Scandalul de la spitalul Pantelimon continuă. Alexandru Rafila, chemat de Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Telefonul ”Doamnei cu coasa”, controlat informatic

Alexandru Rafila a fost chemat de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria pentru a discuta criza de la Spitalul ”Sf. Pantelimon”! Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
19 aug. 2024, 13:52
Scandalul de la spitalul Pantelimon continuă. Alexandru Rafila, chemat de Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Telefonul ”Doamnei cu coasa”, controlat informatic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost chemat de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria pentru a discuta despre criza de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, potrivit unor surse guvernamentale.

Te-ar putea interesa și Dosarul care îl vizează pe iubitul doctoriţei poreclite „Doamna cu coasa” de la Sf. Pantelimon, găsit inconştient într-o toaletă publică din Braşov, va fi preluat de procurorii militari

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost chemat, luni, de premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria pentru a discuta despre criza de la Spitalul „Sf. Pantelimon”.

„Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus pana jos la minister, spital și Colegiul Medicilor”, spunea, la începutul ședinței de guvern din 8 august, premierul Marcel Ciolacu.

„Toată lumea m-a întrebat dacă îmi dau demisia. Nu cred că am motive să-mi dau demisia legat de acest caz”, spunea pe 14 august Alexandru Rafila, referitor la cazul de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, conform Observator.ro.

Acesta afirmă că premierul nu i-a cerut demisia, dar nu excludea ca acesta să o facă pe viitor.

Între timp, doctoriţa pe care procurorii o numesc ”Doamna cu Coasa” a fost adusă din nou la audieri, în această dimineaţă, în dosarul în care este acuzată că ar fi provocat moartea mai multor pacienți din secția ATI. Anchetatorii caută în telefonul femeii noi dovezi legate de potenţiala premeditare a actelor sale

Tot astăzi, medicul ATI care a încercat să se sinucidă în Braşov ar putea fi audiat, potrivit surselor Observator. Cercetările vor fi preluate de procurorii militari din Capitală.

Spitalul Pantelimon nu mai poate prelua pacienţi cu probleme cardiovasculare din cauza crizei acute de medici. Bolnavii sunt redirecţionaţi către Floreasca.

Pentru cei mai puțin informați, ancheta la spitalul Pantelimon a început pe 11 aprilie 2024, când procurorii au anunţat că investighează 17 morţi suspecte în secţia de ATI.

Abia după patru luni de cercetări şi audieri, pe 7 august, au fost făcute percheziţii în locuinţele a două doctoriţe, Maria Miron şi Mirela Păiuş.

Anchetatorii susţin că acţiunile celor două au dus la moartea unui pacient de 54 de ani.

Pe 8 august, au fost arestate preventiv, iar managerul şi directorul medical şi-au dat demisia. Pe 13 august, Parchetul a anunţat că, pentru alte cinci dintre cele 17 decese de la Pantelimon, au deschise dosare de moarte suspectă.

A doua zi, Şeful Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii şi-a depus şi el mandatul.

Percheziții informatice la ”Doamna cu coasa”

Doctoriţa Maria Miron de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon a fost dusă luni dimineaţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a asista la efectuarea unei percheziţii informatice.

Maria Miron şi colega sa, Mirela Păiuş, se află în arest preventiv din data de 8 august, fiind acuzate că ar fi provocat decesul unui pacient internat la Terapie intensivă prin scăderea intenţionată a dozei de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale.

Potrivit referatului de arestare preventivă, anchetatorii au găsit la locuinţa doctoriţei Maria Miron un prospect al substanţei noradrenalină (intitulat [Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă[), precum şi două înscrisuri olografe în care sunt menţionaţi o mare parte din pacienţii decedaţi în perioada de început a lunii aprilie, asistenţii care au fost repartizaţi pe saloanele ATI din aceeaşi perioadă, precum şi menţiunea „curăţenie în telefon”.

Procurorii au tras concluzia că Maria Miron îşi propunea să şteargă probe din telefon, dorind să îngreuneze desfăşurarea anchetei. Cu privire la aceste înscrisuri, doctoriţa a recunoscut că îi aparţin şi că au fost întocmite de ea, aspect consemnat în procesul-verbal de percheziţie domiciliară.

Te-ar putea interesa și Noi detalii șocante despre „Doamna cu Coasa” de la Sf. Pantelimon! Cum procedau cadrele medicale care acum vor libertate: „A zis să trec în foaie altă valoare”

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unui denunţ formulat de Camelia Stămătoiu, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Sfântului Pantelimon.

Aceasta le-a relatat procurorilor că, la data de 10 aprilie, a fost sunată de o asistentă medicală, care i-a mărturisit faptul că pe Secţia ATI a spitalului, de joi (4 aprilie) până sâmbătă (6 aprilie), au murit în jur de 20 de pacienţi, întrucât medicii de gardă, respectiv Maria Miron şi Mirela Păiuş, au redus cantitatea de noradrenalină la unii pacienţi internaţi, de la 15 sau 20 ml/h la 1ml/h sau chiar au înlocuit-o cu ser fiziologic, potrivit Agerpres.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Ce au găsit doi români la un hotel de patru stele din Turcia. Vacanța lor a devenit un coșmar: “Vreau ca și alți oameni să știe”
Capital.ro
A murit cel mai bun bucătar. Toată lumea l-a divinizat. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. Vila are o priveliște superbă, AVEM imaginile SECRETE
DailyBusiness
Consiliul Fiscal AVERTIZEAZĂ: Deficitul bugetar ar putea EXPLODA la 7% din PIB în 2024
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
A murit o legendă a gastronomiei. A schimbat felul în care se mănâncă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?
Capital.ro
Ungurii se înclină în fața României. Aplauze de la vecini: Să-și amintească toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...