Doliu în lumea gimnasticii românești. A murit George Gorgoi, fost antrenor al Nadiei Comăneci

Unul dintre pionierii școlii românești de gimnastică și fost antrenor al Nadiei Comăneci după 1977, George Gorgoi a încetat din viață din cauza unei boli necruțătoare. Anunțul a fost făcut de Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, în pagina sa de Facebook. Și Nadia Comăneci a transmis un mesaj de condoleanțe pentru fostul ei antrenor, de care a fost apropiată.
Irina Dumitrescu
23 aug. 2024, 14:59
Doliu în lumea gimnasticii românești. A murit George Gorgoi, fost antrenor al Nadiei Comăneci

Fostul antrenor de gimnastică George Gorgoi  a murit joi.

”Ne-a părăsit George Gorgoi, argeșeanul care a fost unul dintre primii antrenori ai Nadiei Comăneci. Originar din #Mărăcineni, a fost unul dintre pionierii şcolii româneşti de gimnastică.
În 1969, când s-a înfiinţat centrul de gimnastică de la Oneşti, a fost unul dintre antrenorii selecţionaţi să lucreze acolo.
A fost nu doar un apropiat al Nadiei, ci și un mare descoperitor și promotor al gimnastelor care au câștigat titluri mondiale și olimpice pentru România.
A emigrat în Israel apoi Canada, pentru a se stabili într-un final America, în 1983 după o dispută avută cu șeful sportului de atunci. Avea să devină unul dintre acei antrenori români care au reușit să urce, treaptă cu treaptă, gimnastele SUA spre performanță, dar nu a uitat niciodată județul de unde a plecat.
Știu că, în urmă cu aproape șapte sau zece ani, revenit în țară, dorea să construiască în Argeș un centru de gimnastică. Din păcate, planurile sale nu i s-au concretizat din varii motive. Ce păcat! Mă gândesc unde ar fi fost acum Argeșul și gimnastele din Argeș….
Dumnezeu să îl odihnească!”, a anunțat Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, în pagina sa de Facebook.

Citește și: TAS a respins contestația Federației de Gimnastică a SUA. Medalia de bronz rămâne la Ana Maria Bărbosu

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a transmis și ea un mesaj de condoleanțe.

Absolvent al Institutului de Educaţie Fizică, în 1964, George Gorgoi a lucrat mai întâi ca antrenor la CS 23 August din Bucureşti, apoi la CSM Cluj. În 1969, când s-a înfiinţat centrul de gimnastică de la Oneşti, George Gorgoi a fost unul dintre antrenorii selecţionaţi să lucreze acolo. Fetele pe care le-a pregătit la grupa sa au participat cu rezultate deosebite la Olimpiadele din 1972 (München), 1976 (Montreal), 1980 (Moscova), la Mondialele din 1978 (Salzburg) sau la Mondialele Universitare din 1979 (Mexico) şi 1983 (Edmonton).

Citește și: Nadia Comăneci, reacție după decizia TAS: „Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal”

Cariera sa de antrenor în România s-a încheiat la sfârşitul anului 1983, în urma unui conflict cu generalul Marin Dragnea, şeful sportului din acea perioadă. După ce a fost trimis să facă muncă de salahor, George Gorgoi s-a văzut nevoit să părăsească ţara după ce a intrat în conflict cu regimul comunist. A emigrat în Israel, apoi Canada. A lucrat ca antrenor de gimnastică, mai întâi la un club, după care la lotul naţional masculin. Sub îndrumarea sa, canadienii au obţinut prima medalie mondială din istoria gimnasticii masculine.

Într-un final s-a stabilit în America. Avea să devină unul dintre acei antrenori români care au reușit să urce, treaptă cu treaptă, gimnastele SUA spre performanță.

În urmă cu aproape zece ani, revenit în România, potrivit Digi 24.

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 24 august 2024, produsele pe care românii se bat să le cumpere. Se vor vinde ca pâinea caldă, prețurile sunt excelente
Capital.ro
PSD a luat decizia. Ce se va întâmpla cu Gabriela Firea
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie pentru Nadia Comăneci
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ LEGEA! Anunț pentru șoferii cu permis categoria B
Adevarul
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită” VIDEO
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Alungați rapid păianjenii din casă. Acest miros nu le place
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
BREAKING | Alberto Năzare, un fotbalist de 26 de ani, a murit după ce s-a înfipt cu motocicleta într-un stâlp 😢
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Șoferii care dețin permis categoria B pot conduce motociclete, de azi! Care sunt condițiile de care trebuie să țină cont conducătorii auto
Capital.ro
Tragedie penru Nadia Comăneci. S-a stins o legendă a României. Doliu național
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Cutremurător cum a murit Claudiu, românul care era curier în Anglia! Detalii șocante
substantial.ro
Transport aerian neobișnuit: un submarin Ghost Shark transportat de un avion Boeing C-17
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...