Un brașovean a deschis cel mai ieftin restaurant din Vama Veche. Iată unde poți să mănânci o ciorbă cu doar 10 lei, la malul mării

Anual, cei care aleg să își petreacă vacanță pe litoralul românesc trebuie să facă „slalom” printre prețurile scumpe pentru a se putea descurca din punct de vedere financiar. Fie că ne referim la costurile pentru cazare, transport, șezlonguri sau mâncare, toate au crescut considerabil anul acesta. Însă, un brașovean care iubește marea a venit în întâmpinarea celor ca el cu un restaurant care are prețuri pentru toată lumea, în stațiunea Vama Veche.
Irina Dumitrescu
08 aug. 2024, 23:32
Un brașovean a deschis cel mai ieftin restaurant din Vama Veche. Iată unde poți să mănânci o ciorbă cu doar 10 lei, la malul mării
Terasa cu cea mai ieftină mâncare din Vama Veche

Dacă până de curând Vama Veche era considerată cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc, lucrurile s-au schimbat radical. O masă de prânz pentru o singură persoană ajunge lejer la suma de 100 de lei, lucru care denotă din dorința antreprenorilor de a se îmbogăți rapid pe perioada sezonului estival.

Citește și: Fotografia cu Vama Veche din anii ’80 care a trezit nostalgia internauților: „Ce minune era…Mare păcat de ce este acum”

Un brașovean și-a deschis o terasă în Vama Veche și le-a dat planurile peste cap veteranilor. În localul lui, o ciorbă de burtă costă 10 lei, iar un meniu cu mici, cartofi prăjiți și o băutură la alegere doar 29 de lei. Are de gând să aplice aceeași rețetă de business și în Mamaia, în viitorul apropiat, doar că aici ciorba va costa cinci lei, pentru a oferi o lecție celorlalți afaceriști.

Berăria „Poftă sau foame” a apărut în Vama Vedche la jumătatea lunii iunie. Două anunțuri atractive îi îndeamnă pe turiști să treacă pragul restaurantului: „Mărimea contează? Micii noștri au 20 de centimetri” și anunțul că între orele 11 și 15 este Happy Hours.

Practic, în acest interval, ciorba de burtă costă 10 lei, iar meniul cu mici, cartofi și băutură 29 de lei, ceea ce înseamnă că poți mânca pe săturate cu doar 39 de lei.

Valentin Șoneriu este numele celui care a readus prețurile mici în Vama Veche. Tot el făcea, în primăvară, furori cu mâncarea la pungă. Este, spune el, o soluție eficientă pentru zonele de „împinge tava”, dar și pentru restaurantele clasice.

„Avem zile în care vindem și nouă tone de mâncare la pungă în restaurantele noastre, dar și la parteneri. Din toamnă intrăm și în două rețele mari de hipermarketuri în zonele lor de împinge tava și avem discuții cu mai multe întreprinderi pentru cantinele lor”, explică omul de afaceri, potrivit infofinanciar.ro.

Berăria „Poftă sau foame” s-a născut, de fapt, la Brașov, locul de unde au pornit afacerile familiei Șoneriu. În orașul de sub Tâmpa, după ce au implementat metode de lucru care au eficientizat foarte mult activitatea restaurantului, care acum are 900 de scaune.

Astfel s-a ajuns la extinderea rețelei de restaurante: „Familia mea are casă în Eforie și eu, de când mă știu, vin an de an pe litoral. Doar în 1995 nu am fost pentru că eram la studii în Statele Unite. Sunt foarte atașat de zona asta și văd cum se împuținează turișitii în fiecare an din cauza acestor prețuri prohibitive la servicii”, explică antreprenorul.

Citește și: Berea în Vama Veche e atât de scumpă încât îți trece setea! Prețuri de fițe, asemănătoare cu cele din Mamaia

Terasa din Vama Veche are 250 de scaune, iar anul viitor are în plan să o extindă până la 900 de scaune.

„În prima lună de la deschidere am vândut de 100.000 de euro și vom încheia vara cu vreo 350.000 de euro cifră de afaceri. Suntem în grafic. Planul pentru anul viitor este încheiem sezonul cu vânzări de două milioane de euro”, explică Șoneriu.

Toți cei 25 de angajați de la „Poftă sau foame” sunt aduși de la Brașov. Șoneriu spune că nu are probleme cu fidelizarea acestora și că, de obicei, nu are bătăi de cap când vine vorba de resursa umană.

„Sunt corect cu ei. Toți au 6500 de lei net salariu, la care se mai adaugă tips-urile. Pleacă în medie cu 10.000 de lei lunar și le asigur și cazare și masă. Sunt foarte flexibil și cu programul lor. Sunt zile în care un ospătar lucrează doar trei ore. De ce? Pentru că sunt ore de vârf și ore în care ai nevoie doar de un sau doi pe terasă. Nu are rost să îi țin pe toți la muncă degeaba, așa că îi las să se ducă la plajă sau în cluburi. Sunt terase pe litoral care plătesc banii abia la final de sezon. Până atunci, angajații stau pe banii lor. Dacă un ospătar vrea să plece acasă la jumătatea lui august, el nu primește niciun ban. Eu le dau salariul lunar”, explică Șoneriu.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cinci zodii care vor scăpa de ghinion în următoarele 3 zile. Noi oportunități și schimbări mari în viața acestor nativi
Capital.ro
Permisul de conducere trebuie înlocuit! Decizie pentru cei născuți după 1971
Playtech.ro
BREAKING TAS a luat prima decizie în cazul Sabrinei Voinea. Hotărâre de ultimă oră
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ LEGEA! STOP risipă alimentară în România
Adevarul
Jurnaliștii britanici au mers pe Via Transilvanica, o aventură pe ruta de 1.400 km prin inima României. Momentul „palinca-o-clock”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Persoanele care lucrează după ieșirea la pensie. Marea surpriză din lege
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Reginele TikTok-ului au împărțit același bărbat, căsătorit cu fosta lui Bodi! Patrulater amoros cu nume grele!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Ungurii, stăpânii Europei. Sunt imposibil de oprit: Au eșuat a treia oară
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Incidente la metrou: două persoane au pulverizat substanțe din extinctoare pe Magistrala 2
MediaFlux
2000 de lei ÎN PLUS la PENSIE. Vine MAJORAREA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!