Prognoza meteo 16 august 2024. Val de căldură persistent, temperaturile depășesc 40 de grade

Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, deosebit de accentuat în jumătatea de sud-vest a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 30 și 38 de grade. Se vor înregistra, însă, și valori mai mari, de 39...41 de grade, în câteva regiuni.
Alina Costache
15 aug. 2024, 16:01
Prognoza meteo 16 august 2024. Val de căldură persistent, temperaturile depășesc 40 de grade

Prognoza meteo 16 august 2024. La noapte, în țară, cerul va fi mai mult senin, exceptând în prima parte a nopții regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi înnorări și pe alocuri ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, izolat în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 26 de grade în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…21 de grade.

Prognoza meteo 16 august 2024

În țară, valul de căldură se va extinde în Moldova, iar în restul teritoriului, exceptând Dobrogea, va persista. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, local deosebit de accentuat în jumătatea de sud-vest a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 30 și 38 de grade, valori mai mari, de 39…41 de grade, urmând a se înregistra în sudul Crișanei, Banat, sud-vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

Citeste si Meteorologii au emis cod roșu de caniculă pentru două zile. Avertizările codurile portocaliu și galben se extind. Temperaturile sar de 40 de grade în multe județe

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, însă după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare, îndeosebi în centru, nord și est. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar pe alocuri vor fi vijelii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 26 de grade în Dealurile de Vest.

În București, valul de căldură va persista, va fi în continuare caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale intervalului și pe parcursul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade.

Prognoza meteo 17 august 2024

În țară, valul de căldură și disconfortul termic vor persista, va fi caniculă în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 39 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice în zonele de deal și de munte, în jumătatea de nord a Moldovei, pe arii restrânse în Transilvania și  izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar pe alocuri vor fi vijelii. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în continuare pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Prognoza meteo 18 august 2024

În țară, valul de căldură și disconfortul termic vor persista, iar în continuare va fi caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 39 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în sudul Crișanei și în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, local la munte și pe alocuri în nord-vest, centru și nord. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor, iar ziua pe alocuri, temporar în sudul Banatului. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, valul de căldură și disconfortul termic accentuat vor persista. Va fi în continuare caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în zilele anterioare, va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Citeste si Prognoza meteo Accuweather a fost modificată. Se anunță un nou val prelungit de caniculă, inclusiv în București

Prognoza meteo 19 august 2024

În țară, valul de căldură va persista, în continuare va fi caniculă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, și pe arii restrânse în nord și nord-vest vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor, iar ziua local și în regiunile vestice.

În București, valul de căldură, canicula și disconfortul termic vor persista. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, comparabilă cu cea din ziua anterioară, va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo 20, 21, 22 august 2024

În țară, va fi caniculă, la începutul intervalului în majoritatea regiunilor, apoi doar în cele sudice și sud-estice, condiții în care disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare în vest, centru, nord și nord-est.

În București, valul de căldură va persista și nu va ploua.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...