Cristina Bâtlan, despre momentul dureros în care a născut prematur. Medicii nu îi dădeau copilului nicio șansă la viață: „Fișa de externare era un document obiectiv care îmi spunea că am avortat”

Cristina Bâtlan, afacerista care a devenit cunoscută prin intermediul pasiunii ei pentru modă ce a dus la crearea brandului de lux Musette, a trecut prin clipe dificile în urmă cu 20 de ani, când i-a dat naștere fiului său, Adi. Atunci, ea a fost nevoită să nască prematur, iar medicii i-au dat copilului șanse minime de viață.
Filip Stan
18 aug. 2024, 18:23
Cristina Bâtlan, despre momentul dureros în care a născut prematur. Medicii nu îi dădeau copilului nicio șansă la viață: „Fișa de externare era un document obiectiv care îmi spunea că am avortat”
Cristina Bâtlan, despre momentul dureror în care a născut prematur. Medicii nu îi dădeau copilului nicio șansă la viață: „Fișa de externare era un document obiectiv care îmi spunea că am avortat”

Cristina Bâtlan a trecut prin clipe grele de-a lungul vieții, până să ajungă să se bucure de o viață lipsită de griji. Unul dintre aceste momente de coșmar a avut loc acum 20 de ani, când și-a adus pe lume fiul, pe Adi. Atunci, medicii i-au spus că bebelușul nu are șanse mari să trăiască, vestea venind ca un șoc puternic pentru femeia de afaceri.

Citește și: Câți bani a pierdut Cristina Bâtlan în afacerea cu Cătălin Botezatu. În ce relații au rămas cei doi

Cristina Bâtlan, mărturii despre cel mai greu moment din viața ei

Cristina Bâtlan a vorbit într-o emisiune despre cea mai mare dramă prin care a trecut până acum. Pe vremea când trăia o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul ei iar visul de a deveni părinți era cât pe ce să se îndeplinească, viața i-a pus o piedică așa cum nu s-ar fi așteptat vreodată. Afacerista a născut prematur, iar medicii i-au spus că fiul ei nu are șanse să supraviețuiască, astfel că au notat pe documentele de externare că aceasta ar fi avortat.

La acel moment, Cristina Bâtlan și fostul ei soț nu știau cum să gestioneze această veste tragică, astfel că au luptat pentru fiul lor și au început să ceară părerea mai multor medici, după ce Adi primise pe atunci diagnosticul de hemoragie cerebrală de gradul 5.

„Nu mi-am pierdut speranța, adică am luptat să supraviețuiască, însă atunci când primești tot felul de informații de la medici, cum că nu are nicio șansă, sau că are o hemoragie cerebrală de gradul 5, că va fi infirm, nici nu știi ce să faci, ce să-ți dorești mai repede. Să fie bine, să trăiască. Ai niște clipe, iar ele se succed cu o viteză năucitoare pentru că, de fapt, nimeni nu-ți spune adevărul.

Toți oamenii cred că tu, ca părinte, ești foarte atașat și subiectiv și nu cred că tu poți gândi obiectiv. Fișa de externare era un document obiectiv care îmi spunea că am avortat. Teoretic, dacă plecai acasă, era obiectiv, adică ținea doar de această informație pe care o primisem. De acest diagnostic. Noi am crezut mai mult și Roberto a spus că are o genă foarte puternică, la fel și eu, ca mamă, sunt puternică”, a spus Cristina Bâtlan în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Chiar și acum, după 20 de ani de la această întâmplare șocantă, Cristina Bâtlan povestește cu greu prin ce a putut trece atunci când și-a adus pe lume fiul prematur. Medicii susțineau sus și tare că băiețelul va muri, însă părinții știau că acest lucru nu se va întâmpla, mai ales că, genetic, ei nu au avut niciodată vreo problemă de sănătate. Au depus eforturi colosale pentru ca Adi să se însănătoșească, iar acest lucru s-a și întâmplat după un timp.

„Nu am fost nici unul dintre noi bolnăvicioși, nu suntem oameni slabi. Am zis, dacă seamănă cu noi copilul, o să reziste. Acesta a fost principiul pe care ne-am bazat. După care am început să contactăm doctori, să vorbim cu alți medici care nu făceau parte din echipa spitalului, să verificăm, de fapt aceste diagnostice, aceste informații pe care le primeam. Trăiam într-un labirint de unde nu știam care e ușa.

Informația că are hemoragie de gradul 5 nu se potrivea cu fața pe care o avea Adi la 6-7 zile de la naștere. Avea o față radiantă, râdea tot timpul. Eu i-am adus muzică lângă incubator. I-am cerut surorii mele să-i facă haine pentru că nu aveam cu ce să îl îmbrac. Și m-a întrebat cât de mare este. I-am zis să ia haine de vârstă 0 și să le taie pe jumate. Am simțit că e al meu și cred că asta i-a făcut și lui foarte bine, pentru că medicul care ne-a văzut și a avut grijă de noi după transfer, primul lucru pe care l-a făcut mi l-a dat pe Adi să îl simt și mi l-a pus pe piept.

Am stat tot timpul cu el și parcă respira singur, nu mai avea nevoie de acel incubator de care era dependent. Era dependent de incubator pentru că nu primea mâncare. A fost cea mai mare traumă. Pe lângă emoție, o traumă enormă pentru că nu aveam cum să acționez. Eram amândoi legați de mâini și de picioare și stăteam împreună în spital și mergeam doar să-l hrănesc și apoi mă întorceam în rezervă”, a mai povestit emoționată Cristina Bâtlan.

Citește și: Motivul care a făcut-o pe Cristina Bâtlan să divorțeze după 26 de ani de căsnicie: „Nu am ezitat deloc, asta trebuia să fie sfânt”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România în care se făceau ritualuri păgâne. Acum, o mulțime de oameni vin să se bucure de natură și peisajul spectaculos, fără să-i știe istoria
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Playtech.ro
Surpriza uriașă de care au avut parte turiștii pe Transalpina: “Ninge în august”
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Imagini terifiante într-un oraș britanic. Găști înarmate se taie cu macetele ziua în amiaza mare. Localnici: „Este o zonă de război” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Recongelarea și reîncălzirea alimentelor. Sfaturi pentru menținerea calității și siguranței în bucătărie
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că bolile psihice sunt „slăbiciuni” legate de păcatele părinților
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...