Cori Grămescu dezvăluie planul revoluţionar prin care poţi slăbi 30 de cm în talie în 6 luni

Cori Grămescu, nutritionist si instructor de pilates, explica pe larg care sunt consecintele nestiute ale depunerii de grasime din zona taliei, cum putem scapa rapid de burta,  fara diete restrictive sau sport epuizant
Alina Costache
19 aug. 2024, 17:59
Cori Grămescu dezvăluie planul revoluţionar prin care poţi slăbi 30 de cm în talie în 6 luni

Grasimea abdominala poate cauza grave probleme de sanatate, avertizează Cori Grămescu. Noua strategie de slabire rapida va ajuta persoanele care se confrunta cu obezitate, sa scape de 20 de kg si 30 de cm din talie prin mancare naturala, sport acasa si sesiuni de mentorat nutritional.

Cand vor sa slabeasca cele mai multe persoane se concentreaza exclusiv pe pierderea kilogramelor pe cantar, si nu au o strategie eficienta pentru a scapa de de grasimea depusa in zona taliei. Dincolo de aspectul estetic si disconfort, depunerile de grasime in zona viscerala pot cauza multe probleme de sanatate si din pacate o dieta simpla de deficit caloric nu le poate rezolva.

 

Cori Grămescu, nutritionist si instructor de pilates, explica pe larg care sunt consecintele nestiute ale depunerii de grasime din zona taliei, cum putem scapa rapid de burta,  fara diete restrictive sau sport epuizant, cum putem sa slabim minim 20 de kilograme in mod armonios, fara infometare si fara riscul de a ne ingrasa din nou, si cum ne putem elibera metabolismul de pericolele asociate cu adipozitatea viscerala crescuta.

 

Cand depui multa grasime in zona abdomenului, aceasta se depune si in exterior, intre muschi si piele, si in interior, in jurul organelor interne. Desi grasimea de pe exterior este suparatoare mai ales vizual, grasimea de pe interiorul abdomenului este insa mult mai periculoasa pentru sanatate! Dureri de spate permanente, modificari de postura si risc crescut de diastaza abdominala, rezistenta la insulina, ficat gras, hipertensiune arteriala, probleme hormonale, incontinenta urinara, scaderea libidoului, sindrom premenstrual agresiv. Toate astea sunt consecinte ale depunerii de grasime pe burta, insa femeile nu stiu cum sa isi structureze dietele ca sa scape de toate aceste probleme. Si totusi, solutii exista. Desi nu poti slabi localizat, poti implementa un sistem coerent de slabire care sa reduca inflamatia, sa scada rezistenta la insulina si sa creeze echilibru postural.

Grasimea abdominala viscerala

Grasimea viscerala este stocata in cavitatea abdominala si inconjoara organele interne. Este asociata cu o serie lunga de probleme grave de sanatate:

 

  • Tulburari metabolice: Grasimea viscerala este asociata cu rezistenta la insulina si sindromul metabolic, care pot duce la diabet de tip 2.
  • Boli cardiovasculare: Exista un risc crescut de boli de cardiovasculare din cauza substantelor inflamatorii si citokinelor eliberate de grasimea viscerala.
  • Alte riscuri de sanatate: La femei, grasimea viscerala este, de asemenea, legata de cancerul de san si necesitatea interventiei chirurgicale la vezica biliara.

Pentru a aborda grasimea viscerala, se recomanda o combinatie de dieta echilibrata, exercitii fizice si schimbari de stil de viata.

 

O dieta modificata de tip mediteranean si exercitiile aerobice moderate executate cu greutati mici sunt strategii eficiente pentru a reduce din grasimea depusa in interiorul cavitatii abdominale. Din perspectiva alimentara, o dieta care asigura cel putin 30 de grame de fibre alimentare provenind dintr-o varietate larga de fructe si legume si proteine slabe provenind din peste salbatic si carne de pui sau curcan crescut liber, formeaza baza unui plan alimentar antiinflamator care sustine pierderea semnificativa in greutate. Planul alimentar ar trebui sa evite carbohidratii simpli, oferind in schimb energie din cereale neprocesate, natural fara gluten (orez, ovaz, quinoa, amarant, porumb, hrisca sunt unele dintre cele mai bune optiuni). In plus, este nevoie de cel putin 20 de sortimente de legume si fructe diferite consumate saptamanal, pentru o buna sanatate digestiva. In ceea ce priveste sportul, acest tip particular de adipozitate raspunde foarte bine la efortul cardiovascular insotit de un grad de rezistenta fizica medie. Orele de aerobic in grup, clasele moderate de ridicare a greutatilor sau antrenamentele tip circuit sunt benefice in acest sens.”, recomanda Cori Grămescu.

Grasimea subcutanata este situata chiar sub piele si este mai putin asociata direct cu riscurile pentru sanatate in comparatie cu grasimea viscerala. Cu toate acestea, o cantitate excesiva de grasime subcutanata poate indica o compozitie corporala nesanatoasa si poate sugera prezenta excesului de grasime viscerala sau chiar unele probleme hormonale .

In timp ce grasimea subcutanata este necesara pentru protectie si stocarea energiei, prea multa poate duce la boli de inima, diabet, accident vascular cerebral si alte probleme de sanatate.  Pentru femeile cu un strat semnificativ de grasime subcutanata, antrenamentul cu greutati pentru dezvoltarea masei musculare si o dieta bogata in proteine poate fi benefica, mai ales daca aceste schimbari sunt insotite de sesiuni mai lungi (60 de minute) de exercitii cardio cu intensitate scazuta pentru a reduce depozitele de grasime pe corp.”

