Împăcare istorică între Victor Ponta şi Crin Antonescu, după ce fostul lider PNL l-a criticat dur pe Ciucă: „Este prima dată după 10 ani când sunt de acord cu el”

Fostul premier Victor Ponta a exprimat public acordul său cu criticile aspre adresate de fostul lider PNL, Crin Antonescu, liberalilor și actualului președinte al PNL, Nicolae Ciucă.
Filip Stan
16 aug. 2024, 15:32
Împăcare istorică între Victor Ponta şi Crin Antonescu, după ce fostul lider PNL l-a criticat dur pe Ciucă:

Antonescu a manifestat dezamăgire față de Nicolae Ciucă, susținând că acesta este afectat negativ de anturajul său și că lipsește o viziune coerentă asupra conducerii partidului. Ponta a subliniat că USL a fost distrusă de influența statului paralel, ceea ce a facilitat ascensiunea lui Klaus Iohannis la președinție.

„E prima data dupa 10 ani cand sunt din nou de acord cu Crin – probabil ca e prima data dupa 10 ani cand si el este de acord cu el insusi. In acesti 10 ani eu am spus insa ce nu putea sa spuna Crin : ca Guvernarea USL (cea mai votata si buna pentru romani constructie politica) a fost daramata in 2014 pentru a fi impus Klaus Iohannis – de niste securiști romani care lucrau pentru alte Tari si nu pentru Romania ; ca in 2014 Crin Antonescu era candidatul comun al USL la Presedintie si ca aceiasi securisti l-au pus pe Klaus Iohannis sa il dea jos pe Antonescu de la PNL (pentru ca Antonescu nu era ‘docil’ si ‘controlabil’); in 2014 Romania mergea pe un drum corect pentru romani – si din acest motiv Antonescu si Ponta trebuiau sa fie înlăturați sa vina Iohannis si Ciolos care erau 100% dispusi sa cedeze orice interes al Romaniei pentru binele lor personal; ca in 2014 PDL ul lui Basescu trebuia sa dispara pentru relele cumplite comise in 2010-2012 contr Romaniei – si a fost salvat si a preluat de fapt puterea in PNL ul lui Iohannis.

Daca va intrebati de ce trebuia sa fie asa si care a fost scopul, va dau un mai simplu raspuns : din 2015 si pana azi Romania s-a îndatorat sub Iohannis cu 150 de miliarde de euro ; sigur ca sunt multe alte raspunsuri mai complexe dar e suficient cred sa aflati suma de bani pe care o datorează fiecare roman (Iohannis si PNL nu o sa plateasca nimic – ei o sa primeasca in continuare casa de protocol cu paza si secretara si sofer – si milioane de la Buget ca sa promoveze cartea ‘pensionarului special’ Nicolae Ciuca)”, a scris Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Traian Băsescu, revenire spectaculoasă pe reţelele sociale. Ce a scris fostul peşedinte pe Facebook, după mai mult de doi ani de pauză

Ponta a apreciat că, chiar dacă Antonescu a stat tăcut timp de zece ani, este bine că acum și-a exprimat opinia și a sperat că această dezvăluire va fi utilă în contextul alegerilor care urmează.

„E bine ca a spus Crin acum ce a spus – chiar daca 10 ani a tacut. Niciodata nu e prea tarziu. Poate ne ajuta ce spune el in aceasta toamna cand mergem la vot!”, a completat fostul premier.

Antonescu a criticat dur și campania electorală a PNL, subliniind că a fost lipsită de conținut și direcție.

„Eu am fost foarte dezamăgit pentru ca nu am avut o campanie electorala de conținut, adică nu ni s-a spus ce vor face, ce vor susține ce vor apăra candidații la Bruxelles. Dacă în perspectiva alegerilor prezidențiale va fi la fel atunci nu avem campanie. Va fi destul de neplăcut pentru cetățeni ca mine. La PNL, avem în timpul campaniei pentru europarlamentare, promovare făcută d-lui Ciucă. Foarte bine. Dar nu pentru alegeri europarlamentare. Dl. Ciucă e un om foarte cumsecade, (dar) poate anturajul din partid îl strică. Anturajul de 3-4 oameni din partid. Eu sunt nemulțumit, în sensul că partidul trebuie sa propună un proiect de țară, pentru că noi am pierdut, deja, 20 de ani”, a mai spus Antonescu.

Citeşte şi: Elena Udrea, cu sufletul îndurerat de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Gestul care i-a adus lacrimile în ochi

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Interzis la frontiera cu Ungaria. Nu au dreptul să treacă granița. Poliția te reține pe loc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Bavarian Nordic solicită UE extinderea licenței vaccinului mpox pentru adolescenți
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...