Butonul secret care face ca bateria telefonului Samsung să dureze mai mult. Puţini utilizatori ştiu unde să-l găsească

Butonul ascuns de pe telefoanele Samsung care îți poate prelungi autonomia bateriei. Puțini utilizatori cunosc cu adevărat cât de util este acest buton, dar acum nu mai trebuie să te îngrijorezi când bateria începe să slăbească.
Filip Stan
17 aug. 2024, 15:33
Butonul secret care face ca bateria telefonului Samsung să dureze mai mult. Puţini utilizatori ştiu unde să-l găsească

Tasta necunoscută de pe telefoanele Samsung, perfectă pentru a prelungi durata de viață a bateriei, este ignorată de mulți. Cu toate acestea, prin simpla apăsare a unui buton, poți obține mai multă energie.

Modul de economisire a energiei este foarte eficient, însă este esențial să cunoști câteva trucuri simple. Trebuie să ții cont de faptul că încărcarea telefonului poate fi influențată de temperatură, ceea ce poate afecta durata de viață a bateriei.

Conform celor de la The Sun, experții în tehnologie subliniază că menținerea bateriei la 100% pentru o perioadă îndelungată poate avea consecințe negative. Pentru a proteja bateria, utilizatorii trebuie să o deconecteze de la priză odată ce este complet încărcată.

Acest lucru se poate realiza ușor din Setări, accesând Îngrijirea dispozitivului > Baterie > Protecția bateriei, unde poți activa funcția corespunzătoare.

Telefoanele Samsung oferă mai multe opțiuni pentru utilizatori. Una dintre ele, opțiunea de bază, indică momentul în care bateria este complet încărcată, iar încărcarea se oprește automat când nivelul scade la 95%, reluându-se când este necesar.

Citeşte şi: Jean de la Craiova și Adrian Minune au primit un porc drept plată la o nuntă: „Mai trebuia să ne dea vreo 2.000 de lei”

Modul adaptiv sugerează utilizarea unui nivel maxim de încărcare pe timpul nopții, trecând la modul de bază înainte de a te trezi. Acest mod ajustează timpul de somn pe baza obiceiurilor de utilizare. De asemenea, în modul maxim, încărcarea se oprește la 80%.

O altă metodă utilă pentru economisirea bateriei pe telefoanele Samsung implică reducerea activităților din fundal. Prin setări, utilizatorii pot dezactiva funcții precum afișajul mereu activ, limita viteza procesorului la 70%, reduce luminozitatea la 10%, dezactiva 5G și limita aplicațiile și funcțiile de pe ecranul de pornire.

Pentru a accesa aceste opțiuni, glisează în jos și apasă pe butonul de economisire a energiei. Ține apăsat pentru a accesa opțiunile extinse.

A treia opțiune care ajută la economisirea bateriei pe telefoanele Samsung este profilul de performanță. Cu cât dispozitivul funcționează mai rapid, cu atât necesită mai multă energie de la baterie.

Există două profiluri de performanță dintre care poți alege: standard și light. Primul oferă un echilibru între viteza de procesare, durata de viață a bateriei și eficiența răcirii.

Profilul light prioritizează durata de viață a bateriei și eficiența răcirii, în detrimentul vitezei de procesare. Această funcție va economisi bateria, dar poate încetini funcționarea telefonului.

Citeşte şi: Cinci arestaţi în cazul morţii lui Matthew Perry. De ce sunt acuzaţi asistentul actorului şi „Regina ketaminei”

Cum să îți încarci telefonul, pentru ca bateria să reziste mai mult. Este un truc valabil pentru iPhone, Samsung și orice alt model

Bateria telefonului este componenta esențială care îl face să funcționeze zi de zi. Cu cât ai mai multă grijă de ea, cu atât telefonul va rezista mai mult. Iată cum se încarcă corect, de fapt, un astfel de device.Bateria telefonului are mereu nevoie de o atenție sporită. Dacă reușești să îți încarci mereu așa cum trebuie telefonul, acesta va avea viață lungă.

Pentru ca bateria lui să reziste mult mai mult, tot ce trebuie să faci este să ții cont de un mic truc. Odată pus în aplicare, vei vedea că durata de viață a device-ului va fi prelungită considerabil.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, în timp, bateria telefonului nu mai este la fel de puternică. Pe măsură ce telefonul este folosit intens, bateria devine din ce în ce mai slăbită, dar, acest lucru poate fi evitat.

”Viața bateriilor litiu-ion e, de obicei, de 500 de cicluri (aproape 1 an jumătate). Ciclul bateriei e o încărcare completă, de la 0 la 100. Cu cât telefonul trece prin mai multe cicluri complete, cu atât trebuie să îl încarci mai repede.” a declarat Liz Hamilton, potrivit useit.ro.

Desigur, deteriorarea în timp a bateriei nu poate fi împiedicată, dar poate fi întârziată. Acest lucru este posibil doar dacă știi cum să încarci telefonul.

Potrivit lui Liz Hamilton, telefonul nu trebuie niciodată lăsat la încărcat până atinge pragul de 100%. Dacă bateria nu ajunge la extreme, atunci durata sa de viață poate fi prelungită chiar și cu câțiva ani.

”Unul dintre cele mai mari obstacole pentru distrugerea sănătății bateriei e să lași telefonul la încărcat peste 100%. Mulți oameni au acest obicei și nu știu ce pagube produc la nivelul telefonului.”, a mai spus Liz. Tot potrivit lui Liz Hamilton, cel mai bine este să nu aștepți ca telefonul să se descarce complet. Este recomandat să îl pui la încărcat atunci când ajunge la 25%. De asemenea, este cel mai bine să îl scoți din priză atunci când ajunge la 85%.

În timpul încărcării, este recomandat să scazi luminozitatea telefonului și să închizi toate aplicațiile pe care nu le folosești. În acest fel, te asiguri că bateria se va încărca mult mai repede și mult mai eficient.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Minune în Bistrița-Năsăud. Cum au găsit pompierii, după un incendiu, o icoană a Maicii Domnului
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Incendiu la Somerset House din Londra: Intervenția pompierilor pentru a controla flăcările
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...