Suma colosală pe care USR o bagă în campania electorală a Elenei Lasconi. Peste un milion și jumătate de euro din bani publici, cheltuiți pe panourile primăriței din provincie! Asul din mânecă, mercenarul lui Iliescu

Elena Lasconi joacă periculos! Conducerea USR a votat recent ca aceasta să îl aibă alături drept consultant politic pe Bob Wickers, persoana care a lucrat pentru Ion Iliescu, dar și pentru alți politicieni republicani din SUA! Mai mult decât atât, până în momentul de față, peste un milion și jumătate de euro din bani publici au fost investiți în panourile cu Lasconi!
Alina Costache
20 aug. 2024, 11:54
Suma colosală pe care USR o bagă în campania electorală a Elenei Lasconi. Peste un milion și jumătate de euro din bani publici, cheltuiți pe panourile primăriței din provincie! Asul din mânecă, mercenarul lui Iliescu

Conducerea USR a votat recent ca Elena Lasconi să-l aibă drept consultant politic pe Bob Wickers, cel care a lucrat pentru Ion Iliescu, Elțîn și pentru importanți politicieni republicani din SUA!

Dacă vorbim de investiții mari, ei bine, consultanța americană intră tot în această categorie.

Firma lui Bob Wickers va costa 175.000 de euro și va mai primi încă 200.00 de euro, în cazul în care Lasconi ajunge în turul II al alegerilor prezidențiale, arată site-ul de investigație Snoop.ro, într-un articol publicat în această dimineață.

Te-ar putea interesa și EXCLUSIV Elena Lasconi, marea favorită a lui Traian Băsescu la prezidențiale: „Puțin probabil, dar nu imposibil. Cel de-al doilea care intră în turul doi, după mine va fi doamna Lasconi”

Astfel, la doar o săptămână după ce Snoop a arătat sumele plătite de PNL pentru panotajul lui Nicolae Ciucă – ”Un ostaș în slujba țării”, dar și pe cele folosite de AUR pentru George Simion, iată că astăzi vedem și investiția USR pentru Lasconi.

Partidul a contractat 683 de fețe panouri publicitare pentru Lasconi, conform răspunsului oficial al USR către Snoop. Deci, suma totală plătită pentru producția panourilor, montarea lor și chirie este de 1,5 milioane de euro, a spus Uniunea.

„Un panou publicitar include de cele mai multe ori două fețe, dar sunt și spații publicitare cu o singură față”, precizează USR în răspunsul pentru jurnaliști.

Pe lângă cele precizate anterior, campania de promovare a început pe 24 iulie și are ca termen final 8 noiembrie, când se intră în campania electorală și panotajul este interzis.

Cea mai mare parte din suma de 1,5 milioane de euro este pentru închiriere: 1,3 milioane de euro, în timp ce producția a costat 104.995 de euro, iar 65.947 de euro au fost utilizați pentru montare.

Comparativ, PNL a alocat 2,5 milioane de euro pentru panourile de promovare a cărții lui Nicolae Ciucă în intervalul mai – iulie, iar suma contractuală până în noiembrie este de 4 milioane de euro.

De asemenea, AUR a comunicat către Snoop că a plătit 450.000 de euro pentru două luni de panotaj cu imaginea lui George Simion, și va suplimenta cu 300.000 de euro pentru perioada rămasă până la campania pentru prezidențiale.

Elena Lasconi, cerințe impresionante

Asta nu este tot! Panotajul nu este însă ultima investiție în campania prezidențială a Elenei Lasconi! Președinta USR a cerut colegilor să fie consiliată de un strateg din SUA.

Mai exact, de un consultant american cu o experiență de peste 30 de ani. Este vorba despre Bob Wickers, care o va asista în campania prezidențială pe Elena Lasconi, conform unui vot recent al conducerii USR ce a aprobat datele financiare ale înțelegerii.

Oferta de contract oferită de USR lui Bob Wickers, consultată de site-ul de investigații Snoop.ro, are mai multe clauze de performanță și a fost aprobată de conducerea USR.

Pentru cei mai puțin informați, în precampanie, contractul este de 25.000 de euro în fiecare lună și un bonus de început de 25.000 de euro.

Astfel, făcând un calcul, suma pentru această perioadă de precampanie – până la mijlocul lunii octombrie – va fi de 125.000 de euro, conform informațiilor Snoop.ro.

Intrarea Elenei Lasconi în turul al doilea al alegerilor prezidențiale va aduce firmei lui Bob Wickers un bonus de 100.000 de euro.

Consultanța din perioada campaniei electorale, în același scenariu cu USR în turul al doilea al prezidențialelor, ar costa partidul alți 100.000 de euro.

Te-ar putea interesa și Elena Lasconi îl atacă pe Klaus Iohannis: S-a îndepărtat foarte mult de români. Concediile, lipsa de comunicare nu i-au făcut bine

Deci, dacă Lasconi va intra în turul al doilea, contractul ajunge ușor la 325.000 de euro, dacă se adaugă precampania, campania și prima de succes.

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul care are peste 11.000 de ani. Este menționat și în Biblie
Capital.ro
Se schimbă banii! Au fost lansate în circulație primele monede
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
Ce sume plătesc românii pentru a-și primi pensia. Recalcularea vine cu o mulțime de probleme
Adevarul
Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic: „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Formula câștigului la Loto. A fost testată
Ego.ro
Ce s-a întâmplat cu prima Dacia fabricată la Colibași, pe 20 august 1968. Textul inscripționat la motorul mașinii
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cătălina Ponor a ajuns de nerecunoscut! Cum s-a transformat trupul ei, la 7 ani după ce s-a retras din gimnastică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Primul deces cauzat de virusul West Nile în acest an, înregistrat la Spitalul Județean Suceava! Un alt pacient se află în stare gravă, din cauza virusului
Capital.ro
Taxă pentru șoferii care trec prin Bulgaria. Este obligatorie de la 1 Septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
„Vor să mă omoare!” Doi polițiști din Câmpia Turzii, eroi pentru o femeie răpită în plină stradă!
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
LOVITURĂ PENALĂ pentru BIDEN! A FURAT BANII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...