Hobby-urile viitorului: Care vor rămâne și care vor dispărea?

Tehnologia influențează viața omenirii în mod radical. Se tot vorbește despre locurile de muncă ce vor dispărea în viitor din cauza automatizării, Inteligența Artificială reprezentând, de la un punct, o concurență pentru oameni.
Alina Costache
12 aug. 2024, 14:49
Hobby-urile viitorului: Care vor rămâne și care vor dispărea?

Evoluția vizează toate aspectele, inclusiv cel al divertismentului. Astfel, unele hobby-uri vor fi uitate, în timp ce altele noi vor fi la modă. Multe activități de divertisment vor ajunge într-o nouă fază. De exemplu, jocurile de cazinou vor rămâne o preocupare de timp liber, însă este probabil ca în viitor să fie practicate în mare parte online. Cu toate acestea, nu va exista niciodată o formulă care să te învețe cum să câștigi la aparate, algoritmii având grijă ca totul să fie imprevizibil și aleatoriu.

 

Vom putea vedea meciurile din perspectiva arbitrului

Principala previziune legată de divertisment vizează de modalitatea în care va fi consumat produsul. Când nu suntem fizic în locul în care se desfășoară, acum urmărim la televizor sau pe mobil un eveniment sportiv, o piesă de teatru sau un concert.

Ei bine, peste câțiva ani, probabil în viitorul mediu, vom fi „la fața locului” chiar dacă nu vom părăsi locuința, prin intermediul Realității Virtuale. Ne vom pune ochelarii și vom avea o viziune panoramică, la 360 de grade, asupra a ce se întâmplă. La fel se va întâmpla și cu jocurile video, care reprezintă unul dintre cele mai populare hobby-uri: cu ajutorul VR, vom intra în pielea personajului, în mijlocul acțiunii.

Foarte probabil, fiecare sportiv va purta un dispozitiv prin care va capta imaginile așa cum le vede el. Cei care obișnuiesc să se relaxeze vizionând meciuri de fotbal își va putea alege perspectiva din care să urmărească partida. Va putea vedea desfășurarea jocului din perspectiva portarului, a fundașului, a atacantului sau chiar a arbitrului.

 

Se schimbă conceptul de socializare

De asemenea, va evolua foarte mult conceptul de socializare. Prieteni din toată lumea se vor putea reuni instant în aceeași încăpere prin intermediul hologramelor. Amicițiile vor fi mai ușor de gestionat datorită vizitelor virtuale. Apropo de vizite virtuale, la fel de ușor va fi să călătorim oriunde în lume, fără să mergem cu adevărat acolo. Într-adevăr, nu vom simți apa dacă vom dori să facem o baie în Marea Mediterană, însă vom vedea în detaliu, în timp real, străzile din aproape orice oraș, sau exponatele muzeelor din locuri îndepărtate.

Cu siguranță, vor apărea noi sporturi, cum ar fi întrecerile între drone sau meciurile de hochei pe gheață între roboți. Manevrarea și programarea „competitorilor” vor reprezenta unul dintre hobby-urile noi. Specialiștii în Inteligență Artificială susțin că roboții vor fi mai buni la sport decât oamenii până în 2050. Până acum, un Maradona, un Messi sau un Ronaldo au fost excepții. Roboții vor fi toți de acest nivel, ceea ce va genera spectacol de cea mai înaltă calitate.

 

Mersul la restaurant va prilejui senzații noi

Dacă printre hobby-urile tale se numără și mersul la restaurant, cu siguranță că pe viitor vei experimenta senzații noi. Insectele nu vor mai reprezenta cel mai „ciudat” lucru pe care îl poți mânca. Cei care studiază tendințele sunt de părere că peștii vor deveni o raritate și că vor fi înlocuiți în farfurii de … meduze. În Asia deja se mănâncă „jelly fish”, fiind o sursă importantă de proteine și având foarte puține calorii. Se spune că textura este asemănătoare cu cea a cărnii de caracatiță.

Vor exista și hobby-uri care vor dispărea, sau care vor fi practicate de foarte puțini oameni. În trecut, oamenii obișnuiau să colecționeze CD-uri sau DVD-uri cu filme sau cu muzică. Acum, noile laptopuri și nici televizoarele nu mai au DVD Player. Conținutul de orice tip este stocat pe servere pentru a fi accesat de oriunde, oricând. Chiar și stick-ul de memorie este „pe cale de dispariție”.

Ai mai văzut copii pe stradă care să se războiască suflând cornete prin țevi, așa cum se întâmpla în anii 80-90? Probabil că nu. Acesta este un hobby rar, iar pe viitor va dispărea în totalitate. La fel, foarte puțini vor mai avea ca pasiune să repare electronice stricate, pentru că noile tehnologii vor fi compacte, necesitând înlocuirea întregii componente. Dar să încetăm cu profețiile și să vedem cu ochii noștri ce ne rezervă viitorul…

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă o ciorbă sau un snițel de pui la restaurantul lui Rică Răducanu din Neptun: “Am avut arhiplin”
Capital.ro
Mașinile interzise din 24 august. S-a decis în România: Interes național
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Deciziile de recalculare ajung săptămâna aceasta. Ministrul Muncii: „S-au majorat 83% din pensii!”
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Fost câștigător X Factor, ajuns vedetă, în echipa show-ului
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Mega bombă în sport! Ana Bărbosu riscă să piardă medalia din nou! Imaginile video care răstoarnă cazul cu Jordan Chiles, detalii șocante
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Cutremurător! Au murit Dani și Dragoș! Sfârșit crunt pentru băieții de 18 ani
substantial.ro
Sevilia ia măsuri dure împotriva apartamentelor turistice ilegale
MediaFlux
ACCIDENT AVIATIC! 2 AVIOANE s-au BUȘIT în ZBOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...