Tentativă de asasinat la un concurs de șah. O jucătoare din Rusia și-a otrăvit adversara cu mercur. Totul a fost filmat

Incident grav la un concurs de șah. O jucătoare din Rusia este investigată după ce ar fi fost surprinsă în timp ce stropea tabla adversarului ei cu ceea ce autoritățile au spus că este o substanță care conține mercur, înaintea unui meci de săptămâna trecută.
Alina Costache
09 aug. 2024, 08:31
Tentativă de asasinat la un concurs de șah. O jucătoare din Rusia și-a otrăvit adversara cu mercur. Totul a fost filmat

Tentativă de asasinat la un concurs de șah, în Rusia. Amina Abakarova riscă să fie suspendată pe viață și să ajungă după gratii după ce ar fi fost surprinsă în timp ce stropea tabla adversarului ei cu ceea ce autoritățile au spus că este o substanță care conține mercur. Incidentul s-a petrecut în timpul unui turneu din republica caucaziană Daghestan.

Într-o filmare realizată de o cameră de supraveghere se vede Amina Abakarova plimbându-se prin sala cu tablele de șah pregătite pentru un turneu și părând că atinge piesele de pe una dintre table, înainte de a se uita în jur și a pleca. Unul dintre participanții care s-a așezat la masă s-a îmbolnăvit în timpul turneului, iar organizatorii au sunat la poliție după ce au analizat videoclipurile de supraveghere în acea seară. Femeia care s-a îmbolnăvit este o altă jucătoare de șah, Umaiganat Osmanova.

Citește și: Alertă la Marea Neagră. Rusia acuză o invazie din Ucraina pe Istmul Tendra. Putin vorbeşte de „provocare pe scară mare”

Federația Rusă de Șah a emis miercuri o declarație despre ceea ce a spus că este „o încercare de a otrăvi un participant la campionatul Republicii Daghestan de la Makhachkala”, scrie Antena 3.

Amina Abakarova a fost suspendată temporar de la toate competițiile aflate sub autoritatea federației naționale, până la încheierea unei anchete penale.

Sazhid Sazhidov, ministrul sportului din Daghestan, a susținut, într-o declarație publicată pe Telegram, că Abakarova, care provine din Makhachkala și a câștigat turneul înainte, a răspândit o substanță care ulterior s-a dovedit a conține mercur, pe masa folosită de Osmanova.

Citește și: Război în Ucraina. Rusia a atacat din nou Kievul cu rachete şi drone VIDEO

„Ca urmare, în timpul meciului starea de sănătate a Osmanovei s-a înrăutățit și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu toate acestea, nimeni altcineva nu a fost rănit”, a spus el. ”Acum va trebui să răspundă pentru acțiunile sale în fața legii.”, a mai spus oficialul.

Într-un interviu acordat miercuri pentru ziarul rus Izvestia, Osmanova a spus că a văzut „niște bile minuscule” ieșind de sub tablă în timpul turneului. „M-am simțit rău. Am început să respir adânc și nu am putut primi suficient aer. Nu am putut înțelege ce se întâmplă”, a mai spus Osmanova.

Mercurul poate fi o otravă puternică, care poate duce la simptome respiratorii. Pot apărea, de asemenea, crampe abdominale, diaree, disfuncție renală, tulburări de vedere și leziuni ale sistemului nervos central.

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se deschide o fabrică unică în lume. UE a aprobat o investiție de circa 100 de milioane de euro
Capital.ro
Decizie pentru toți românii care au BULETIN. Au la dispoziție doar 15 zile
Playtech.ro
Americanii nu vor să dea medalia. Lansează o nouă teorie. Eroarea gravă pe care ar fi făcut-o TAS
DailyBusiness
DATA LA CARE INTRĂ PENSIILE. S-a aflat acum!
Adevarul
Dacă lui Putin nu-i convine situația din Kursk, atunci „să plece naibii din Ucraina”, spune Casa Albă
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile salariaților care lucrează 12 ore pe zi
Ego.ro
Din cauza soacrei mele,mi-am luat copilul și am plecat. M-a umilit și...
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Guvernul a dat termen pentru români. Aveți timp 5 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
România se pregătește de RĂZBOI? Mișcare strategică CIUDATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...