Ambele tipuri de grasime abdominala pot fi gestionate eficient printr-un plan personalizat de dieta, regimuri de exercitii si modificari ale stilului de viata.

 

Cori Grămescu, nutritionist si instructor de pilates a dezvoltat un plan revolutionar in 6 pasi, destinat femeilor urbane cu varste cuprinse intre 35 si 50 de ani care se confrunta cu excesul de grasime abdominala. Planul de interventie este conceput pentru a ajuta femeile sa piarda pana la 20 de kilograme si sa isi reduca talia cu 30 de cm intr-un interval de sase luni. Aceasta initiativa se adreseaza in special femeilor care traiesc in zone urbane si sunt preocupate de sanatate, pierdere in greutate si auto-perfectionare, dar care se confrunta cu constrangeri majore de timp, niveluri ridicate de stres, ore lungi de naveta si vieti de familie solicitante.

Planul de interventie include:

  • Plan de dieta personalizat: Care reduce inflamatia, scade nivelurile de colesterol si creeaza un deficit caloric sustenabil pentru pierderea in greutate.
  • Plan personalizat de exercitii: O combinatie de exercitii bazate pe dispozitia unica a grasimii, pentru a reduce rezistenta la insulina, a echilibra coloana vertebrala si pentru a crea un procent sanatos de masa musculara in corp, pentru a reduce raportul grasime/muschi.
  • Consiliere comportamentala: Utilizarea modelului TTM (transtheoretical model of change) in consilierea privind obezitatea pentru a stabili obiective realiste, aborda barierele in gestionarea greutatii si promova schimbari pozitive in stilul de viata. De asemenea, indrumarea nutritionala continua si suportul constant ajuta la cresterea eficientei pierderii in greutate.
  • Managementul stresului: Tehnici pentru reducerea stresului cronic, cunoscut pentru contributia la acumularea grasimii abdominale. Aici se incadreaza sesiuni de relaxare ghidata, practici somatice si tehnici de bio-hacking practicate zilnic, care contribuie la diminuarea efectelor negative ale stresului zilnic asupra corpului.
  • Igiena somnului: Incurajarea a sapte pana la noua ore de somn pe noapte pentru a preveni cresterea grasimii abdominale. De asemenea, practicarea asocierilor de somn pentru a crea o stare de relaxare inainte de somn si a creste nivelul de refacere nocturna.
  • Suport continuu: Oferirea unui suport pe termen lung si urmarire pentru a asigura o gestionare sustenabila a greutatii si imbunatatirea sanatatii.

Citește și: Cum să nu te îngrași în vacanță. Sfaturi de la nutriționista Cori Grămescu

Inteleg foarte bine femeile active si extrem de active din grupa de varsta de 35-50 de ani care jongleaza cu diferitele roluri din viata personala si profesionala, care au provocari unice, traiesc in medii urbane intr-un ritm alert de viata. Ca nutritionist si antrenor de fitness cu peste 18 ani de experienta, am ajutat peste 35.000 de femei sa obtina rezultate spectaculoase. Secretul consta in personalizarea dietei, in functie de preferinte si stilul de viata actual. Si nu doar atat! Abordarea holistica face diferenta in continuare, deoarece kilogramele in plus sunt doar varful icebergului, ele sunt rezultatul unui stil de a trai si privi viata intr-o maniera dezechilibrata. Planul pe care l-am conceput, nu se refera doar la pierderea in greutate. Este despre initierea unei calatorii transformationale catre o viata mai sanatoasa si mai vibranta. Este un program sustinut de cercetare stiintifica si expertiza de inalta calitate, care ofera participantilor cele mai eficiente strategii pentru abordarea obezitatii abdominale.”, afirma Cori Gramescu.

Cori Grămescu, nutritionist si instructor de pilates a reusit de-a lungul unei cariere de peste 18 ani sa ajute peste 35.000 de oameni sa-si schimbe vietile, sa ajunga la greutatea dorita, fara epuizare si fara infometare. Prima sa carte – “Vindecarea relatiei cu mancarea si cu propriul corp” este o poveste personala despre sanatate si echilibru, o carte cu recomandari si sfaturi atat din zona de sport, cat si din zona de nutritie, dar si prima carte din Romania cu un cerc de suport pentru toti cititorii. Cori Gramescu este omul care s-a luptat cu kilogramele in plus si a castigat. Cori interactioneaza zilnic cu mii de femei dornice sa descopere secretele unui trup sanatos. De pe canalele de social media, utilizatorii pot afla raspunsuri la intrebari despre mancare, sport, retete, obiective realiste pentru transformare, dar si despre modul in care stresul afecteaza digestia sau despre cum pot pune capat mancatului emotional.

 

 

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Soluția care poate salva culturile pe timp de secetă și caniculă. Ideea ”furată” de un fermier după o vizită în Ungaria: “7-8 grade diferență de temperatură”
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
APĂ CU PORȚIA în România! Situația e critică
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Loredana Groza, imagini cu Alain Delon
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Accident de proporții pe Autostrada A4! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ciocnirea unui autotren și a unui microbuz, din care au rezultat 12 victime
Capital.ro
Lege nouă pentru șoferi. S-a modificat limita. Rămâi fără permis timp de o lună
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Cât vom plăti FACTURA la IARNĂ. ANUNȚUL ministrului Energiei despre COMPENSARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...