Pensii 2024. Data când intră pensiile pe card în septembrie 2024, poştaşul aduce plicuri mai grele pentru aproape 4 milioane de români

Conform informaţiilor oferite de Ministerul Muncii, livrarea veniturilor mărite se va face începând cu data de 12 septembrie. Cei care primesc pensia prin Poşta Română vor primi banii între 2 şi 15 septembrie 2024.
Filip Stan
21 aug. 2024, 17:05
Pensii 2024. Data când intră pensiile pe card în septembrie 2024, poştaşul aduce plicuri mai grele pentru aproape 4 milioane de români

Cum marea recalculare s-a încheiat, seniorii din România sunt curioşi acum să afle când intră pensiile pe card în septembrie 2024. Aceştia urmează să primească şi deciziile care le arată exact ce venit vor avea din această toamnă.

În următoarea perioadă, cei peste 10.000 de poştaşi vor livra documentele atât de multe aşteptate de peste 4,5 milioane de pensionari, motiv pentru care Ministerul Muncii le recomandă bătrânilor să fie acasă în anumite intervale orare.

Citeşte şi: Pensii 2024: Daniel Baciu explică ce se întâmplă dacă, în urma recalculării, cuantumul pensiei scade

După luni întregi de aşteptare, seniorii din România vor avea venituri majorate din această toamnă. Acestea au fost recalculate, iar acum pensionarii vor să ştie când intră pensiile pe card în septembrie. Conform informaţiilor oferite de Ministerul Muncii, livrarea veniturilor mărite se va face începând cu data de 12 septembrie. Cei care primesc pensia prin Poşta Română vor primi banii între 2 şi 15 septembrie 2024.

Primele victime ale noi legi a pensiilor: „Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. Am leşinat când a venit. E posibil aşa ceva?”

Este important de precizat că recalcularea pensiilor a avut în vedere două obiective majore: eliminarea inechităților din sistem și creșterea pensiilor mici, dar și asigurarea unei stabilități pe termen mediu și lung a sistemului de pensii. Până la încasarea pensiilor, însă, bătrânii trebuie să primească documentul pe care este notată suma recalculată.

Aceasta va fi livrată de poştaşi la domiciliu, însă în cazul în care seniorii nu sunt acasă, actul va fi păstrat la Oficiul Poştal de care aparţin timp de câteva zile, apoi trimis la Casa Judeţeană de Pensii. Deciziile vor fi înmânate tuturor pensionarilor până la data de 30 august 2024.

În cazul în care pensionarii consideră că noile venituri nu sunt cele corecte, aceştia sunt sfătuiţi să meargă la Casa de Pensii pentru a cere explicaţii. Astfel, dacă vor fi găsite erori de calcul, bătrânii pot face o contestaţie.

„Pensionarii au acest drept, nu numai datorită legii 360. În domeniul pensiilor există dreptul pensionarului, că, anual, dacă este cazul, să poată solicita verificarea și revizuirea dosarului de pensie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Un alt detaliu important este cel legat de veniturile nepermanente (sporuri, prime, al 13-lea salariu) obţinute înainte de aprilie 2021. Actele care dovedesc încasarea lor trebuie depuse în termen de şase luni de la primirea deciziei de recalculare.

Adeverinţa trebuie să conţină un număr de înregistrare, datele de identificare a persoanei care o solicita, stampila unităţii, specialitatea, suma primită, denumirea sporurilor şi temeiul în baza căruia a fost acordat.

Pensii 2024. Daniel Baciu: Peste 3,8 milioane de oameni vor avea pensii crescute, s-a făcut o campanie negativă, neţinând cont de elementele pozitive / Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, ci să eliminăm inechităţile

 

Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a declarat luni că s-a făcut o campanie negativă asupra acestei legi a pensiilor, neţinând cont de elementele pozitive pe care le are, el precizând că această lege încurajează contributivitatea, prelungirea vieţii active. Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, a mai spus şeful Casei de Pensii.

