Raid aerian al Israelului în Liban, au fost lovite clădiri rezidenţiale. Iranul, avertizat că va suferi consecinţe „cataclismice” dacă va ataca Israelul,

Preşedintele Joe Biden a declarat, pe de altă parte, că părţile implicate în conflictul din Gaza „nu au fost niciodată atât de aproape” de un acord privind încetarea focului şi eliberarea ostaticilor.
Filip Stan
17 aug. 2024, 10:26
Raid aerian al Israelului în Liban, au fost lovite clădiri rezidenţiale. Iranul, avertizat că va suferi consecinţe „cataclismice” dacă va ataca Israelul,

Iranul, avertizat că va suferi consecinţe „cataclismice” dacă va ataca Israelul, care continuă raidurile în ţările care susţin grupările teroriste. Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un raid aerian asupra unei clădiri rezidenţiale din sudul Libanului, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii libanez, relatează DPA.

Alte trei persoane au fost rănite în atacul israelian, a precizat ministerul într-un comunicat de presă. Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) nu au comentat încă incidentul.Vineri, cel puţin o persoană a fost ucisă şi o alta rănită într-un atac israelian care a lovit satul Aitaroun din sudul Libanului, a anunţat Ministerul Sănătăţii libanez.

Între timp, mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a declarat că unul dintre luptătorii săi a fost ucis, dar nu a precizat când şi unde.

Iranul ar putea ataca Israelul de pe mare. Gardienii Revoluţiei ameninţă cu rachete noi „extrem de explozive şi nedetectabile”

Armata israeliană a precizat că locul pe care l-a lovit în zona Aitaroun era o structură militară în care operau teroriştii Hezbollah.

Hezbollah din Liban şi Israel au fost angajate în schimburi de focuri zilnice de la începutul războiului din Gaza, în octombrie.

Mai mult de 120 de civili au fost ucişi, majoritatea de partea libaneză.

Iranul va suferi consecinţe „cataclismice” dacă va ataca Israelul, afirmă un oficial american de rang înalt

Iranul va suferi consecinţe „cataclismice” dacă va ataca Israelul, a declarat, vineri, un înalt oficial american, citat sub acoperirea anonimatului, relatează AFP.

„Am dori să îi descurajăm pe iranieni (…) să urmeze această cale, deoarece consecinţele ar fi cataclismice, în special pentru Iran”, a adăugat el, avertizând împotriva oricărui atac care ar putea «deraia» discuţiile delicate privind un armistiţiu în Fâşia Gaza.

Preşedintele Joe Biden a declarat vineri că părţile implicate în conflictul din Gaza „nu au fost niciodată atât de aproape” de un acord privind încetarea focului şi eliberarea ostaticilor, după două zile de discuţii în Qatar în timpul cărora mediatorii americani au prezentat o propunere revizuită.

Israelul se pregăteşte de un atac al Iranului. Se fac rezerve de sânge, se duc provizii şi se fac inventare în buncăre, se scot bani cash

„Hamas, o grupare legată de Iran, a fost cea care a început acest război la 7 octombrie şi ar fi ironic dacă Iranul ar face ceva pentru a deraia ceea ce noi credem că este cea mai bună oportunitate în ultimele luni de a obţine un acord foarte cuprinzător de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor”, a declarat oficialul american.

Iranul a avertizat Israelul că va efectua un atac ca represalii pentru asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh în capitala iraniană, la 31 iulie. Teheranul atribuie asasinarea Israelului, care nu a revendicat responsabilitatea. Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat vineri că se aşteaptă ca aliaţii săi să „se alăture Israelului” în „atacarea Iranului” dacă Republica Islamică îi atacă ţara.

Întrebat despre aceste declaraţii ale lui Israel Katz, înaltul oficial american a asigurat că Statele Unite se pregătesc „pentru orice eventualitate”. „Vom face tot ce este necesar pentru a apăra Israelul împotriva atacurilor din partea Iranului”, a adăugat el.

Organizaţia libaneză Hezbollah a difuzat vineri o înregistrare video care arată ceea ce par a fi tuneluri subterane şi lansatoare de rachete de mari dimensiuni, alimentând temerile legate de un conflict extins între mişcarea pro-iraniană şi Israel, transmite France Presse.

 

Publicarea videoclipului are loc într-un moment în care la Doha au loc negocieri pentru încetarea focului în Gaza, iar eforturile diplomatice sunt intensificate în Liban pentru a evita o escaladare.

Videoclipul, care durează 4 minute şi 30 de secunde, arată membri ai Hezbollah deplasându-se prin tuneluri mari, iluminate, săpate în stâncă, folosind motociclete şi alte vehicule.

Camioanele par să transporte rachete în instalaţie, care este etichetată „Imad 4”, cu referire evidentă la comandantul Hezbollah Imad Moughnieh, care a fost ucis în 2008 la Damasc într-un atac ce a fost atribuit Israelului.

Intitulată „Munţii noştri sunt depozitele noastre”, filmarea arată, de asemenea, o trapă care se deschide şi un lansator de rachete îndreptat spre cer.

Hezbollah schimbă focuri cu armata israeliană aproape zilnic, pretinzând că sprijină aliatul său palestinian Hamas, care poartă un război împotriva Israelului în Fâşia Gaza. Acest război a fost declanşat de Israel după ce mişcarea islamistă palestiniană a comis în aceeaşi zi un atac sângeros pe teritoriul israelian.

Asasinarea fostului lider Hamas Ismail Haniyeh la Teheran la sfârşitul lunii iulie, atribuită Israelului, şi cea a şefului militar al Hezbollah cu puţin timp înainte au determinat comunitatea internaţională să îşi dubleze eforturile pentru a evita o conflagraţie regională, după ce Iranul şi Hezbollah au ameninţat cu represalii.

„Avem ţinte în posesia noastră, coordonatele sunt în mâinile noastre, iar aceste rachete sunt plasate, desfăşurate şi focalizate pe ţinte în cel mai mare secret”, a declarat liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, într-un extras audio subtitrat în engleză şi ebraică.

Armele, personalul, experienţa şi determinarea Hezbollah sunt „mai puternice ca oricând”, a adăugat el.

Mişcarea islamistă libaneză s-a întărit din punct de vedere militar de la cel mai recent război cu Israelul, în 2006. Potrivit unor experţi, aceasta dispune de o gamă largă de rachete de artilerie grea neghidate, rachete balistice şi rachete antiaeriene, antitanc şi antinavă. De asemenea, se crede că are o reţea vastă de tuneluri în sudul Libanului şi în estul Văii Bekaa, aproape de graniţa cu Siria. Se spune că Mughnieh a fost cel care a dezvoltat capacităţile militare ale Hezbollah, care îl consideră arhitectul „victoriei” sale asupra Israelului în 2006.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop rune 19-25 august 2024. Mihai Voropchievici anunță o mare surpriză pentru Gemeni
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
Tot ce trebuie să știi pentru a te duce la mare mai ieftin. „Litoralul pentru toți” revine din toamnă
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Valabilitatea permisului de conducere va fi redusă! Anunț pentru cei care au categoriile AM, Al, A2, A, B, Bl şi BE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Cinci persoane arestate în cazul morții prin supradoză de ketamină a actorului Matthew Perry
MediaFlux
RĂSTURNARE în CAZUL PANTELIMON! De la EROII din PANDEMIE la ÎNGERII MORȚII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...