BAC de toamnă 2024 la Matematică. Ce subiecte au picat la Științele naturii și Mate-Tehnologic

Astăzi, 20 august 2024, a avut loc cea de-a doua probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului național de Bacalaureat 2024: proba obligatorie a profilului. Pentru absolvenții de real, această probă este la Matematică.
Filip Stan
20 aug. 2024, 14:23
BAC de toamnă 2024 la Matematică. Ce subiecte au picat la Științele naturii și Mate-Tehnologic

Candidații care au suținut proba scrisă la Matematică în cadrul sesiunii de toamnă a examenului e Bacalaureat 2024 au încheiat proba scrisă.

Citește și: Anunțul momentului pentru elevii de clasa a VIII-a și pentru cei care dau BAC-ul. Când vor avea loc simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ce subiecte au picat la proba Matematică a Bacalaureatului

În timpul probei, au apărut, în mediul online, imagini cu subiectele de la M2 – Matematică – Științele naturii. În mediul online au apărut și imagini cu subiectele de la Matematica – Tehnologic.

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, probele încep la ora 9:00. Candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, timpul fiind calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea acestora în sălile de examen.

Ca și în cazul primei probe, cea de la Limba și literature română, accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid. Ministerul Educației reiterează importanța respectării regulilor de examen, interzicând accesul candidaților cu manuale, dicționare, notițe, telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice în sălile de examen.

Pentru sesiunea de toamnă s-au înscris peste 33.000 de candidați, dintre care aproximativ 22.000 provin din promoția anului 2024, iar restul din promoțiile anterioare. Aceștia sunt candidați care fie susțin toate probele, fie doar pe cele nepromovate în sesiunile anterioare.

Subiectele pentru proba de Matematică vor fi afișate pe parcursul zilei pe subiecte.edu.ro, după ora 15:00. Acest lucru permite candidaților să-și verifice răspunsurile și să-și facă o primă evaluare a performanței.

Regulile și restricțiile pentru examenul de Bacalaureat 2024

1. Este interzisă aducerea în sălile de examen a ghiozdanelor, rucsacurilor, poșetelor, telefoanelor mobile, dispozitivelor electronice, manualelor, notițelor sau oricăror materiale de inspirație.

2. Calculatoarele și dicționarele sunt de asemenea interzise.

3. Elevii au voie să aibă asupra lor doar actul de identitate, instrumente de scris (pix albastru, creion, radieră, riglă transparentă) și o sticlă de apă transparentă, fără etichetă.

4. Candidații intră în sălile de examen până la ora 08:30, iar examenul începe la ora 09:00.

5. Nimeni nu are voie să iasă din sală mai devreme de ora 10:30 și nu au voie să ia cu ei broșura cu subiecte sau ciornele.

6. Orice încercare de comunicare între candidați, copiere sau transmitere de materiale este considerată fraudă și duce la eliminarea imediată din examen.

Consecințele eliminării din examen sunt severe: candidații eliminați nu mai pot participa la probele următoare, sunt declarați „eliminați din examen”, iar notele obținute anterior nu sunt recunoscute în sesiunile viitoare. În plus, aceștia nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Unii candidați pot beneficia de prelungirea timpului de lucru, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Primele rezultate ale acestei probe, precum și ale celorlalte probe scrise, vor fi afișate pe 26 august 2024, până la ora 12:00. Candidații nemulțumiți de notele obținute vor putea depune contestații în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00.

Următoarele probe scrise programate în această săptămână sunt:

  • 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării (E.d)
  • 22 august: Limba și literatura maternă (E.b)

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate pe data de 30 august 2024.

Citește și: Schimbări la Bacalaureat și la Evaluarea Națională din 2025! Probele vor avea loc încă din ianuarie, iar elevii vor putea să-și vadă lucrările înainte de a depune contestații

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul distrus de un cutremur uriaș care va renaște din cenușă. Va avea blocuri după modelul celor din Barcelona
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia de care toți se temeau, în plin război: Este necesar
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
NU MAI SUNT BANI PENTRU ACEȘTI ROMÂNI! Bugetul a fost epuizat
Adevarul
Portretul șefului FSB care ar putea ajunge pe scaunul lui Vladimir Putin
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Femeia cu cei mai mulți copii din lume. Suferea de un sindrom rar întâlnit
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Job-ul din România plătit cu 4.800 lei/lună pentru care se cer doar 8 clase. Primești tichete de masă și decontarea transportului
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Momente de coșmar pentru pensionarii care și-au primit deciziile de recalculare! „Mi s-au tăiat 500 de lei”. Românii s-au strâns, revoltați, în fața caselor de pensii
Capital.ro
Doliu național în Biserica din România. S-a stins cel mai iubit părinte: A fost chemat de Dumnezeu
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
AVERISMENT pentru PENSIONARI! MINISTRUL MUNCII a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...