”În general toate televiziunile văd această parte cu 700.000 de pensionari, neluând în calcul că peste 3,8 milioane de oameni vor avea pensii crescute. S-a făcut o campanie negativă asupra acestei legi, neţinând cont de elementele pozitive pe care le are şi lând în calcul doar aceste cazuri”, a spus preşedintele Casei Naţionale de Pensii, într-o intervenţie la Digi24, despre procentul de pensionari care nu vor avea pensiile majorate prin recalculare.

Daniel Baciu a precizat: ”Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, asta o spun din capătul locului, noi ne-am propus să eliminăm inechităţile din sistem şi eliminarea inechităţilor înseamnă ca cei care au fost dezavantajaţi în cursul pensionării să li se facă dreptate, iar care au avut beneficii, în timpul pensionărilor, eventual dacă rămân cu un cuantum mai mic, să rămână cu pensia în plată, nicidecum să le scadă pensiile”.

”Ne-am gândit să facem dreptate în rândul pensionarilor, să eliminăm aceste inechităţi, iar în momentul în care vor ajunge şi cei care sunt jos, cu pensia, acum, vorbim de 3,8 milioane de pensionari, îi vor ajunge pe cei care au nivelul înalt al pensiilor, pentru că aceşti 700.000 sunt cu pensii mari, pentru că au avut avantaje şi beneficii în timpul pensionării. Nu sunt defavorizaţi. Cei cărora le cresc pensiile, nici acum nu îi vor ajunge din urmă pe cei 700.000”, a completat preşedintele Casei de Pensii.

Baciu a menţionat că indemnizaţia socială prevăzută de lege este de 1.281 lei iar recalcularea s-a făcut la partea contributivă din această indemnizaţie socială. ”După recalculare, această persoană va primi în continuare această indemnizaţie”, a mai explicat preşedintele Casei Naţionale de Pensii.

”Această lege încurajează contributivitatea, prelungirea vieţii active. Cei care au muncit, vor fi recompensaţi”, a ţinut să precizeze Baciu.

 

Spynews
Autoritățile au descins în această dimineață la frații Tate! Ce caută DIICOT și cine a venit de urgență alături de milionari
Bzi.ro
Doina Teodoru este noua iubită a lui Cătălin Bordea! Partenera lui chef Scărlătescu a confirmat
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu peste 500 de lei pe zi. Nu ai nevoie de studii superioare, trebuie să îndeplinești niște condiții simple
Capital.ro
Medicamentele care te lasă pe loc fără permis auto. Mii de români le iau chiar în aceste zile
Playtech.ro
Dumnezeule, cât era de frumoasă și cum a ajuns să arate acum. Gabriela Spanic este de nerecunoscut
DailyBusiness
Salariu cu TAXE ZERO în România! Cine sunt angajații norocoși
Adevarul
Creierul, unul dintre cele mai poluate țesuturi cu plastic, arată specialiștii: „Nu mai există niciun loc neatins”
Spynews
Imagini sfâșietoare cu nepoata lui Silviu Prigoană, la mormântul bunicului ei! Cristina Prigoană, îndurerată, după ce bătrânul ar fi fost îngropat fără știrea familiei | PAPARAZZI
Spynews
Anunț ANM! Instabilitate atmosferică și val de căldură în România. Cele mai noi informații despre vreme
Evz.ro
Două metode prin care poți repara mâncarea prea sărată. Nu va fi necesar să o arunci
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Care au fost ultimele cuvinte rostite de Filip, băiețelul de 8 ani mort la cursul de înot 😢
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Premierul Marcel Ciolacu vine cu lămuriri despre scăderea pensiilor: „Oricare ar fi calculul, pensia lor nu scade”. Pensionarii vor primi un document care va clarifica întreaga situație
Capital.ro
Halep e furioasă. Cu cine a înlocuit-o Toni Iuruc. E diferență mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
substantial.ro
Atac masiv cu drone asupra Moscovei raportat de primarul Serghei Sobianin
MediaFlux
AJUTOR pentru TRUMP! LOVITURĂ pentru KAMALA. SE RETRAGE din cursa pentru CASA ALBĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...