Prognoza meteo 12 – 25 august. Valul de căldură cuprinde România în luna lui gustar. Unde lovește canicula

Meteorologii ANM au dat publicității prognoza meteo pentru intervalul 12 – 25 AUGUST 2024. Potrivit ANM, canicula revine în România în august.
Alina Costache
12 aug. 2024, 15:00
Prognoza meteo 12 - 25 august. Valul de căldură cuprinde România în luna lui gustar. Unde lovește canicula

Prognoza meteo 12 – 25 august BANAT
În intervalul 12 -17 august vor fi variații în general nesemnificative de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra medii ale maximelor de 37…39 de grade și ale minimelor de 18…20 de grade. Ulterior zilei de 17 august, media maximelor va scădea până spre 33 de grade în ziua de 19 august, valoare ce se va menține în general până la sfârșitul intervalului de prognoză. Minimele vor fi de 19…20 de grade, în medie regională, până în data de 19 august, apoi vor scădea spre 16 grade, în noaptea de 20 august, această valoare fiind ulterior de referință pentru restul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește în intervalul 18 – 20 august.

Prognoza meteo 12 – 25 august CRIȘANA
În intervalul 12 -17 august, media maximelor se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar minima, cu mici oscilații de la noapte la alta, va avea valori medii de 17…18 grade. Ulterior zilei de 17 august, media maximelor va scădea până spre 32 de grade, în ziua de 19 august, valoare ce va caracteriza restul intervalului de prognoză. Minimele vor coborî spre 16 grade, în medie, în noaptea de 20 august, pentru ca ulterior, această valoare să fie de interes până la sfârșitul intervalului de referință. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește în intervalul
18 – 20 august.

Prognoza meteo 12 – 25 august  TRANSILVANIA
Cu ușoare variații de la o zi la alta, în intervalul 12 -18 august maximele vor avea valori medii de 32…34 de grade, iar cele minime de 14…16 grade. Ulterior zilei de 18 august, media regională a valorilor maxime va scădea spre 29…30 de grade, iar cea a valorilor minime de la 16 grade, până spre 12 grade, în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește în intervalul 18 – 20 august.

Prognoza meteo 12 – 25 august  MARAMUREȘ
În intervalul 12 -18 august media maximelor va crește treptat de la medii în jurul a 31 de grade în prima zi spre valori în jurul a 33 de grade, în 18 august. Ulterior datei de 18 august, media maximelor va scădea spre 28 de grade (în ziua de 19 august), iar până spre sfârșitul intervalului de prognoză se va situa în jurul a 30 de grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 15 și 18 grade, în intervalul 12 -19 august, apoi vor scădea până spre 14 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește în intervalul 18 – 20 august.

Prognoza meteo 12 – 25 august  MOLDOVA
În intervalul 12-18 august maximele vor avea valori medii cuprinse între 29 și 34 de grade, apoi vor scădea până spre 30 de grade în ziua de 20 august, pentru ca ulterior această valoare să caracterizeze restul intervalului de prognoză. Minimele vor fi cuprinse între 15 și 18 grade, în prima săptâmână de prognoză, vor scădea apoi spre medii în jurul a 16 grade, în data de 21 august, pentru ca ulterior, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să nu mai existe variații în jurul acestei valori. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată în zilele de 19 și 20 august.

Prognoza meteo 12 – 25 august  DOBROGEA
Cu variații în general nesemnificative de la o zi la alta, media regională a maximelor va fi de 30…32 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în zilele de 12 și 13 august. Minimele vor fi cuprinse între 19 și 21 de grade, cele mai mici valori, urmând a se înregistra în nopțile de 15, 16 și 17 august, apoi în intervalul 23 -25 august. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Prognoza meteo 12 – 25 august MUNTENIA
Cu variații de la o zi la alta, variații nesemnificative în a doua săptămână de prognoză, media regională a maximelor va avea valori cuprinse între 34 și 37 de grade, cele mai mari valori, în medie, urmând a se înregistra în ziua de 13 august. Minimele vor fi cuprinse între 16 și 20 de grade, cele mai mici valori medii urmând a se înregistra în nopțile de 23, 24 și 25 august. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Prognoza meteo 12 – 25 august OLTENIA
Cu variații de la o zi la alta, în general nesemnificative, media regională a maximelor va avea valori cuprinse între 34 și 38 de grade, cele mai mari valori, în medie, urmând a se înregistra în ziua de 13 august. Minimele vor fi cuprinse între 16 și 21 de grade, cele mai mici urmând a se înregistra spre sfârșitul intervalului, în intervalul 23- 25 august. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

LA MUNTE
În intervalul 12-18 august maximele vor avea valori medii cuprinse între 23 și 26 de grade, apoi vor scădea până spre 20 de grade, în ziua de 20 august, pentru ca ulterior, această valoare să caracterizeze restul intervalului de prognoză. Minimele vor fi cuprinse între 11 și 14 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în intervalul 20 -25 august. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mare în intervalul 16 – 21 august.

Spynews
Idei de city-break în minivacanța de Sfânta Maria. Ce prețuri au biletele de avion în luna august
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoral pe care turiștii români o evită, fără să știe ce oferă: “Multe localuri și hoteluri, magazine cu preț de supermarket”
Capital.ro
Rusia a dat ORDIN de evacuare! Decizia luată acum la granița cu Ucraina
Playtech.ro
Dumnezeule cât de bine arată! Ana Baniciu, apariție incendiară la plajă. Are trup de zeiță după naștere
DailyBusiness
SE DĂ APĂ CU PORȚIA! Lista localităţilor din România unde s-a limitat consumul
Adevarul
Minivacanța de Sfânta Maria Mare în 2024. Câte zile libere au bugetarii anul acesta
Spynews
Zodii norocoase în dragoste în toamna 2024. Nativii care au șanse mari să primească o cerere în căsătorie
Spynews
Cum arată și cu ce se ocupă Hamude Kilani, la 7 ani de când a participat la Insula Iubirii. Fanii au fost surprinși să-l vadă așa
Evz.ro
Dispare un loc turistic celebru. Românii să dădeau în vânt după el
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Florin Piersic, apariție șoc! Cum a ajuns să arate? Problemele de sănătate l-au transformat complet
Cancan.ro
Doliu la Antena 1! A murit Adrian Cherciu, antrenorul vedetelor de la Splash 😢
Playsport.ro
BREAKING: Aroganță de 100 000 de euro pentru Simona Halep! Ce mașină și-a luat
kanald.ro
Al șaptelea pacient declarat vindecat de HIV. Acesta nu mai este infectat cu virusul de 6 ani
Capital.ro
Ungaria e paralizată! Pericol la granița cu România. Ungurii sunt pe marginea prăpastiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul motiv
substantial.ro
Ministerul Educației confirmă: Nicio fraudă la admiterea la Facultatea de Arhitectură ‘Ion Mincu’ din București
MediaFlux
DONALD TRUMP, ATACAT! ȘOC în SUA! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!