Gregorian Bivolaru, condamnat la închisoare cu executare. AFLĂ CÂT A PRIMIT

Gregorian Bivolaru a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare, informează Mediafax.
Romania TV
14 iun. 2013, 18:47
Gregorian Bivolaru, condamnat la închisoare cu executare. AFLĂ CÂT A PRIMIT

Bivolaru a primit sentinţa de şase ani de închisoare cu executare, pronunţată vineri de instanţa supremă, pentru actul sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Mădălina Dumitru.

Instanţa supremă a dispus scăderea din această pedeapsă a perioadei 29 martie 2004 – 1 aprilie 2004, în care Bivolaru a fost reţinut.

În continuare, instanţa supremă l-a achitat pe Bivolaru în cazul acuzaţiei de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii.

Pentru acelaşi motiv şi în cazul aceleiaşi victime, Bivolaru a fost achitat şi pentru fapta de trafic de minori.

Instanţa l-a mai achitat pe Bivolaru, pe motiv că fapta nu există, în cazul acuzaţiei de act sexual cu un minor în legătură cu victima Ilinca Simionescu, şi pentru trafic de minori în legătură cu aceeaşi victimă, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive.

Instanţa a încetat procesul penal faţă de Bivolaru în legătură cu fapta de act sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Arabela Marquez şi totodată pentru fapta de corupţie sexuală în legătura cu victima Mădălina Dumitru, în ambele cazuri fiind constate prescrise faptele.

Totodată, instanţa a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a fronitierei din acelaşi motiv, respectiv prescrierea.

Instanţa supremă l-a condamnat pe vameşul Zsolt Farkaş, judecat pentru a fi încercat să-l ajute pe Gregorian Bivolaru să părăsească ţara, după demararea ancehtei, la trei ani de închisoare cu suspendare şi a stabilit un termen de încercare de opt ani, perioadă în care acesta trebuie să respecte cu stricteţe o serie de măsuri şi obligaţii stabilite de instanţă.

Judecătorii ICCJ au încetat procesul penal în cazul Mironei Farcaşi, în legătură cu acuzaţia de corupţie sexuală, în cazul acesteia intervenind prescripţia specială.

ICCJ a respins acţiunile civile făcute părţile vătămate Ilinca Simionescu şi Agnes Arabela Marquez şi a luat act că Mădălina Dumitru nu s-a constituit parte civilă.

Instanţa l-a obligat pe Gregorian Bivolaru la plata a 50.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, în vreme ce vameşul Zsolt Farkaş a fost obligat la plata a 9.000 de lei – cheltuieli judiciare.

Decizia de vineri este definitivă, urmând ca organele judiciare să o pună în executare.

Judecătorii au ascultat vineri pledoariile finale ale apărării şi acuzării în dosarul în care liderul MISA Gregorian Bivolaru şi alte două persoane sunt judecate pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Acuzarea a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsă cu suspendare pentru Zsolt Farkaş şi încetarea procesului penal faţă de Mirona Farcaşi.

La rândul lor, apărătorii celor din dosar au cerut pe rând judecătorilor achitarea clienţilor lor pe motiv că s-a îndeplinit termenul de prescripţie specială, pentru unele fapte, şi pe motiv că probele nu dovedesc acuzaţiile ce li se aduc, în cazul altor fapte.

În acest context, avocatul lui Gregorian Bivolaru a susţinut că interceptările din acest dosar nu pot fi avute nicicum în vedere de instanţă pe motiv că Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu a făcut la acea vreme o cerere în raport de legislaţia aflată în vigoare la acel moment, iar restul probelor nu ar dovedi vinovăţia clientului său.

Totodată, atipic într-un astfel de dosar, două dintre părţile vătămate din cauză au arătat că nu se consideră părţi vătămate, că acest dosar le-ar fi provocat greutăţi pe parcursul derulării lui şi că nu au nicio pretenţie civilă.

Avocatul Mădălinei Dumitru, una dintre victimele minore ale lui Bivolaru a vrut să depună, în atenţia completului de judecători, o nouă declaraţie notarială prin care clienta sa ar fi arătat că nu a fost niciodată sedusă, folosită sau agresată de Gregorian Bivolaru, că nu a practicat cu acesta acte sexuale sau „perverse” şi că nu are nicio pretenţie civilă în acest caz.

Preşedintele completului, judecătorul Ionuţ Matei a sancţionat punctual fiecare derapaj al avocaţilor cerându-le imperativ, pe parcursul procesului, să se rezume strict la acuzaţiile făcute de parchet şi judecate de instanţă.

Totodată magistratul a sancţionat în termeni duri atitudinea avocaţilor părţilor vătămate arătând că este de neînţeles de ce de abia la finalul procesului insistă să arate că acestea nu au avut niciodată de suferit de pe urma inculpaţilor.

Procurorul prezent la şedinţă le-a arătat judecătorilor că în cazul lui Gregorian Bivolaru se impune stabilirea unei pedepse privative de libertate orientată spre maximum prevăzut de lege pentru faptele de act sexual cu un minor, trafic de minori şi perversiuni sexuale.

Conform legilor în vigoare, Bivolaru putea fi condamnat la 12 ani de închisoare, pedeapsa maximă pentru trafic de minori între 15 şi 18 ani.

