Prognoza meteo. Cupola de foc acoperă şi începutul de toamnă, temperaturi de caniculă şi în septembrie

Prognoza pentru următoarele două săptămâni arată că toamna începe cu temperaturi de peste 30 de grade, potrivit ANM.
Filip Stan
19 aug. 2024, 18:47
Prognoza meteo. Cupola de foc acoperă şi începutul de toamnă, temperaturi de caniculă şi în septembrie

Prognoza meteo. Banat

În primele două zile temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 38 de grade. În următoarele trei zile maximele termice vor scădea, media lor se va situa în jurul valorii de 32 de grade şi vor caracteriza o vreme călduroasă. În weekend va fi caniculă, pentru ca la începutul celei de a doua săptămâni temperaturile maxime să scadă din nou uşor. În continuare, până la finalul intervalulu de prognoză media meximelor termice va avea variaţii, în general, între 32 şi 36 de grade. Media minimelor termice, va fi apropiată de 20 de grade în primele patru dimineţi apoi se vor situa, în marea lor majoritate, între 16 şi 19 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi mai probabile în jurul zilei de 21 august şi după data 27 august.

Crişana
În primele zile de prognoză vremea se va menţine extrem de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 37 de grade, iar a minimelor de 18…20 de grade. Între 21 şi 23 august media va fi mai mică, a maximelor nu va mai trece de 33 de grade, iar ale minimelor va fi de 15…19 grade. În zilele care vor urma media temperaturilor maxime va oscila în general între 31 şi 36 de grade, iar a minimelor între 15 şi 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 21 august şi după data 27 august.

Caniculă în toată țara! Românii nu mai scapă de căldura infernală. ANM a emis avertizare cod galben

Prognoza meteo. Transilvania
În primele trei zile temperaturile vor fi ridicate, iar media maximelor va fi de 33…35 de grade. Apoi, până în jurul datei de 27 august aceasta va avea variaţii între 30 şi 33 de grade. În zilele care vor urma temperaturile maxime vor fi în medie de 29…32 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 12 şi 16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în zilele de 22, de 23 august şi după data 26 august, anunţă ANM.

Maramureş

În intervalul 19 – 21 august media maximelor de termperatură va fi de 33…35 de grade, iar a minimelor de 16…18 grade, iar între 22 şi 27 august va avea oscilaţii între 29 şi 33 de grade în cazul maximelor şi între 14 şi 17 grade în cel al minimelor. După această dată nu vor mai fi variaţii semnificative, maximele vor fi în medie de 30…32 de grade, iar minimele de 15…16 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în jurul zilei de 22 august şi după data 27 august.

Prognoza meteo. Moldova
În primele trei zile media maximelor termice va fi ridicată şi se va situa între 33…35 de grade. Apoi, până la finalul intervalului de prognoză, va avea variaţii între 30 şi 34 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 15 şi 18 grade. Scurte perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în jurul datei de 22 august şi după data de 26 august.

Dobrogea

În cele două săptămâni de prognoză vremea se va menţine călduroasă, media maximelor termice urmând a atinge valori în general între 31 şi 34 de grade. Media minimelor termice va avea variaţii între 18 şi 21 de grade. Manifestări pentru instabilitate atmosferică vor fi posibile după data de 26 august.

Te-ar putea interesa și S-au rupt cerurile, iar furtunile violente continuă în orele următoare. ANM anunţă căderi masive de grindină şi vijelii

În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 şi 38 de grade, iar a minimelor între 17 şi 19 grade. În cea de a doua săptămână temperaturile vor fi uşor mai scăzute, media maximelor va fi în general de 33…36 de grade, iar a minimelor de 16…18 grade. Perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

Oltenia

În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 35 şi 38 de grade, iar a minimelor între 17 şi 20 de grade. În cea de a doua săptămână temperaturile vor fi uşor mai scăzute, media maximelor va fi în general de 33…36 de grade, iar a minimelor de 15…19 grade. Perioade scurte cu manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile în a doua parte a intervalului de prognoză.

Prognoza meteo la munte

În general, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 şi 25 de grade, iar a minimelor între 11 şi 15 grade. Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în jurul datei de 22 august şi după data de 26 august.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Soluția care poate salva culturile pe timp de secetă și caniculă. Ideea ”furată” de un fermier după o vizită în Ungaria: “7-8 grade diferență de temperatură”
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Cum l-a provocat Nicolae Ceaușescu pe Gorbaciov în 1981. Detalii ascunse despre conflictul care a zguduit comunismul
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Accident de proporții pe Autostrada A4! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ciocnirea unui autotren și a unui microbuz, din care au rezultat 12 victime
Capital.ro
Lege nouă pentru șoferi. S-a modificat limita. Rămâi fără permis timp de o lună
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Cât vom plăti FACTURA la IARNĂ. ANUNȚUL ministrului Energiei despre COMPENSARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...