Planta banală care creşte puterea de concentrare. Ameliorează problemele respiratorii şi scade anxietatea

O planta banală, ignorată de foarte mulţi români, are numeroase beneficii pentru sănătate. Ajută la reducerea gazelor și a balonării și la combaterea deteriorării radicalilor liberi datorită antioxidanților săi. Există chiar și dovezi că ar putea ajuta la tratarea mătreții, a durerilor musculare și articulare și a infecțiilor pielii!
Filip Stan
10 aug. 2024, 06:33
Planta banală care creşte puterea de concentrare. Ameliorează problemele respiratorii şi scade anxietatea
Planta banală care creşte puterea de concentrare. Ameliorează problemele respiratorii şi scade anxietatea

Planta banală care creşte puterea de concentrare. În plus, arderea frunzelor sale ajută la reducerea stresului şi a anxietăţii, la creşterea capacităţii de concentrare şi chiar la ameliorarea problemelor respiratorii. Este vorba despre frunzele de dafin, renumite pentru proprietățile lor aromatice și utilizate frecvent pentru a spori aromele diverselor mâncăruri, scrie Adevărul.

Fumul din frunze de dafin are un efect calmant, însă creşte şi de starea de alertă. De fapt, de multe ori arderea frunzelor de dafin este folosită pentru combaterea oboselii cronice, deoarece unele substanţe chimice din frunzele de dafin elimină senzaţia de oboseală şi oferă un plus de energie imediat dupa ce le-ai inhalat prin intermediul fumului.

Mai mult decât atât, practicanţii medicinei naturale cunosc beneficiile uimitoare ale frunzei de dafin, care includ scăderea hipertensiunii, protecţia impotriva insomniei şi a stresului, ca şi controlul asupra nivelului colesterolului!

Citeşte şi: Alimentul care reduce drastic riscul de apariție a cancerului: ”Dacă astăzi s-ar pune în practică, vă garantez că la cel puțin 50% cancerele ar fi mai mici sau deloc”

Frunzele de dafin conțin numeroase ingrediente și uleiuri esențiale care pot ajuta inclusiv la ameliorarea durerilor de cap. Așadar, pentru a te bucura de efectele benefice ale acestora, poți arde câteva frunze într-o scrumieră curată, să ieși din cameră și să revii după aproximativ zece minute.

Atunci când sunt arse, frunzele de dafin eliberează o aromă plăcută, iar mirosul lor a fost asociat cu reducerea stresului, atenuarea anxietății și relaxarea. Inhalarea parfumului de frunze de dafin arse vă poate îmbunătăţi starea de spirit și cultiva un mediu calmant. Fumul rezultat în urma arderii frunzelor de dafin conține compuși benefici precum eucaliptolul și linaloolul, ambii cunoscuți pentru potențialele lor efecte pozitive asupra aparatului respirator. Inhalarea acestor compuși poate atenua congestia, deschide căile respiratorii și poate oferi o ameliorare a problemelor respiratorii, cum ar fi tusea, răceala și bronșita.

Totodată, în tradiţia populară se spune că fumul din arderea acestor frunze poate rupe chiar și blestemele!

Citeşte şi: Băutura care te ajută să pierzi în greutate într-un timp scurt. Trebuie consumată pe stomacul gol

Pe de altă parte, datorită mirosului lor puternic, frunzele de dafin se dovedesc a fi un aliat valoros în alungarea insectelor deranjante. Uleiurile esenţiale pe care le degajă la ardere, precum eugenol și mircene, îndepărtează eficient țânțarii, muștele și alte insecte enervante. În plus, nu sunt toxice nici pentru copii şi nici pentru animalele de companie.

De asemenea, aroma frunzelor de dafin arse le transformă într-un excelent odorizant natural, eliminând eficient mirosurile neplăcute din casă.

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Vești excelente pentru o categorie de români. Cum pot lua pensie fără vechime în muncă
Capital.ro
Obligatoriu la ITP 2024. Românii care trebuie să facă Inspecţia Tehnică Periodică din nou
Playtech.ro
Dana Budeanu, apariția ANULUI la piscină. Imaginile au SCĂPAT pe internet! S-a văzut TOT
DailyBusiness
Atenție! Începe taxarea pensionarilor! Guvernul NU poate interveni
Adevarul
Detalii cutremurătoare în cazul copilului mort după două zile de spitalizare. „Părinții vor doar să nu se mai întâmple” VIDEO
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Două televiziuni au fost închise pe loc. Erau manipulate de doi milionari
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Țeapa SECOLULUI primită de Gigi Becali! Poliția a intrat deja pe fir!
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Planul Roșu de Intervenție, activat la Păltiniș azi-noapte! 15 copii, aflați în tabără, la un hotel, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Capital.ro
Se schimbă Codul Rutier în România. Este ilegal să circule în afara orașelor
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Studiu: Mâncărurile populare din lanțurile de fast-food din Marea Britanie sunt predominant nesănătoase
MediaFlux
Ce este indicele de corecție la pensie și de ce dispare. Formula de calcul ar putea dubla veniturile unor seniori, însă alții vor beneficia de creșteri mai mici
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!