Raluca Turcan, despre recalcularea pensiilor: „Se face dreptate pentru cei care au contribuit mai mult”

Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, spune că recalcularea pensiilor face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii.
Filip Stan
19 aug. 2024, 22:15
Raluca Turcan, despre recalcularea pensiilor:

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan afirmă că scopul recalculării pensiilor a fost acela de a elimina inechităţile din sistemul de pensii. Ea susţine că legea în baza căreia s-a făcut recalcularea ”face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii”.

Pensii 2024. Şeful Casei de Pensii, veşti proaste: „Nu ne-am propus să mărim toate pensiile”

”Pentru toţi pensionarii din România cresc în momentul indexării, prin recalculare se urmăreşte introducerea echităţii pe bază de contributivitate. Încă de când am introdus reforma pensiilor în PNRR principiul a fost: la muncă egală şi contribuţie egală să fie pensie egală, pentru păstrarea echităţii în sistemul de pensii. (…) Prin recalculare, practic, se reajustează pensiile care au avut contributivitate mai mare, inclusiv prin luarea în calcul a unor noi factori cum ar fi acordul global sau al treisprezecelea salariu”, a declarat Raluca Turcan, luni seară, la Digi 24.

Fostul ministru a subliniat că recalcularea pensiilor a avut ca scop introducerea echităţii în sistem. ”Această lege face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii”, a adăugat Raluca Turcan.

Partidul Naţional Liberal anunţă că pensiile vor creşte în medie cu 27%, începând din această toamnă iar peste 90.000 de pensionari vor ieşi din categoria pensiei minime.

”Pensiile vor creşte în medie cu 27%, începând din această toamnă! Peste 3,8 milioane de seniori, adică 82% din total, vor beneficia de majorări datorită noii Legi a pensiilor – o reformă liberală care răsplăteşte munca şi contributivitatea fiecăruia”, arată Partidul Naţional Liberal, într-o postare pe Facebook.
PNL menţionează că ”nicio pensie nu va scădea, iar deciziile de recalculare vor fi distribuite până la sfârşitul lunii august”.”Totodată, peste 90.000 de pensionari vor ieşi din categoria pensiei minime”, mai afirmă PNL.

Pensii 2024. Şeful Casei de Pensii anunţă că urmează a doua majorare a pensiilor, care va fi aplicată TUTUROR seniorilor

Raluca Turcan a declarat, în exclusivitate luni seară la Digi 24, că PNL nu va ieşi de la guvernare pentru că, în cazul în care face asta, atunci va pierde. Ea consideră că, din același considerent, nici PSD nu va părăsi guvernarea înaintea alegerilor parlamentare. „Guvernarea nu este un concurs de frumuseţe. Guvernarea este un concurs de competenţe şi profesionalism, plus responsabilitate”, a mai precizat ministra Culturii.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...