Paris 2024: Loredana Toma a ratat medalia la haltere. Kriszta Incze se luptă la propriu sâmbătă pentru medalii

Ziua de vineri nu a fost de bun augur pestru sportivii români. După surpriza neplăcută prin necalificarea lui Chirilă în finala de canoe 1000 m, Sportiva Loredana Toma a avut trei ratări la stilul aruncat în finala categoriei 71 kg de la haltere.
Filip Stan
09 aug. 2024, 22:47
Paris 2024: Loredana Toma a ratat medalia la haltere. Kriszta Incze se luptă la propriu sâmbătă pentru medalii

Paris 2024. Sportiva Loredana Toma a avut trei ratări la stilul aruncat în finala categoriei 71 kg din cadrul competiţiei de haltere de la Jocurile Olimpice. La stilul smuls, ea a fost pe locl trei.

Loredana Toma a avut o încercare anulată de 117 kilograme, la stilul smuls. La finalul segmentului stilului smuls, românca era pe locul trei, cu 115 kilograme.

Anunţ de la TAS în scandalul din gimnastică. Nadia Comăneci, rol covârşitor pentru medaliile româncelor la sol

La stilul aruncat, Loredana Toma a avut trei încercări ratate la 131, 133 şi 13 kilograme, astfel că a ieşit din concurs.

Pentru Toma era prima ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce a ratat prezenţa la Tokyo, în 2021, din cauza suspendării Federaţiei Române de Haltere.

România a cucerit o medalie de argint la haltere, prin Mihaela Valentina Cambei, la categoria 49 kg. Până la JO 2024, România nu mai câştigase o medalie la haltere din 1996, când Nicu Vlad lua bronz la Atlanta. La JO din 2016, Gabriel Sîncrăian a obţinut o medalie de bronz, dar ulterior a fost descalificat pentru dopaj.

Paris 2024 – lupte: Kriszta Incze, în recalificări după ce adversara care a învins-o în optimi a ajuns în finală

Sportiva Kriszta Incze va evolua în recalificările categoriei 62 kg din cadrul competiţiei olimpice de lupte de la Paris, adversara care a învins-o în optimi calificându-se în finală.

Japoneza Sakura Motoki a trecut în semifinale de sportiva din Norvegia Grace Jacob Bullen.
În recalificări, Kriszta Incze o va înfrunta, sâmbătă, pe Ana Paula Godinez Gonzalez, din Canada.

Sportiva tricoloră are astfel şansa să dispute finala mică pentru medalia de bronz, dacă va ieşi victorioasă din acest meci.

Paris 2024: Cătălin Chirilă – “Este o lecţie bine primită. Cred că aveam nevoie de o astfel de cădere” / “Privesc cu mare încredere spre viitor”

Cătălin Chirilă a declarat, vineri, după ce în semifinalele probe de canoe simplu 1.000 m s-a clasat pe un loc care nu i-a permis calificarea în finala pentru medalii şi apoi, în finala B, a încheiat pe primul loc, că pentru el este dureros, dar totodată este o lecţie bine primită, menţionând că avea nevoie “de o astfel de cădere” şi că priveşte cu încredere spre viitor.

“Cred că e mult spus că aveam aşteptări, într-adevăr îmi doream, dar nu pot spune că aveam aşteptări, pentru că trebuia să iau fiecare cursă pas cu pas, să o trăiesc la intensitatea maximă, şi la final ajungeam la obiectivul stabilit. Din păcate nu am ajuns la obiectivul pe care mi l-am propus şi este o lecţie pentru mine. Jocurile Olimpice le voi ţine minte toată viaţa, cu siguranţă. Cel puţin această ediţie. În semifinală nu am reuşit să fac faţă condiţiilor meteo şi efectiv m-au scos din ritm acele valuri, care mi-au luat din direcţie. La un moment dat, a trebuit să mă concentrez mai mult pe cârmă decât pe palele cu care trebuia să înaintez. M-am ţinut de tactică până în ultimii metri. Din punctul acesta de vedere a fost excepţional. Am simţit că m-am urcat pe adversari, însă avantajul pe care l-au avut ei în ultima parte şi-a spus cuvântul. Acele sutimi le-am pierdut exact în ultimii metri. Am controlat foarte bine cursa în prima parte, am vâslit relaxat, ştiam că pot declanşa finişul. Am şi făcut-o în ultimii 300 de metri, am urcat, însă, cu vremea nu te poţi pune. Asta este principala concluzie pe care o pot trage”, a spus Chirilă.

