BOMBA! Blocul VIP-urilor construit fix pe plaja din Mamaia Nord poate sa ramana fara autorizatie de constructie si risca sa fie demolat! Marina Tower, perla mafiei imobiliare a lui Vergil Chitac, este vizata intr-un proces – monstru deschis de Prefectul judetului Constanta!

Mafia imobiliara a primarului Vergil Chitac este pe cale sa primeasca o lovitura epocala. Blocul mamut de 18 etaje de pe plaja din Mamaia Nord, care a socat pe toata lumea atunci cand a fost construit efectiv peste noapte, face obiectul unui proces deschis de Institutia prefectului judetului Constanta care a chemat in judecata primaria condusa de Vergil Chitac pentru a suspenda si ulterior desfiinta autorizatia de constructie a blocului facut pe plaja. De ce este foarte important acest demers? Pentru ca este un precedent prin care un bloc de 18 etaje construit fix in baza apei risca sa fie declarat “ilegal” si sa transmita, astfel, un mesaj si catre alti dezvoltatori imobiliari care forteaza nota legalitatii pe litoral.
Filip Stan
19 aug. 2024, 18:23
BOMBA! Blocul VIP-urilor construit fix pe plaja din Mamaia Nord poate sa ramana fara autorizatie de constructie si risca sa fie demolat! Marina Tower, perla mafiei imobiliare a lui Vergil Chitac, este vizata intr-un proces - monstru deschis de Prefectul judetului Constanta!

Blocul vedetelor, a carui constructie a inceput inca din 2018, risca sa fie scos in afara legii si sa ramana fara autorizatie de constructie, lucru care ulterior ar putea duce chiar la demolarea lui. Imobilul urias de 18 etaje este dezvoltat de Alpha Builders, o cunoscuta companie constanteana cu stranse legaturi cu gruparea Radu Mazare in trecut si care in prezent se pare ca a reusit sa-l convinga si pe primarul Vergil Chitac sa intre si el in combinatiile periculoase ale mafiei imobiliare de la malul marii. Greucenii din spatele mega combinatiei imobiliare sunt Cristian Panait, CEO-ul Alpha Builders, si Octavian Cezar Mitan. Cei doi afaceristi au reusit prin metode specifice (care pe Radu Mazare l-au bagat la puscarie ani buni de zile) sa puna mana pe un teren foarte mic fix pe plaja, lipit de cluburile de fite Nuba si Breeze si sa toarne acolo, fara vreo jena, 18 etaje de beton.

Suprafata pe care se intinde blocul de 18 etaje este de doar 3.000 de metri patrati, imobilul neavand efectiv deloc spatiu nici in stanga, nici in dreapta pentru parcari. Este o monstruozitate de beton turnata in fix singura zona unde nu se intamplase asta pana acum. Zona cluburilor de lux din Mamaia Nord era, poate, singura portiune a plajei unde pe nisip nu se facusera hoteluri sau blocuri.

Obisnuite cu macelarirea litoralului, fara vreo “opozitie” notabila, ONG-urile si asociatiile civice din Constanta nu au protestat aproape deloc la constructia acestui bloc. Acum, insa, dupa cativa ani de la demararea constructiei, Prefectul Constanței a dat în judecată Primăria Constanței, reclamand ilegalitatea construcției. Dosarul a fost înregistrat pe data de 6 iunie 2024, ultima modificare având loc la data de 19 iulie 2024. Acesta a fost depus la secția de contencios administrativ și fiscal, iar potrivit portalului Instanțelor de Judecată in care sunt părți în dosar Prefectul Județului Constanța(reclamant), Primarul Municipiului Constanța(Pârât), Inspectoratul Juddețean în construcții Constanța prin Inspectoratul de Stat în Construcții(Pârât) și Panait Ilie (Pârât), ședința este programată pe data de 21 noiembrie 2024, la ora 11:30.

 

Avertizati de problemele din instanta proprietatii Marina Tower nu se mai grabesc sa se laude cu blocul lor si au sistat total lucrarile, blocul fiind in continuare un santier, desi la inceput Alpha Builders sustinea ca deja 70% dintre apartamente sunt deja vandute. Acum, pe santier, nu mai este picior de muncitor, iar stadiul constructiei este in continuare “la rosu”, fiind departe de luxul si opulenta promise in pozele cu vedete.

 

Desi mai sunt cateva luni pana cand instanta va incepe sa analizeze acest dosar, premisele sunt cat se poate de bune pentru litoral. Surse din apropierea dosarului si ai avocatilor alesi de prefectura Constanta sustin ca sunt sanse foarte mari ca instanta sa depisteze ilegalitatea in care a fost acordata aceasta autorizatie de constructie. Gurile rele sustin deja ca principalul tap ispasitor al acestui dosar risca sa fie chiar Vergil Chitac, actualul primar al Constantei, care a sustinut proiectul atat prin semnatura sa, cat si neoficial, in schimbul unor beneficii cat se poate de directe si ilegale.

