2027. 

 

 

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul din energie care a cumpărat Enel a făcut o nouă mutare spectaculoasă în România. Investiția se ridică la 700 de milioane de euro
Capital.ro
Ungurii, stăpânii Europei. Sunt imposibil de oprit: Au eșuat a treia oară
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
AVERTISMENT PENTRU PENSIONARI! Nu transmiteți aceste date confidențiale!
Adevarul
Jurnaliștii britanici au mers pe Via Transilvanica, o aventură pe ruta de 1.400 km prin inima României. Momentul „palinca-o-clock”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Se mărită Kira Hagi. Surpriză! Cine este ginerică
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
BREAKING | Daniel, un polițist din Vâlcea proaspăt căsătorit, s-a sinucis! Ce a scris în biletul de adio
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Se plătesc bani direct în conturile românilor. Statul dă 10.000 de euro în plus pentru fiecare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Fundașul portughez Pepe se retrage din activitate la 41 de ani
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA! S-a AFLAT ACUM despre HARRIS și TRUMP
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!