Gheorghe Funar a negat că decizia de sâmbătă a Consiliului Naţional a PRM reprezintă despărţirea acestui partid de Corneliu Vadim Tudor. „Vadim are partid. PRM există şi va exista şi va renaşte în aceste zile”, a afirmat Funar.
Acesta îşi doreşte să arbitreze între cele două tabere din partid astfel încât să fie evitată ruptura. Asstfel, a participat la plenara Consiliului Naţional, dar a discutat şi cu preşedintele Vadim Tudor. „După ce s-a încheiat plenara extraordinară a Consiliului Naţional, am revenit la sediul central al PRM, am vorbit cu Corneliu Vadim Tudor şi căutăm soluţii pentru a nu se repeta ce s-a întâmplat cu PUNR”, a spus Gheorghe Funar.
Fostul primar al Clujului a afirmat că membrii Consiliului Naţional au dreptul să modifice Statutul, dar s-a arătat rezervat în ceea ce priveşte dreptul acestui for de a-l suspenda din funcţie pe preşedinte. „Eu sunt printre cei 9 care au votat împotriva schimbării. Congresul PRM alege preşedintele, tot el îl poate schimba”, a arătat Funar.
Liderii de filiale reuniţi sâmbătă la București au votat revocarea lui Corneliu Vadim Tudor din funcţia de preşedinte al PRM, acuzându-l că a îngropat formaţiunea politică. În octombrie noua conducere a PRM vrea să organizeze un congres extraordinar pentru a-şi alege un nou președinte. În replică, Vadim spune că nimeni nu îi poate lua funcţia de preşedinte al partidului pentru că el este fondatorul formaţiunii şi ameninţă că „îi va târî în instanţă” pe cei care au votat pentru revocarea sa. Mai mult, Corneliu Vadim Tudor acuză că în spatele puciului este PSD, susţinând că Viorel Hrebenciuc ar fi orchestrat tot scandalul din PRM cu ajutorul lui Codrin Ştefănescu.
Vadim Tudor, fondatorul şi preşedintele Partidului România Mare, trece printr-o perioadă dificilă, după ce mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor PRM din ţară s-au întâlnit la Palatul Parlamentului, într-o şedinţă, şi au votat pentru schimbarea actualei conduceri.
„Aceia care au votat aşa ceva, nişte impostori, vor fi daţi afară din partid. Îşi freacă palmele ungurii de bucurie că se ceartă românii. Numai noi rămăsesem un partid intact. Nu-i nicio problemă. Ţin şi la şocul asta. Nu-i niciun cutremur în PRM. PRM-ul e acolo unde e Vadim Tudor. E creaţia mea. Cui nu-i place să-şi facă partid”, a declarat Corneliu Vadim Tudor după decizia de revocare.
Nemulţumiţii îi reproşează fondatorului PRM că a îngropat partidul şi acum îi vor capul, fiind deranjaţi de modul în care Vadim Tudor conduce organizaţia politică. Conform acestora, partidul „a ajuns pe linie moartă” şi nu mai are niciun rezultat în ultima perioadă, mai ales din cauza destituirilor pe care fondatorul le-a făcut în cursul acestui an.
Cele mai multe şanse pentru postul de preşedinte le are Gheorghe Funar, liderul din Cluj, reprezentanţii dorind să îl voteze în cursul congresului pe care vor să îl organizeze în luna octombrie.
Cu toate acestea, Vadim a ameninţat că îi va da în judecată pe cei care vor să îl destituie, dat fiind faptul că el este liderul fondator, şi acuză PSD că este în spatele puciului.
„Este o făcătură penibilă a mafiei PSD condusă de Viorel Hrebenciuc, care pune la bătaie circa 2.200.000 de euro pentru spargerea PRM. Vă puteţi imagina că un om ca mine care are atâţia ofiţeri activi în rezervă în jurul său află repede. Am aflat încă de când eram la Strasburg. Prima tranşă de bani a fost dată acum, 200.000 de euro pentru închirierea sălii la Palatul Parlamentului, şi urmează să mai livreze 2.000.000 pentru reorganizarea filialelor în teritoriu, după chipul şi asemănarea PSD”, a declarat Corneliu Vadim Tudor.
În schimb, social-democraţii se declară inocenţi în ceea ce priveşte răzmeriţa anti-Vadim din PRM. „Domnul Corneliu Vadim Tudor are doar două probleme: una în partid, înţeleg, şi nu e treaba noastră pe cine vrea PRM ca preşedinte şi una cu electoratul, cu românii deoarece Vadim Tudor a ratat ultimele examene cu electoratul (…) Noi nu putem să-l ajutăm şi nici să-l încurcăm în bătăliile sale „, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.