Vlad Ciurea, avertisment pentru românii care merg la piscină sau la mare. Greşeala banală care te poate ţine toată viaţa în scaunul cu rotile

Este vară, este perioada vacanțelor, iar temperaturile de afară sunt insuportabile. Motiv pentru care mulți români aleg să meargă la piscină sau la ștrand să se răcorească. Însă pericolul este mare, spune prof. dr. Vlad Ciurea, mai ales atunci când nu ne luăm măsuri de siguranță.
Mircea Filipescu
18 aug. 2024, 07:56
Vlad Ciurea, avertisment pentru românii care merg la piscină sau la mare. Greşeala banală care te poate ţine toată viaţa în scaunul cu rotile

Medicul Vlad Ciurea spune că un obicei banal de la piscină sau mare poate fi fatal. Potrivit medicului, este vorba despre sărituri. Toată lumea le face, ori le-a făcut la un moment dat măcar o dată. Adevărul este că o simplă săritură, făcută greșit, poate duce la o tragedie.

Vlad Ciurea le recomandă românilor să nu sară niciodată în cap. Multe persoane au acest obicei, iar senzația poate fi una destul de plăcută. Totuși, săriturile în cap ar fi bine să fie făcute doar de profesioniști.

Litoralul Pentru Toți 2024. Unde te poți caza cu 230 lei pe noapte

„Dacă eu nu mă asigur, entuziasmul este total, nu îmi iau nicio măsură de siguranță, de apărare, de control asupra mea, doar văd apa și mă arunc, mă arunc fără să realizez că se poate întâmpla o nenorocire… Pot aluneca, pot cădea, iar săritura în piscină trebuie să fie cu făcută cu foarte mare atenție.

În apa potrivită, sigură, astfel încât această săritură să nu devină periculoasă. Chiar vă rog, voi, cei care aveți mintea întreagă, dragi români, nu săriți în cap. Doar specialiștii au voie să facă lucrul acesta”, spune renumitul neurochirurg.

Ce poți să pățești dacă faci acest lucru? Medicul Vlad Ciurea spune că există o distanță mică către un traumatism craniocerebral. Creierul este extrem de sensibil, astfel că este bine să fim atenți cu această zonă.

Acesta a mai adăugat că a văzut numeroase cazuri cât se poate de groaznice. Iar probleme a fost că victimele erau de cele mai multe persoane tinere, care nu au apreciat adâncimea piscinei, astfel că au avut parte de lovituri puternice.

”Creierul este partea cea mai sensibilă. Săritura în piscină este foarte periculoasă. Am văzut multe traumatisme craniocerebrale, traumatisme toracice, sau politraumatisme din cauza faptului că s-au răsturnat în piscină.

Și din nefericire, cel mai grav este acel traumatism cervical, în urma căruia paralizezi, și am văzut aceste cazuri groaznice ale persoanelor tinere care nu au apreciat adâncimea piscinei, au căzut în cap”, a mai adăugat Vlad Ciurea.

La ce oră este recomandat să ne punem la somn. Medicul Vlad Ciurea: „Atunci vom reuși să ne liniștim”

„Nu este vorba doar despre ruperea osoasă, osul se rupe, se reface, se poate repoziționa, dar este vorba despre structura nervoasă care este extrem de sensibilă. Încă nu s-a rezolvat problema traumatismului măduvei cervicale. Am spus traumatism, nu am spus rupere, este cu totul altceva. Numai dacă zgudui măduva poți să ai paralizia celor patru membre, tetrapareză sau tetraplegie”, mai avertizează prof. dr. Vlad Ciurea.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft, de luni, 19 august 2024, produsele cărora românii le-au simțit lipsa. Se vor vinde repede
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Românii care rămân fără un sfert din pensie. Legea se schimbă, dispare grupa I de muncă pentru acest domeniu
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Stațiunea balneo-climaterică cu cel mai pur aer din Europa. O adevărată atracție pentru turiști
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
Mașinile care au primit interzis în Ungaria. Se aplică până pe 20 august
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Forțele Aeriene Ucrainene Distrug un Al Doilea Pod în Regiunea Kursk din Rusia
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...