În minivacanța de Sfânta Maria, românii preferă marile orașe și litoralul românesc. Prețul mediu al unui sejur în weekendul prelungit este de 787 lei

Numarul rezervarilor pentru minivacanta de Sf. Maria a crescut in comparatie cu restul lunii august, o dovada in plus a faptului ca romanii vor sa profite de puntea facuta intre ziua de joi (15 august) si weekend. Asa cum era de asteptat, cei mai multi dintre ei se vor indrepta fie catre stațiunile de la munte, in special de pe Valea Prahovei, dar si spre litoralul romanesc.
Alina Andrei
13 aug. 2024, 12:12
În minivacanța de Sfânta Maria, românii preferă marile orașe și litoralul românesc. Prețul mediu al unui sejur în weekendul prelungit este de 787 lei

Românii își pregătesc din nou bagajele pentru minivacanța de Sfânta Maria, care va avea loc în perioada 15-18 august. În weekendul prelungit de Sfânta Maria, cei mai mulți dintre ei vor să profite din plin de zilele libere pentru o pauză de relaxare, astfel că deja au făcut rezervări pentru un sejur în țară.

Conform platformei hoteliere online Travelminit, numărul rezervărilor pentru minivacanța de Sf. Maria a crescut în comparație cu restul lunii august, o dovadă în plus a faptului că românii vor să profite de puntea făcută între ziua de joi (15 august) și weekend. Așa cum era de așteptat, cei mai mulți dintre ei se vor îndrepta fie către localitățile de la munte, în special de pe Valea Prahovei, cât și spre litoralul românesc.

De asemenea, cei care nu au reușit încă să-și facă planuri de vacanță trebuie să știe încă mai sunt locuri disponibile la unitățile de cazare din țară, hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță anunțând inclusiv oferte last minute pentru acest weekend.

Mai multe zile libere pentru angajații din România! Minivacanță din vara lui 2024 când pot să mai dea o fugă la Mamaia

 

Cele mai populare destinații din România pentru minivacanța de Sfânta Maria

Pentru că suntem în plin sezon estival, litoralul românesc este din nou în topul preferințelor românilor. Nici marile orașe nu vor fi ocolite în acest weekend prelungit, mai ales că turiștii au început să se orienteze tot mai des către city-break-uri în țară.

Din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile orașe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, și stațiunile montane, cu 15%. Celelalte procent au fost distribuite în mod egal între stațiunile balneare, destinațiile rurale mai mici și Delta Dunării, o destinație căutată în special pe timp de vară.

În topul orașelor populare în weekendul de Sf. Maria se află Brașovul și Sibiul, urmate de București, Oradea și Cluj-Napoca, orașe alese frecvent de români pentru un scurt city-break.

La mare, cele mai căutate stațiuni sunt Eforie Nord, Costinești, Mamaia și Neptun, în timp ce la munte, Sinaia, Bușteni, Predeal sunt în topul clasamentului. O mențiune specială merită și orașele Gura Humorului și Colibița, care sunt apreciate de tot mai mulți turiști ce le aleg pentru vacanțele lor.

În ceea ce privește destinațiile balneare, Sovata, Praid, Băile Herculane, Băile Felix și Băile Tușnad sunt favoritele românilor pentru luna august.

 

Cât costă un sejur în minivacanța de Sfânta Maria

Prețul mediu pentru un sejur doi adulți, două nopți, în minivacanța de Sfânta Maria este de 797 de lei. Pentru 4 nopți, prețul mediu crește la 1589 de lei.

Pentru destinațiile de la munte, prețul mediu este similar celui de la nivel de țară: un sejur pentru doi adulți, două nopți, costă 759 de lei, o creștere de numai 2.45% față de aceeași perioadă a anului trecut.

La mare, un sejur de Sf. Maria pentru doi adulți, două nopți, costă acum 906 lei, cu 5.47% mai mult față de 2023.

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii își schimbă destinul după 17 august. Răsturnări de situație, prosperitate, dar și noroc la bani pentru ele
Capital.ro
România a ajuns o mare forță a Europei. Comoara la care oamenii au tot visat
Playtech.ro
WOW cât de bine arată la 51 de ani! Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie
DailyBusiness
Iar se scumpesc gazele naturale! Anunțul făcut de Asociația Energia Inteligentă
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Unde se ascund prinții William și Kate. Decizie neașteptată în Familia Regală
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
O persoană decedată și alte 26 rănite după cutremurul din Siria. Seismul a avut o magnitudine de 5,5
Capital.ro
Ungurii ne-au întrecut definitiv. Umilință pentru România. Toată planeta i-a aplaudat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIA în SUA! DONALD TRUMP aruncă BOMBA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...