Orașul în care nu ai voie să-ți montezi aer condiționat. Legea interzice complet acest lucru. Aparatele clandestine sunt confiscate de poliție

Există un oraș european unde există anumite restricții atunci când vine vorba de aparatele de aer condiționat. Măsura a dus la conficte între vecini, care se pârăsc unul pe altul autorităților.
Filip Stan
13 aug. 2024, 13:59
Orașul în care nu ai voie să-ți montezi aer condiționat. Legea interzice complet acest lucru. Aparatele clandestine sunt confiscate de poliție
Orașul în care nu ai voie să-ți montezi aer condiționat

În Portofino este foarte cald, dar atmosfera de aici a devenit una extrem de sumbră printre locuitorii exclusivistului sat de coastă italian, de când autoritățile au impus o restricție privind utilizarea aparatelor de aer condiționat.

Deși are o populație de doar 379 de locuitori, Portofino este cea mai bogată comună din Italia și este renumită pentru faptul că bogații și vedetele își petrec aici vacanțele.

La începtul acestei veri, Portofino a fost rezervat pentru petrecerea de dinainte de nunta multimiliardarilor indieni Anant Ambani și Radhika Merchant, unde au fost invitate 800 de persoane. Întreg evenimentul a costat 139 de milioane de euro. Recent, Madonna a fost prezentă aici pentru o petrecere organizată de Dolce&Gabbana.

Citește și: În minivacanța de Sfânta Maria, românii preferă marile orașe și litoralul românesc. Prețul mediu al unui sejur în weekendul prelungit este de 787 lei

Fără aer condiționat în Portofino

Subiectul principal al discuțiilor nu au fost în niciun caz obișuitele petreceri fastuase, ci faptul că poliția locală a început să confiște aparatele de aer condiționat instalate ilegal de locuitorii care nu mai suportă căldura arzătoare, potrivit Capital.

Portofino face parte dintr-un parc național regional din anul 1935, iar până acum câțiva ani, instalarea aparatelor de aer condiționat pe clădirile cu culori pastelate era complet interzisă.

Pentru că verile au devenit tot mai călduroase, regulile au fost relaxate pentru a permite utilizarea aparatelor de aer condiționat, cu condiția ca proprietarii să obțină permisiunea și să asigure că aparatele sunt amplasate discret, fără a afecta frumusețea regiunii.

Poliția inspectează străzile înguste pentru a identifica aparatele neautorizate instalate pe tersale caselor. Între ianuarie și mai au fost raportate 22 de unități instalate ilegal pe diverse acoperișuri și terase, iar alte 15 au fost descoperite începând din luna iunie.

Matteo Vicava, primarul din Portofino, a dezmințit informațiile apărute în presa italiană potrivit cărora poliția ar fi utilizat drone în cadrul anchetei.

„Totul a început iarna trecută, când cineva a montat un aparat de aer condiţionat care a acoperit o mare parte dintr-o stradă foarte îngustă”, a declarat el.

„Verile au devenit mult mai calde, iar lunile iulie şi august au fost sufocante şi foarte umede. Nu este vorba că vrem ca oamenii să sufere şi să aibă somnul perturbat de căldură. Cu toţii depindem de AC acum. Dar Portofino este situat într-un parc regional şi există reguli care trebuie respectate”, a adăugat primarul.

Citește și: Asiaticii ne-au luat locurile de muncă, noi le „furăm” obiceiurile. Acum țara noastră consumă cantități record de OREZ! Cum au ajuns românii să dea pâinea pe orez și pilaful pe sushi: „Ajungem la o tonă pe lună în toate restaurantele”

Cei care riscă amenzi de până la 43.000 de euro dacă ajung în instanță, deși edilul a declarat că majoritatea cazurilor au fost deja rezolvate și că scopul nu este de a amenda oamenii.

„Vrem doar să ne asigurăm că sunt respectate restricţiile şi frumuseţea Portofino este menţinută”, a afirmat el

„Trebuie să fie puse în locuri care nu sunt vizibile. Încet, încet, punem totul în ordine”, a mai spus edilul.

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Wizz Air a lansat o nouă ofertă limitată de care pot profita și românii. Sunt doar 10.000 de locuri disponibile
Capital.ro
România a ajuns o mare forță a Europei. Comoara la care oamenii au tot visat
Playtech.ro
INFERN în Grecia. Imagini apocaliptice, orașe evacuate, panică uriașă
DailyBusiness
Ministrul Agriculturii cere Comisiei Europene sprijin URGENT pentru fermierii afectaţi de secetă
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Cât costă, de fapt, șapte zile la all inclusive în Antalya. Sumă incredibilă
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
O persoană decedată și alte 26 rănite după cutremurul din Siria. Seismul a avut o magnitudine de 5,5
Capital.ro
Ungurii ne-au întrecut definitiv. Umilință pentru România. Toată planeta i-a aplaudat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIA în SUA! DONALD TRUMP aruncă BOMBA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...