Calendar ortodox 24 august 2024. Sfântul Mucenic Eutihie, făcător de minuni. Rugăciune pentru binele copiilor

Anual, pe 24 august, este sărbătorit Sfântul Mucenic Eutihie, făcător de minuni. Este unul dintre sfinţii protectori ai copiilor, iar rugăciunile înălţate către acest Sfânt îşi găsesc întotdeauna răspuns. I te poţi ruga pentru însănătoşirea copiilor bolnavi, pentru succese la examene şi la şcoală sau pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi.
Alina Costache
23 aug. 2024, 12:49
Calendar ortodox 24 august 2024. Sfântul Mucenic Eutihie, făcător de minuni. Rugăciune pentru binele copiilor

Sărbători religioase 24 august 2024

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Eutihie

Greco-catolice: Sf. ep. m. Eutihie

Romano-catolice: SF. BARTOLOMEU, ap.

Calendar ortodox 24 august 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Eutihie

Sfântul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul și al Sfântului Apostol Pavel. A propovăduit fără frică credința în Hristos și a distrus multe temple ale zeilor.

În timpul călătoriilor sale misionare, era permanent însoţit de un înger care îl întărea și îi avertiza asupra celor care aveau să i se întâmple. Acelaşi înger îl hrănește în chip minunat în perioada în care a fost întemniţat.

Citeste si Rugăciunea puternică către Maica Domnului care desface „nodurile” și te scapă de necazuri! Spune-o în fiecare zi la aceeași oră

Pentru că nu şi-a lepădat credința în Hristos, a fost aruncat în foc și la fiare, dar a ieșit nevătămat prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Pentru că nu putea fi ucis nicicum, în cele din urmă a primit moarte martirică prin tăierea capului, scrie crestinortodox.ro.

Calendar ortodox 24 august 2024. Rugăciune pentru vindecare miraculoasă către Sfântul Mucenic Eutihie

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Eutihie, glasul al 4-lea:

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 8-lea.

Irmosul:

Pe Faraon, cel ce se purta în car, l-a cufundat toiagul lui Moise, cel ce a făcut minuni oarecând, în chipul Crucii lovind şi despărţind marea şi pe Israel mergător pedestru l-a arătat, pe cel ce cânta cântare lui Dumenzeu.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Arătându-te împreună locuitor cu Apostolii şi cu mucenicii şi totdeauna umplându-te de Dumnezeiască Lumină, arată părtaşi luminii pe cei ce săvârşesc astăzi cinstită pomenirea ta, Sfinte Mucenice Eutihie, vrednicule de minune.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Făcându-te ucenic cu bună credinţă ucenicului celui iubit şi urmând obiceiurile lui, fericite, ai iubit pe Domnul, împlinind Legile Lui cele Dumnezeieşti şi urmând patimilor Lui, Sfinte Mucenice Eutihie.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cu dreaptă credinţă plecându-te Legii celei Dumnezeieşti, prin ostenelile cele sihăstrieşti ai omorât trupul, depărtându-te de lume şi în munţi petrecând, pururea pomenite mucenice şi curăţindu-ţi sufletul, văzător de Dumnezeu te-ai arătat.

Citeste si Rugăciunea care va deschide cerul și îl va aduce pe Dumnezeu lângă tine! Toată viața ta se va schimba radical: „Mulțumim Ție, Dumnezeule”

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Nădejdea mântuirii mele îmi pun în tine, Fecioară, spalămă cu totul de întinăciunea păcatelor şi mă fă curat, ca bine şi preales să plac Fiului tău şi să fac voia Lui cea preasfântă.

