Cât de greu a fost parcursul lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul chef nu s-ar fi văzut niciodată la televizor: „Asta a fost menirea mea, să muncesc. Nu aveam cum să păcălesc”

Cătălin Scărlătescu, deși dă impresia că s-a născut să fie la televizor și să devină o adevărată vedetă, povestește că parcursul său a fost unul greu, dar început încă de mic, pentru a se asigura că va face toată viața ceea ce iubește.
Filip Stan
23 aug. 2024, 13:31
Cât de greu a fost parcursul lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul chef nu s-ar fi văzut niciodată la televizor: „Asta a fost menirea mea, să muncesc. Nu aveam cum să păcălesc”
Cât de greu a fost parcursul lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul chef nu s-ar fi văzut niciodată la televizor: „Asta a fost menirea mea, să muncesc. Nu aveam cum să păcălesc”

Cătălin Scărlătescu povestește cât de greu și lung a fost drumul către succes. Îndrăgitul bucătar a povestit cât de mult a muncit până să se bucure de succesul de acum, chiar dacă nimeni nu îi garanta celebritate.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, primele declarații când a aflat că Doina Teodoru e noua iubită a lui Cătălin Bordea: „Cea mai mare tâmpenie în lumea asta”

Cătălin Scărlătescu, adevărul despre parcursul greu în carieră

Celebrul chef povestește cum dragostea pentru gastronomie a moștenit-o de la bunica sa, femeie care i-a fost ca o mamă și pe care a iubit-o cel mai mult pe lume. La doar șapte ani, Cătălin Scărlătescu a gătit pentru prima dată, rețeta fiind una învățată de bunica sa. Ea i-a oferit indicațiile necesare, prin telefon, pentru a pregăti o foarte bună tocană de cartofi.

„Pentru mine, bunica a fost cam aproape totul. Cei născuți în anii 70, cum sunt eu, au fost foarte apropiați de bunici. Toți din generația noastră au trăit doar cu bunicii. Vă spun sincer că respectul nostru pentru bunici a fost imens. De fapt și de drept, ei au fost părinții noștri. Pentru că, la momentul respectiv, părinții se duceau la muncă. Nu existau bone filipineze, nu existau bone thailandeze. Erau niște unități care se numeau creșe și te duceai și mai lăsai copilul acolo. Dar nu, cei mai mulți copii am trăit cu bunicii”, a povestit bucătarul pentru viva.

Scărlătescu recunoaște că drumul până la succes a fost unul destul de lung și greu. Nu se aștepta niciodată că va ajunge celebru, mai ales prin prisma emisiunii „Masterchef”, unde a făcut istorie alături de colegii și prietenii săi Florin Dumitrescu și Sorin Bontea.

„Cel mai greu a fost, efectiv, drumul. Pentru că a fost lung. Îi spuneam colegului și fantasticului meu frățior Dumitrescu: „Pe tine te-a pocnit televiziunea la 24 de ani. Pe mine m-a pocnit abia la 40 și ceva. Cel mai greu și cel mai rău a fost drumul. Dar asta a fost menirea mea, să muncesc. Noi, cei din generația 70-71, am fost pe muncă. N-aveam cum să păcălesc munca. În momentul de față, sunt o grămadă de chefi care o fușeresc. Știu să facă 3-4 farfurii, intră pe Google, rezolvă Google-ul tot, gata! O căutăm pe Jamila, reușim să facem orice prăjitură. În primii ani, nu exista Google. Am avut cărți, mi-am cumpărat o grămadă de cărți. Eu am început cu nomenclatorul de la ONT cu copertele roșii, și acum îl am pe acasă pe undeva, plin de grăsime, de unsoare, de untdelemn”, a mai povestit cheful.

Întrebat ce carieră și-ar fi ales dacă ar fi dat greș în bucătărie, Scărlătescu dezvăluie că i-ar fi plăcut să fie somelier, fiind un mare pasionat al licorilor bahice.

„Dacă n-aș fi fost bucătar, cred că mi-ar fi plăcut să fiu somelier. Sunt un mare, mare fan al vinului. Îmi place vinul din toate punctele de vedere. Nu neapărat să beau vin, cât să înțeleg vinul. Nu sunt fan al vinului de buturugă, sunt fan al vinului care are o poveste în spate, o poveste fantastică”, a mai afirmat vedeta.

Citește și: Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea filmează o nouă emisiune la ProTV, alta decât MasterChef, după ce au plecat de la Antena 1 din cauza oboselii: „Cu ei îmi e drag, că am cu cine”

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Ce îngrășământ natural trebuie să pui în luna septembrie culturilor de ceapă și usturoi verde din grădină. Soluția ieftină cu care e bine să le uzi. Conține 2 ingrediente pe care le ai în casa ta
Capital.ro
Amendă 6.000 de lei pentru stăpânii de câini din România. Proprietarii au interzis
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie
DailyBusiness
Se schimbă tot sistemul pentru 5 milioane de români! Anunțul zilei în România
Adevarul
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită” VIDEO
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Proprietarii de animalele, sub lupa polițiștilor. Neglijența care îi costă scump
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin pe mine în clasa întâi'
Playsport.ro
Fostul fotbalist al naționalei României, TÂLHĂRIT în București! Detaliile sunt incredibile
kanald.ro
Actorul Mihai Răducu s-a stins din viață la 64 de ani! Unde și când va fi înmormântat acesta
Capital.ro
Tragedie penru Nadia Comăneci. S-a stins o legendă a României. Doliu național
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Cutremurător cum a murit Claudiu, românul care era curier în Anglia! Detalii șocante
substantial.ro
Un bărbat din Bihor amendat pentru maltratarea câinelui său în condiții precare
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...