Lumea rea de prin Constanta zice, fara sa poata aduce si dovezi, ca la DNA Constanta ar exista un alt dosar care este momentan tinut la sertar, in care sunt cercetati insusi primarul Vergil Chitac si Cristian Panait, proprietarul Alpha Builders Group. La acest dosar, despre care multi vorbesc, dar nimeni nu l-a vazut, se spune ca ar exista dovezi prin care primarul ar fi primit de la dezvoltatorii imobiliari 2 apartamente de lux in unele dintre blocurile dezvoltate de acestia in Constanta.

 

Bineinteles ca apartamentele nu s-au dat asa, ca la prosti, direct pe numele primarului, ci le-au “dobandit” niste interpusi de-ai lui Chitac, niste oameni de incredere, care la momentul potrivit i le vor “vinde” sau “dona” lui. Meritul primarului ar fi fost ca ar fi stiut foarte bine de refuzul Inspectoratului de Stat in Constructii de a valida autorizatia de constructie si, totusi, el a continuat procedura prin care Primaria Constanta a atribuit drept ce construire blocului Marina Towers direct pe plaja.

Cât costă apartamentul Antoniei de la malul mării: „Mi-am îndeplinit un vis”. Artista și Alex Velea vor avea vecini de top

Cei de la Alpha Builders sunt specializati in blocuri turn pe litoral. Marina Towers nefiind singurul proiect de acest tip. Asta e boala lor, blocuri turn pe plaja… pai, daca se poate! Compania aceasta, Alpha Builders, nu a construit doar un bloc pe plaja si gata, nu, deloc. Dezvoltatorii se lauda cu un nou proiect monstruos: 21 de etaje pe malul marii in statiunea Olimp. Alte doua blocuri turn de cate 12 etaje se vor ridica tot in Mamaia in zona hotelului Delta. Acestea fiind doar unele dintre exemplele jafului imobiliar pe care Alpha Builders il face in judetul Constanta.

 

Vedetele care si-au “cumparat” apartamente in blocul de 18 etaje de pe plaja!

Marina Towers a devenit rapid unul dintre cele mai mediatizate blocuri de pe litoral. Imaginea acestui proiect in toate bannerele publicitare fiind Codin Maticiuc. Vedetele s-au ingramadit sa-si cumpere cu un discount generos apartamente in blocul de 18 etaje de pe litoral. Fara principii si fara sa-si puna intrebari, Antonia, Alex Velea, Selly, Simona Halep, Inna si Lucian de la Global Records au anuntat toti cu mare fast ca vor avea apartamente in turnul de pe nisip. Inna, intr-un exercitiu penibil de marketing chiar a facut o sesiune foto pe santierul blocului.

 

Selly a filmat si el un vlog chiar pe santierul blocului, la etajul unde urma sa aiba un apartament si a laudat cum a stiut mai bine proiectul. Simona Halep a postat pe rețelele de socializare o fotografie penibilă alături de macheta blocului, spunând că : „Marina Tower este un bloc frumos!”. Mai mult, familia sportivei ar fi cumpărat 16 apartamente în acest bloc. De mentionat ca niciuna dintre aceste vedete care au ales sa-si lipeasca imaginea pe blocul construit pe plaja nu si-au pus vreo secunda problema moralitatii si a oportunitatii construirii unui bloc turn chiar pe nisip.

 

 

 

Cati bani costa de fapt un apartament in acest turn de la malul marii?!

Marina Tower s-a axat pe atragerea unor cumpărători care nu se uită la bani. Drept dovadă, mai multe vedete au ales să dea sume enorme pe apartamentele de la malul mării. Blocul este descris ca fiind “locația ideală pentru cei care apreciază luxul și distracția estivală“. Astfel, nume cunoscute din showbiz precum Inna, Antonia sau Selly au scos din buzunar sume pe care unii oamenii de rând nu le văd nici în zeci de ani de muncă.  Dezvoltatorul Marina Tower a spus fără ezitare că un apartament costă între 280.000 de euro și 380.000 de euro.

”Se adresează categoriei de clienți care iubesc distracția și liniștea. De luni până vineri e cel mai liniștit loc, iar sâmbăta de la 18.00 până la 24.00 e puțină gălăgie. Apartamentul costă între 280.000 de euro și 380.000 euro. Sunt numai apartamente de două camere, excepție făcând vedeta blocului, penthouse-ul de 3, 5 milioane de euro, pentru care suntem în discuții cu două entități”, a declarat Cristian Panait, dezvoltatorul Marina Tower pentru Replica.

Citeşte şi

Vergil Chițac, primarul Constanței care candidează la al doilea mandat, declarații șocante în urmă cu câțiva ani despre Rusia: „Nu avem niciun interes să fim extrem de ostili cu rușii”

 

 

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Soluția care poate salva culturile pe timp de secetă și caniculă. Ideea ”furată” de un fermier după o vizită în Ungaria: “7-8 grade diferență de temperatură”
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
APĂ CU PORȚIA în România! Situația e critică
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Loredana Groza, imagini cu Alain Delon
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Accident de proporții pe Autostrada A4! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ciocnirea unui autotren și a unui microbuz, din care au rezultat 12 victime
Capital.ro
Lege nouă pentru șoferi. S-a modificat limita. Rămâi fără permis timp de o lună
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Cât vom plăti FACTURA la IARNĂ. ANUNȚUL ministrului Energiei despre COMPENSARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...