Cântarea a 3-a. Irmos: Cel Ce ai întărit cerurile…

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Aflând pe Apostolul Pavel ca pe un soare strălucit, cu lumina propovăduirii celei prea înţelepte, cu dânsul împreună ai umblat ca o stea prea mare, luminând inimile cu Duhul, de Dumnezeu înţelepţite, fericite.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Temeiul cuvântătorilor de Dumnezeu, verhovnicul Apostolilor, Sfântul Ioan, prietenul cel adevărat al Mântuitorului, Dumnezeieşte mutându-se de pe pământ, pe tine te-a pus a paşte turma lui Dumnezeu, fericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Preaînfrumuseţat şi cu raze luminoase şi plin de Dumnezeiescul Duh, ai stat înaintea Celui Ce judeca fărădelegea, mustrând păgânătatea lui, preafericite şi ai mărturisit Dumnezeiască Întrupare a lui Hristos.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Bucură-te, Ceea ce Singură în chip de netâlcuit ai născut Bucuria; Bucură-te, Nor şi Căruţa Cuvântului; Bucură-te, Scaunul lui Dumnezeu, Fecioară Neispitită de nuntă; Bucură-te, Slava cuvioşilor; Bucură-te, Încununarea mucenicilor.

Irmosul:

Cel Ce ai întărit din început cerurile cu pricepere şi pământul pe ape l-ai întemeiat, pe piatra poruncilor Tale, Hristoase, mă întăreşte, că nu este Sfânt afară de Tine, Unule, Iubitorule de oameni.

Cântarea a 4-a.

Irmosul:

Tu eşti Tăria mea, Doamne; Tu şi Puterea mea; Tu, Dumnezeul meu; Tu, Bucuria mea; Cel Ce nu ai lăsat sânurile părinteşti şi a noastră sărăcie ai cercetat. Pentru aceasta, cu Proorocul Avacum strig către tine: Slavă puterii Tale, Iubitorule de oameni.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu tot cugetul purcezând către Domnul, bătut fiind din toate părţile şi cumplit sfâşiat, nu ai simţit; şi ca o tămâie cu bună mireasmă, prin lucrarea Duhului, ai umplut de bună mireasmă Dumnezeiască pe cei ce stau lângă tine, vrednicule de minune, cugetătorule de Dumnezeu.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Fiind păzit de Dumnezeu, mucenice înţelepţite de Dumnezeu şi legat şezând în temniţă, în chip văzut ai primit cu bucurie pâine cerească, îmbărbătat fiind de Cel Ce Singur pune nevoinţa, ale Cărui Patimi Dumnezeieşti ai râvnit, purtătorule de chinuri, Sfinte Mucenice Eutihie.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Deschizând întru Duhul cinstită gura ta, când stăteai înaintea divanurilor judecătorilor, preaînţelepte, lămurit ai propovăduit credinţa cea adevărată a Treimii. Iar înşelăciunea idolilor şi cugetele tiranilor celor fără de Dumnezeu le-ai înfrun­tat, fericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

De dragostea cea Dumnezeiască aprinzându-te, fericite, după multe alte chinuri ale trupului, cu bucurie ai intrat în văpaia focului cea aprinsă, prin cruzimea judecătorului; dar nu te-ai ars nicidecum, căci roua cea Dumnezeiască te răcorea din cer pe tine, Mucenice Eutihie.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Ce îngrășământ natural trebuie să pui în luna septembrie culturilor de ceapă și usturoi verde din grădină. Soluția ieftină cu care e bine să le uzi. Conține 2 ingrediente pe care le ai în casa ta
Capital.ro
Tragedie penru Nadia Comăneci. S-a stins o legendă a României. Doliu național
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie
DailyBusiness
Se schimbă tot sistemul pentru 5 milioane de români! Anunțul zilei în România
Adevarul
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită” VIDEO
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Proprietarii de animalele, sub lupa polițiștilor. Neglijența care îi costă scump
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin pe mine în clasa întâi'
Playsport.ro
Fostul fotbalist al naționalei României, TÂLHĂRIT în București! Detaliile sunt incredibile
kanald.ro
Actorul Mihai Răducu s-a stins din viață la 64 de ani! Unde și când va fi înmormântat acesta
Capital.ro
Oana Pellea, devastată. A murit marele actor al României. S-a mai stins o mare stea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Cutremurător cum a murit Claudiu, românul care era curier în Anglia! Detalii șocante
substantial.ro
Nicoale Ciucă atribuie scandalul pensiilor unei comunicări defectuoase
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...