Angajări 2024. Se caută şoferi, manageri şi ingineri. Se oferă 8.500 de lei net, plus prime de sărbători, tichete de masă şi vouchere de vacanţă

Cu 150.000 de interogări pe site, joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul verii și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție.
Filip Stan
27 aug. 2024, 11:39
Angajări 2024. Se caută şoferi, manageri şi ingineri. Se oferă 8.500 de lei net, plus prime de sărbători, tichete de masă şi vouchere de vacanţă

Angajări 2024. Se caută masiv şoferi, iar a doua cea mai căutată poziție a fost cea de manager, căutare care înregistrează o creștere puternică față de primele luni ale anului, în condițiile în care candidații au făcut 115.000 de interogări în platformă după acest cuvânt cheie. „Derivările cele mai populare din acest termen au fost de assistant manager, project manager, manager regional, key account manager sau sales manager. Cea mai mare parte a acestor derivate ne arată că sunt din ce în ce mai mulți specialiști și candidați cu experiență, în special din zona de vânzări, care prospectează piața muncii și, chiar dacă nu aplică imediat, au în plan, pentru următoarea perioadă o schimbare de carieră”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Cele mai bune joburi pentru care angajatorii nu cer experiență sau calificare! Salariile depășesc 4.500 de lei

Clasamentul continuă cu poziția de asistent medical, care a avut 87.000 de interogări pe eJobs.ro; operator call center, cu 64.000 de căutări și inginer, cu specializările de inginer constructor, inginer mecanic, inginer de instalații, inginer electric și inginer chimist. Cei ce au fost interesați de joburile din call centere au căutat în special oportunități pentru vorbitorii de spaniolă, de italiană, de franceză și de engleză. „Sectorul de servicii externalizate și call centere este unul dintre cei mai mari angajatori din economie, cu un număr consistent de locuri de muncă scoase în piață în fiecare an, majoritatea fiind adresate candidaților care generează cele mai multe aplicări, respectiv cei din zona entry level. Astfel, vara aceasta au fost postate aproape 8.000 de joburi pentru această industrie, trei sferturi vizând candidați cu maximum doi ani de experiență. În același timp, peste 300.000 de aplicări au mers, vara aceasta, către angajatorii din call center / BPO”, mai spune Roxana Drăghici.

În creștere față de începutul anului se află și căutările pentru care au fost folosite cuvintele cheie „remote” și „acasă”. Acestea au însumat 30.000 de interogări. Au fost, în schimb, înregistrate 320.000 de aplicări de la începutul lui iunie și până acum pentru joburile ce permit munca de acasă.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor sunt angajați ca șoferi variază între 4.000 de lei și peste 12.000 de lei, dacă vorbim despre șoferi de tir care operează curse internaționale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 5.000 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.500 de lei pe lună. Aceste medii salariale reflectă datele din toate județele țării și pentru angajați care ocupă pozițiile respective, dar pot avea niveluri diferite de experiență.

itește și: Compania de top care angajează masiv și oferă salarii atractive. Sunt disponibile și joburi pentru care nu sunt necesare studii superioare

Angajatorii au postat, de la începutul verii și până acum 65.000 de locuri de muncă pentru care au fost cumulate 2,2 milioane de aplicări.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 23.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, 700 sunt poziții pentru șoferi, 4.500 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 2.700 pentru lucrători în call-centere. Angajatorii au, de asemenea, 800 de joburi disponibile și pentru ingineri. 900 de locuri de muncă postate în acest moment în platformă sunt remote.

Angajări 2024. Ce salariu câștigi ca inginer în România

• Manager tehnic – în medie 8.500 de lei net
• Inginer electric – în medie 5.000 de lei net
• Inginer instalații – în medie 5.000 de lei net
• Inginer mecanic – în medie 4.900 de lei net
• Operator CNC – în medie 3.700 de lei net
• Operator șlefuire – în medie 2.900 de lei net

„Candidații din domeniul ingineriei se numără printre cei mai căutați pe piața muncii. Printre motivele din spatele deficitului de forță de muncă din acest sector se numără migrarea angajaților către companiile din străinătate, care oferă salarii mai mari, dar și interesul scăzut al tinerilor față de astfel de meserii. Totuși, atât salariile din România, cât și oferta de locuri de muncă sunt destul de atractive”, spune Raluca Dumitra, șefa de marketing la eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare din țară.

„La capitolul salarii, se remarcă diferențe salariale majore între pozițiile specifice, precum cele de ingineri sau cele de top management, și cele ale candidaților care nu necesită obligatoriu o pregătire specializată. În acest moment, pe platforma eJobs sunt disponibile peste 1.200 de joburi în inginerie”, mai spune Raluca Dumitra.

Angajări 2024. 22.000 de locuri de muncă, pe eJobs

Părinții divorțați care au de plătit daune uriașe pentru accidentul produs cu bicicleta de băiatul lor de 10 ani: „Deciziile asupra copilului minor se iau în comun”. În prezent, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 22.000 de locuri de muncă în România. Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatorii săi. Până-n prezent peste 750.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Descoperire uimitoare în București. Locul neașteptat unde a fost găsit un sicriu misterios. “E decorat cu îngerași metalici pe colțuri”
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
N-ai luat BAC-ul? Poți avea un salariu BABAN. Sunt disponibile peste 10 mii de locuri de muncă
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Ce umilință! Pensionarii, lăsați și fără cardurile sociale. Asta-i marea recalculare
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Un fenomen rar poate fi observat în acest loc! Lava vulcanului are culoarea albastră
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
John Malkovich revine la Teatrul Naţional din Timişoara pentru un proiect special
MediaFlux
Planul DIABOLIC al Kamalei Harris. Ce vrea să-i îi facă lui Trump, în fața a milioane de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...