Război în Orientul Mijlociu. Se dau lupte grele la această oră, tancurile au trecut graniţa chiar dacă Joe Biden a cerut încetarea focului

Forţele armate israeliene continuă atacurile în Fâşia Gaza, în ciuda recomandărilor preşedintelui american, Joe Biden, de încetare a focului.
Filip Stan
22 aug. 2024, 18:52
Război în Orientul Mijlociu. Se dau lupte grele la această oră, tancurile au trecut graniţa chiar dacă Joe Biden a cerut încetarea focului

Război în Orientul Mijlociu. Israel continuă să atace Fâşia Gaza, după ce Joe Biden a cerut încetarea focului.  Forţele armate israeliene continuă, şi la această oră, atacurile în Fâşia Gaza, intrând cu tancurile în centrul regiunii.

În cadrul unui apel telefonic, preşedintele american, Joe Biden, i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să înceteze focul asupra regiunii, informează Reuters.

Joe Biden l-a presat pe Netanyahu cu privire la urgenţa încheierii unui acord pentru un armistiţiu în Gaza, solicitând eliberarea ostaticilor, informează Casa Albă.

Raid aerian al Israelului în Liban, au fost lovite clădiri rezidenţiale. Iranul, avertizat că va suferi consecinţe „cataclismice” dacă va ataca Israelul,

Cererea preşedintelui american vine după ce 11 persoane au fost ucise în oraşul Beit Lahiya, în nordul Fâşiei Gaza, printre victime existând atât femei, cât şi copii.

Un alt atac a ucis şase persoane într-o casă din tabăra Al-Maghazi, din centrul Fâşiei Gaza, iar joi, cinci palestinieni au fost ucişi şi mai mulţi răniţi într-un atac aerian israelian, în apropierea unei pieţe din Khan Younis, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii, potrivit sursei citate anterior.

Război în Orientul Mijlociu. Beijingul le cere chinezilor să plece ”cât mai rapid” din Liban

China le cere joi cetăţenilor chinezi să părăsească Libanul ”cât mai rapid”, anunţă într-un comunicat Ambasada chineză, la o zi după un atac israelian în această ţară în care a fost ucis un lider militar al mişcării Fatah a preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, relatează AFP.

”Recent, situaţia la frontiera dintre Liban şi Israel a continuat să fie tensionată, iar condiţiile de securitate în Liban sunt grave şi complexe”, scrie Ambasada Chibnei la Beirut.

”Nivelul actual al riscului călătoriilor în sudul Libanului şi la Nabatieh este roşu (risc extrem de ridicat), iar în alte zone (ale ţării) este portocaliu (risc ridicat)”, precizează ambasada.

Ambasada îi sfătuieşte în comunicat pe cetăţenii chinezi care se află în prezent în Liban ”să profite de oportunitate, atât timp cât zborurile comerciale sunt încă operaţionale, şi să se întoarcă în China sau să părăsească ţara cât mai rapid posibil”.

Israelul şi-a intensificat atacurile în Libanul vecin şi a ucis miercuri un lider militar din cadrul Fatah pentru prima oară de la izbucnirea Războiului în Fâşia Gaza.

Război în Orientul Mijlociu. Explozie uriașă în Liban, Israelul a bombardat depozit de muniție al Hezbollah VIDEO

Război în Orientul Mijlociu. Mişcarea Fatah a preşedintelui Mahmoud Abbas a acuzat Israelul de faptul că vrea, prin ”asasinarea” lui Khalil Al-Maqdah, ”să incendieze regiunea”, în contextul ăn care secretarul de Stat american Antony Blinken şi-a încheiat un nou turneu în Orientul Mijlociu fără vreun progres important în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza.

Numeroase ţări le-au cerut în ultimele săptămâni cetăţenilor lor să părăsească Libanul, în care se află bazele mişcării islamiste Hezbollah, aliata Hamas.

Războiul din Fâşia Gaza, declanşat de un atac fără precedent al Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului, s-a soldat cu peste 40.000 de morţi în teritoriul palestinian, în care sunt asediaţi 2,4 milioane de locuitori.

Hezbollahul, aliatul Hamasului, a dechis la 8 octombrie un front împotriva Israelului la frontiera dintre cele două ţări, care este atunci teatrul unor violenţe între mişcarea islamistă proiraniană şi armata israeliană.

Spynews
Cine e presupusa iubită a lui Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu. Primele declarații ale tinerei despre relația pe care o are cu antrenorul
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Animalul din România pe care nu vrei să-l vezi niciodată. E abil în camuflaj și e mai periculos decât un urs înfometat
Capital.ro
Doliu în fotbalul din România. A murit emblema „Campioanei unei mari iubiri”
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă! Vlăduța Lupău, apariție spectaculoasă la botezul fiului său. Detaliul unic pe care puțini l-au observat
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ BANII! Ce se întâmplă cu bancnotele
Adevarul
Dispariția celui numit „Bill Gates al Marii Britanii“, în naufragiul misterios al unui iaht de lux în Sicilia, scoate la iveală legăturile sale cu serviciile secrete
Spynews
Mihai Trăistariu vrea să fie readus la viață cu ajutorul unei proceduri de criogenare. Câte sute de mii de euro trebuie să plătească: ”Mi-am anunţat şi prietenii”
Spynews
Mesajul lui Ed Sheeran pentru români, înainte de concertul de sâmbătă! Ce trebuie să știe cei care și-au cumpărat bilete la show-ul îndrăgitului cântăreț / VIDEO
Evz.ro
Cum a fost turnată Ana Aslan? Dezvăluirile secretarului personal al lui Nicolae Ceaușescu
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
ULTIMA ORĂ! Ce au găsit medicii în trupul lui Filip? De ce ar fi murit, de fapt, la cursul de înot
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Ministrul Muncii vine cu clarificări, după scandalul recalculării pensiilor: „Pensia nu scade”. Ce se întâmplă cu pensiile românilor de la 1 septembrie
Capital.ro
Intră banii direct în conturi. Se dau 2.000 de lei pentru mamele din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Revolutie in sistemul de pensii pentru femei! Varsta de pensionare creste in 2024, dar se introduc noi beneficii pentru mame
MediaFlux
Seful Casei de Pensii recunoaște. CÂTE decizii de recalculare SUNT GREȘITE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...