Mihai Tudose îl pune la punct pe Ciucă în privinţa alegerii comisarului european: „Am căutat când au fost consultările, acum 5 ani, făcute de liberali pentru desemnarea Adinei Vălean. Nu le-am găsit. Este atributul premierului, punct!”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a reacţionat, miercuri, la mesajul transmis de liderul PNL Nicolae Ciucă, privind consultările în coaliţie pe tema desemnării comisarului european din partea României.
Filip Stan
21 aug. 2024, 16:50
Mihai Tudose îl pune la punct pe Ciucă în privinţa alegerii comisarului european:

Tudose a declarat că toată ziua de marţi a căutat să vadă când au fost consultările, acum cinci ani, făcute de liberali cu toată România, în desemnarea Adinei Vălean şi nu le-a găsit. El a ţinut să precizeze că este atributul primului-ministru de a face această nominalizare.

Mihai Tudose a declarat la sediul PSD că ocial-democraţii îşi doresc un portofoliu economic, prin care să poată fi ajutată şi România.

”Am auzit părerile domnilor de la PNL, cu portofoliul extinderii. Toate portofoliile sunt importante, că sunt practic ministere în cadrul guvernului Uniunii Europene, nu poţi să spui că un portofoliu este mai important decât altul, toate au rolul lor în viaţă. Dar, pentru România, un portofoliu pe domniul economic, care nu stă numai în buget, înseamnă şi dezvoltare, şi agricultură, tot ce ţine de economie. Este evident că noi avem o mulţime de lucruri şi de negociat cu Comisia, specifice României şi o voce mai aproape de foc, de soare, e mai bună”, a arătat Tudose.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie despre propunerea de comisar european, Tudose a răspuns: ”Am văzut ultima declaraţie a reprezentanţilor liberalilor, cu faptul că este comisarul României. Vă spun că ieri, toată ziua am căutat să văd când au fost consultările, acum cinci ani, făcute de liberali cu toată România, în desemnarea doamnei Vălean. Bă, nu le-am găsit, dacă mi le spuneţi voi…Este atributul primului-ministru. Punct”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, ordin către șeful Casei Naționale de Pensii: „Vreau să le trimiteți un document pensionarilor”

El a mai arătat că ”atributul constituţional este următorul: propunerea vine de la prim-ministru”.

”Înţeleg ce vor alţii, eu vă spun ce scrie la carte. Domnul Ciucă, poate să scrie cărţi, scoate filme, treaba lui, dar propunerea este a primului-ministru. Este singura cale pe care vine propunerea de comisar. Nu o trimite nimeni altcineva, nici preşedintele, nici Patriarhul…”, a comentat europarlamentarul PSD.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a lansat un atac, marţi, la adresa premierului Marcel Ciolacu, pe tema desemnării comisarului european din partea României, liderul liberal afirmând că acest post este al României şi nu al PSD şi nu este atributul unui singur om, fie el şi prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în cadrul coaliţiei.

În plus, preşedintele PNL mai arată că putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură, care va contribui şi la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări şi la susţinerea întregii regiuni. Ciucă a făcut un apel către partenerii de coaliţie să lase deoparte interesul politic imediat şi să discute serios despre nevoile României, nu ale PSD.

”Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne!”, mai arată Ciucă.

Citeşte şi: CTP a hotărât cum va vota la prezidenţiale: „În premieră absolută în cariera mea de alegător”

Spynews
Autoritățile au descins în această dimineață la frații Tate! Ce caută DIICOT și cine a venit de urgență alături de milionari
Bzi.ro
Doina Teodoru este noua iubită a lui Cătălin Bordea! Partenera lui chef Scărlătescu a confirmat
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu peste 500 de lei pe zi. Nu ai nevoie de studii superioare, trebuie să îndeplinești niște condiții simple
Capital.ro
Medicamentele care te lasă pe loc fără permis auto. Mii de români le iau chiar în aceste zile
Playtech.ro
Dumnezeule, cât era de frumoasă și cum a ajuns să arate acum. Gabriela Spanic este de nerecunoscut
DailyBusiness
Salariu cu TAXE ZERO în România! Cine sunt angajații norocoși
Adevarul
Creierul, unul dintre cele mai poluate țesuturi cu plastic, arată specialiștii: „Nu mai există niciun loc neatins”
Spynews
Imagini sfâșietoare cu nepoata lui Silviu Prigoană, la mormântul bunicului ei! Cristina Prigoană, îndurerată, după ce bătrânul ar fi fost îngropat fără știrea familiei | PAPARAZZI
Spynews
Anunț ANM! Instabilitate atmosferică și val de căldură în România. Cele mai noi informații despre vreme
Evz.ro
Cât te costă să îți dai copilul la afterschool? Unii părinți beneficiază de gratuitate
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Care au fost ultimele cuvinte rostite de Filip, băiețelul de 8 ani mort la cursul de înot 😢
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Premierul Marcel Ciolacu vine cu lămuriri despre scăderea pensiilor: „Oricare ar fi calculul, pensia lor nu scade”. Pensionarii vor primi un document care va clarifica întreaga situație
Capital.ro
Halep e furioasă. Cu cine a înlocuit-o Toni Iuruc. E diferență mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
substantial.ro
Atac masiv cu drone asupra Moscovei raportat de primarul Serghei Sobianin
MediaFlux
AJUTOR pentru TRUMP! LOVITURĂ pentru KAMALA. SE RETRAGE din cursa pentru CASA ALBĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...