Fenechiu: Lui Băsescu nu-i place ce am găsit în minister. Vezi ce spune Antonescu despre subiect

Ministerul Transporturilor, Relu Fenechiu, susţine că atacurile preşedintelui la adresa sa nu au legătură cu Raportul MCV, ci ţin de ce a descoperit în minister despre foştii miniştri ai Transporturilor, iar Crin Antonescu spune că nu a avut nicio discuţie cu premierul Ponta cu privire la Fenechiu.
Romania TV
16 iun. 2013, 11:33
Fenechiu: Lui Băsescu nu-i place ce am găsit în minister. Vezi ce spune Antonescu despre subiect

Ministerul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, pentru „Gândul”, că atacurile la care este supus din partea preşedintelui Traian Băsescu nu au legătură cu Raportul MCV sau integrarea în Schengen, motivele reale ţinând de ce a descoperit în minister despre foştii miniştri ai Transporturilor.

„Lui Traian Băsescu nu îi place ce am găsit în minister. Ar fi vrut să fie miniştri care să nu caute nimic din trecutul ministerului, a celor care s-au perindat în fruntea ministerului”, a fost reacţia lui Fenechiu la declaraţiile lui Traian Băsescu.

Întrebat dacă se referă la mandatul preşedintelui Băsescu în fruntea ministerului, Relu Fenechiu s-a limitat să spună că este vorba de „lucruri din trecutul ministerului, a celor care s-au perindat prin fruntea sa”, notează „Gândul”.

Relu Fenechiu a precizat că poziţiile premierului au fost destul de clare şi că „doar preşedintele Băsescu are o problemă cu el”. „Comisarii europeni deblochează programul operaţional pe transporturi cu mine ministru, iar în ţară vor veni patru miliarde de euro”, a adăugat Relu Fenechiu.

Preşedintele Crin Antonescu a declarat, pentru „Gândul”, că nu a avut nicio o discuţie în ultimele săptămâni cu premierul Victor Ponta despre ministrul Relu Fenechiu. „PNL îşi menţine sprijinul pentru ministrul Relu Fenechiu. Nu a existat nicio discuţie cu premierul pe acest subiect”, a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta l-a asigurat ca se va rezolva problema legată de MCV privind miniştrii cu dosare penale.

„Acum, hai să fim cinstiţi: eu nu sunt aici apărătorul lui Victor Ponta, dar este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la prezenţa domnului Fenechiu în Guvern. În condiţiile astea, premierul trebuie să rezolve şi problema legată de MCV şi trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot să îl înţeleg, dar m-a asigurat că va fi rezolvat acest lucru”, a afirmat preşedintele Băsescu, la emisiunea „După 20 de ani”.

El a precizat că a discutat ultima oară acum trei săptămâni cu premierul Ponta pe acest subiect, iar răspunsul acestuia a fost pozitiv.

„Categoric da, că se vor rezolva lucrurile, să sperăm … Nu ştiu ce va face, eu ştiu că nu am trimis nu numai discuţii, am trimis şi scrisori primului-ministru şi Parlamentului, extrăgând din raportul MCV cele opt puncte, le-am trimis scrisori. (…) Cred că şi acum vreo trei săptămâni am reluat discuţia pe MCV şi răspunsul a fost pozitiv”, a afirmat Băsescu, întrebat când a discutat cu premierul acest subiect şi ce răspuns i-a oferit acesta.

Preşedintele a arătat că el crede că în decembrie va fi „un rezultat bun” privind raportul MCV şi aderarea la spaţiul Schengen dacă Guvernul şi Parlamentul îşi vor rezolva toate punctele care le revin în urma ultimului raport MCV din ianuarie.

„Eu cred că da, cred că în decembrie vom obţine un rezultat bun dacă Guvernul ia toate punctele care îi revin şi le rezolvă, inclusiv cel care vizează miniştri cu dosar penal în instanţă care trebuie să plece din Guvern înainte de analiza noului raport. Sigur, aici şi Parlamentul are sarcinile lui şi eu cred că Parlamentul este aproape pe punctul de a şi le îndeplini dacă după analiza statutului parlamentarilor la Curtea Constituţională va ţine cont de recomandări”, a mai afirmat Băsescu.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'