El a precizat că nu şi-ar fi dorit să aibă căderea chiar la Jocurile Olimpice.

“Este o oarecare frustrare, însă pentru mine mai mult decât orice este o lecţie bine primită. Cred că aveam nevoie de o astfel de cădere. Sigur, nimeni nu şi-ar fi dorit ca această cădere să fie la Jocurile Olimpice, vorbim despre competiţia supremă şi este foarte dureros. Dacă era un campionat european poate era o mică lecţie şi atât. Dar cu siguranţă valoarea acestei lecţii, pentru că a fost primită aici la Jocurile Olimpice are însemnătate. Este dureros într-adevăr, însă am tras linie imediat după acea semifinală. Privesc cu mare încredere spre viitor, cu prima cursă, Finala B pe care am câştigat-o după acel eşec. Vreau să cred că de acum încolo aşa va fi. A fost dureros, însă nu am fost într-atât de dezamăgit încât să cad lat. Nu cred că mă reprezintă această stare. Pur şi simplu am încercat să trec peste gândindu-mă că tot ce am clădit până astăzi sunt o bună bază pentru mine ca om, ca sportiv, şi cu siguranţă pot face în continuare performanţe la fel de strălucitoare”.

Sportivul a menţionat că va munci în continuare la fel de mult. “Sigur că poate fi o bază pentru Los Angeles, însă nu vreau să mă gândesc prea departe. Nu vreau să mă gândesc chiar la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să clădesc o carieră frumoasă, să obţin rezultate în fiecare an la fiecare competiţie la care particip. Voi lăsa timpul să treacă, cu siguranţă mă voi ţine de obiceiul meu de sportiv muncitor, îmi place să mă dedic la fiecare antrenament. Cred că nu voi face rabat de la absolut nimic din ce am făcut până astăzi, voi rămâne acelaşi Cătălin şi voi munci la fel pentru acelaşi vis”.

Nadia Comăneci se implică în scandalul medaliei de bronz a Sabrinei Voinea: ”Nu știe nimeni ce s-a întâmplat. Nici ei nu au înțeles”. Ce mesaj a postat Nadia pe X

“A fost un an foarte greu, plin de emoţii şi cred că mai este nevoie de ceva timp pentru a mă întări ca sportiv, sau poate chiar ca om. Poate am nevoie de mai multă tărie pentru a reuşi să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Într-adevăr s-a creat o presiune, am simţit-o, însă nu aceasta a fost principala cauză care m-a împins în Finala B. Înainte de start în semifinală am fost foarte degajat, bazându-mă pe propriile puteri. Ştiam că dacă mă ţin de strategie totul va fi bine. Din nou, revin la aceeaşi concluzie, cu vremea nu te pui. Valurile şi vântul m-au încurcat. Au fost detalii tehnice pe care nu le-am respectat cu stricteţe şi asta m-a costat. Dar nu există scuze în sport, până la urmă despre asta e vorba. În Finala B vântul s-a canalizat, a bătut din partea dreaptă, aşa cum m-am pregătit la Snagov. Nu a fost să fie. Sunt încrezător şi sunt sigur că după un alt ciclu olimpic îmi voi juca şansa mult mai puternic. Aveam nevoie de acea cumpătare, am vorbit adesea despre cumpătare, deşi vorbim despre o cursă rapidă, care trece foarte repede. E nevoie de acea linişte. E doar o etapă a vieţii, o lecţie pe care am primit-o acum. Mulţumesc lui Dumnezeu că acum sunt în picioare şi că vă vorbesc”, a adăugat Chirilă.

 

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță horoscopul pentru ultimele luni din 2024. Ce trebuie să facă zodiile, cum să iasă pe plus pe final de an. Doar așa veți avea noroc de bani și fericire
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să depună minim 5.000 lei. Timpul se scurge
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
VESTE BUNĂ pentru pensionari! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Mulți români iubesc să facă asta la bloc. Hobby-ul care aduce mari amenzi
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Cum arată acum Andrei Găluț, solistul de la Goodbye To Gravity, la aproape 9 ani de la incendiul din #Colectiv. ATENȚIE! Imagine cu impact emoțional: artistul și-a expus pielea cicatrizată
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensiile vor fi recalculate în funcție de salariul mediu brut din ultimele decenii! Cine sunt pensionarii pe care îi va afecta acest mod de calcul
Capital.ro
Mașini interzise din 10 august. Șoferii români, avertizați. Intră în vigoare la ora 09:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Donald Trump creează confuzie confundând două personalități din California
MediaFlux
Joe Biden NU renunță. O PROVOACĂ pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!