Simona Halep a anunţat retragerea: „Așa am considerat eu că e mai bine, mai corect”

Simona Halep a dezvăluit că a refuzat wildcard-ul oferit de organizatorii turneului de tenis de la Toronto.
Alina Costache
18 aug. 2024, 18:31
Simona Halep a anunţat retragerea:

„Am vorbit cu el. Bineînțeles că mi-a părut rău”. Simona Halep a fost obligată să-l refuze, deși o astfel de invitație nu o primește oricine: „Nu eram pregătită”
Simona Halep a dezvăluit motivul pentru care s-a văzut nevoită să refuze o invitație, deși de o asemenea ocazie nu are parte oricine. Sportiva a recunoscut că mai apoi a regretat decizia.

În august 2022, Simona Halep (32 de ani, locul 1126 WTA) câștiga titlul la turneul de la Toronto, după finala cu Beatriz Haddad Maia (28 de ani, locul 22 WTA). De altfel, acesta este ultimul trofeu cucerit de sportiva din Constanța în circuitul WTA.

Simona Halep a fost nevoită să refuze wildcard-ul primit la Toronto, asta din cauza problemelor de sănătate: „Nu eram pregătită”

Fostul lider WTA a mărturisit recent faptul că organizatorii competiției din Canada i-au acordat un wildcard și pentru ediția din anul curent, doar că românca a fost constrânsă de circumstanțe să nu accepte invitația, asta din pricina problemelor medicale cu care se confruntă.

Simona Halep a dezvăluit că a refuzat wildcard-ul oferit de organizatorii turneului de la Toronto. De altfel, ea a mărturisit că a purtat o discuție cu directorul competiției, cel care i-a transmis faptul că și-ar fi dorit ca fostul lider WTA să participe la acest turneu.

DIGI SPORT ONLINE Rapid-Dinamo LIVE VIDEO: Derby în Superligă

„Chiar am vorbit cu directorul de turneu, am avut o conversație foarte pozitivă. Și el și-ar fi dorit ca eu să fiu acolo, dar nu eram aptă să joc. De aceea nu m-am dus. Bineînțeles că mi-a părut rău, e un turneu unde am jucat foarte, foarte bine.

Și la Montreal am câștigat două titluri, dar și la Toronto a fost frumos să joc de fiecare dată pentru că au fost foarte mulți români. O susținere nemaipomenită, întotdeauna e plăcut să joci unde te simți ca acasă”, a transmis Simona Halep, potrivit publicației Digi Sport.

Simona Halep nu a considerat că este 100% pregătită să evolueze la turneul de la Toronto: „Așa am crezut eu că e mai bine”

Simona Halep nu a putut onora invitația pentru că a suferit o accidentare la genunchi, din cauza căreia ea nu a putut fi prezentă nici la turneul de la Wimbledon.

„Nu am aplicat pentru că nu am vrut să merg nepregătită. Nu am vrut să folosesc un wildcard fără să fiu aptă 100%. Nu am cerut, așa am considerat eu că e mai bine, mai corect. Atunci când voi fi pregătită, voi cere și sper să și primesc”, a mai spus Simona Halep.

Mihaela Cambei, surprinsă de cadoul uriaş de la Ion Ţiriac după ce a luat bronzul olimpic la haltere: ”A venit mai repede decât mă aşteptam”. Premii pentru olimpicii români medaliați la Jocurile Olimpice

Românca nu a mai jucat deja din luna mai, atunci când aceasta a abandonat meciul cu McCartney Kessler (24 de ani, locul 100 WTA) din primul tur al turneului Trophee Clarins.

Simona Halep a rezistat numai vreme de o oră și jumătate pe zgura franceză. Ea a câștigat în primul set, scor 7-5, iar în al doilea set, la scorul de 3-2 pentru Kessler, sportiva noastră s-a retras din meci.

Simona Halep regretă că nu a participat la JO: “Mi-aş fi dorit tare mult să fiu la Paris”

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat că regretă că nu a putut participa la Jocurile Olimpice. “Rămâne un regret că nu am putut participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Mi-aş fi dorit tare mult să fiu acolo, pentru că ar fi fost ultima Olimpiadă pentru mine. Eu am fost în 2012 la Londra şi mi-a plăcut tare mult. Este cu adevărat un sentiment diferit să joci la Jocurile Olimpice. Am mai jucat la Fed Cup, am fost aproape de o finală, dar totuşi nu se compară cu Olimpiada”, a afirmat Halep, citată de Agerpres.

“Vreau să îi felicit pe toţi cei care sunt aici, dar şi pe ceilalţi, pentru că ştiu cât de grea este munca din spatele Olimpiadei, mai ales că presiunea este enormă, ştiind că patru ani te antrenezi pentru un moment. Dar ei au fost capabili, au fost puternici să câştige medalii pentru România. Mă bucur tot timpul când sportivii rămân câştigă, pentru că ştiu ce înseamnă, cât de multă muncă este în spate, cât de multe emoţii, stres, presiune, tensiune. Îi apreciez din tot sufletul şi îi felicit încă o dată”, a adăugat ea.Simona Halep a menţionat că a fost extrem de emoţionată în timpul curselor lui David Popovici.

“Când am urmărit canotajul eram puţin relaxată, pentru că ştiam că fetele sunt puternice, mai câştigaseră medalii. La David a fost foarte emoţionant, pentru că a fost totul pe ultimul metru, pe ultimul moment… A fost o emoţie ca şi cum aş fi participat eu la acea cursă”, a precizat Halep.

Ion Ţiriac a oferit maşinile promise medaliaţilor de la Paris

Sportivii români medaliaţi la JO de la Paris au primit, vineri, autoturisme personalizate de la omul de afaceri Ion Ţiriac. Acest lucru s-a petrecut în cadrul unui eveniment organizat la Ţiriac Collection din Otopeni. Printre medaliaţii olimpici care au primit maşini din partea omului de afaceri s-a aflat şi gimnasta Sabrina Maneca-Voinea, clasată pe locul 4 în finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Maşinile primite de sportivi sunt marca Hyundai Ioniq 5 şi au numerele de înmatriculare personalizate cu numele acestora, pe uşi fiind inscripţionate performanţele lor.

Sportivii care au câştigat două medalii olimpice la Paris au primit două autoturisme din partea lui Ion Ţiriac.

La evenimentul din Otopeni au asistat, printre alţii, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, sportivele Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi fostul tenisman Ilie Năstase.

9 medalii, aceasta este “zestrea” României după participarea la Olimpiadă
România a cucerit 9 medalii la JO de la Paris: 3 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România în care se făceau ritualuri păgâne. Acum, o mulțime de oameni vin să se bucure de natură și peisajul spectaculos, fără să-i știe istoria
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Playtech.ro
Surpriza uriașă de care au avut parte turiștii pe Transalpina: “Ninge în august”
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Imagini terifiante într-un oraș britanic. Găști înarmate se taie cu macetele ziua în amiaza mare. Localnici: „Este o zonă de război” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Recongelarea și reîncălzirea alimentelor. Sfaturi pentru menținerea calității și siguranței în bucătărie
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că bolile psihice sunt „slăbiciuni” legate de păcatele părinților
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...