Totodată, procurorul a arătat că în cazul lui Bivolaru s-au prescris faptele de corupţie sexuală şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. În acest context, procurorul a arătat că numărul mare de părţi vătămate minore, modul persuasiv de convingere a victimelor, concursul infracţional şi efectul continuat al faptelor sale impun stabilirea unei pedepse orientată spre maximum special prevăzut de lege, la care să se aplice şi un spor de pedeapsă generat de concursul de infracţiuni.

Procurorul a enumerat victimele minore ale lui Gregorian Bivolaru, respectiv Mădălina Dumitru, Ilinca Simionescu Ilinca şi pe Agnes Arabela Marquez.

Despre primele două, procurorul a arătat că au fost seduse şi abuzate de Bivolaru în perioadele 2002 – 2004 şi aprilie 2003 – ianuarie 2004, în vreme ce cu a treia victimă Bivolaru a întreţinut raporuri sexuale în perioada ianuarie – noiembrie 2000.

Procurorul a spus că toate aceste acuzaţii sunt dovedite de întreg ansamblul probator pus la dispoziţie de anchetatori, subliniind că deciziile anterioare de achitare nu mai pot subzista în contextul în care probe esenţiale, respectiv interceptările telefonice, au intrat în legalitate la acest moment, după ce ICCJ a dispus declasificarea mandatelor de interceptare de la acea vreme.

Tot procurorul a explicat că, odată declasificate, aceste probe nu mai sunt nule, prind forţă probantă şi, fiind în acord cu rigorile legale, se coroborează cu celelalte probe ale anchetatorilor, respectiv rapoartele cu bunurile de la percheziţii, declaraţiile victimelor şi ale martorilor, dar şi cu restul probelor existente la dosar.

Procurorul a amintit că probele acestui dosar dovedesc faptul că Gregorian Bivolaru îşi ademenea, sub forma unor promisiuni sau oferte precum călătorii, cadouri sau bani, victimele între care şi minore, cu care întreţinerea ulterior raporturi sexuale şi pe care le îndemna totodată să practice perversiuni sexuale sub forma actelor de lesbianism ce aveau ca scop aducerea de satisfacţii sexuale acestuia.

În cazul lui Zsolt Farkaş, procurorul a arătat că declaraţiile martorilor, dar şi celelalte probe din dosar, dovedesc modul în care acesta a încercat să-l ajute pe Gregorian Bivolaru să părăsească ţara, după demararea ancehtei.

Cu toate acestea, a arătat procurorul, în cazul lui Farkaş poate fi stabilită o condamnare la închisoare cu suspendare, motivată de durata mare de timp scursă de la momentul săvârşirii infracţiunii, care duce la o diminuare a pericolului social.

În cazul celui de-al doilea complice al fondatorului Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Maria Mirona Farcaşi, procurorul a constatat că pentru fapta acesteia de corupţie sexuală a intervenit termenul de prescripţie specială şi a solicitat astfel încetarea procesului penal faţă de aceasta.

Magistratul Ionuţ Matei, preşedintele completului de la ICCJ care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de ameninţare în care i se indică să dea „o soluţie blândă” în cauză, altfel „cei indignaţi”, semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiţie.

Matei a declarat, înaintea termenului de vineri, că scrisoarea de ameninţare primită pe adresa de domiciliu nu îl intimidează, că va judeca până la final dosarul lui Bivolaru şi că va depune o plângere pentru şantaj, care speră să fie soluţionată în termeni rezonabili, într-un sens sau altul.

În 12 aprilie 2012, judecătorii ICCJ Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan au decis să reţină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor.

În acest caz, Tribunalul Sibiu şi apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Instanţele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României, „ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”.

Parchetul a făcut recurs la ICCJ.

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore – Agness Arabella Mureşan şi Ilinca Simionescu.

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimişi în judecată Mirona Farcaşi (pentru corupţie sexuală) şi vameşul Farkaş Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranţi).

Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a ieşit din România, fiind reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obţinut statut de azilant.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie acelaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Din 23 mai 2013, instanţa îl citează pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când este menţionat astfel în dosarul în care este acuzat de trafic de minori.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Lux și opulență! Cum arată casa Andreei Tonciu. Vedeta a investit zeci de mii de euro | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Târgul de Crăciun de poveste din România, care e deschis doar 2 zile. Se află într-un loc idilic, dar puțină lume știe de existența lui
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
Playtech.ro
BREAKING NEWS: Klaus Iohannis a desemnat noul premier
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Chefi la cuțite, 22 decembrie 2024. Trei concurenți au fost eliminați. Cum au reacționat jurații: ”Se năruie echipa”
Spynews
Horoscop luni, 23 decembrie 2024: Taurii vor avea zile încărcate
Evz.ro
Denzel Washington s-a făcut preot! E înrăzboi cu Hollywood-ul
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Singurul mall din București care este deschis și de Crăciun! Program special de sărbători
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Călin Georgescu. Ar putea fi descalificat. Nu se aștepta la una ca asta
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Crin Antonescu, candidatul coaliției la prezidențialele din 2025, provoacă discuții politice
MediaFlux
ANUNȚUL MOMENTULUI în POLITICĂ! CIOLACU a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!