Dr Mihail Pautov dezvăluie efectele devastatoare pe care consumul de alcool le are asupra organismului: „E ca și cum ai turna clor într-un acvariu. Otrăvești mediul și faci rău peştilor”

Consumul de alcool este asociat, în mentalul colectiv al românului, cu două lucruri diametral opuse: pe de o parte veselia, pe de alta tristeţea. Durerea se îneacă cel mai bine în alcool, iar o petrecere la care nu curg valuri de alcool nu are niciun farmec.
Irina Dumitrescu
23 aug. 2024, 17:43
Dr Mihail Pautov dezvăluie efectele devastatoare pe care consumul de alcool le are asupra organismului:

În realitate, niciunul dintre aceste comportamente nu se justifică. Dar problema intervine atunci când consumul de alcool nu mai este ocazional, ci devine obicei.

Dr Mihail Pautov, despre efectele devastatoare ale consumului de alcool: „E ca și cum ai turna clor într-un acvariu”

Doctor Mihail a explicat, într-un clip postat pe TikTok, modul în care alcoolul consumat fără măsură afectează sănătatea.

Întâi de toate, alcoolul încetineşte activitatea cerebrală. Chiar dacă, după primele guri băute, apare o senzație de relaxare și euforie, cu cât cantitatea creşte, cu atât mai multe efecte secundare apar. Şi probabil că nu puţini sunt aceia cărora le sunt cunoscute senzaţiile de ameţeală, de greaţă, de lipsă a coordonării, de vorbire neclară.

În cazurile grave, judecată este afectată și se poate ajunge până la comă alcoolică.

Consumul de alcool înlesneşte trecerea toxinelor din colon în sânge şi creier

Dr Mihail Pautov face o paralelă între consumul de alcool şi dezinfectarea rănilor cu alcool. Aşa cum alcoolul omoară bacteriile de pe rană, curăţând-o şi grăbindu-i vindecarea, la fel, atunci când este ingerat, distruge bacteriile bune din colon, ceea ce permite toxinelor să treacă din intestin în sânge și în creier.

Citeste si Motivul pentru care ar trebui să facem duș cu apă rece dimineața. Recomandările medicului Mihail Pautov: „Corpul o să spună că nu ai de ce să faci asta”

Să bei alcool e ca și cum ai turna clor într-un acvariu plin de pești. Otrăvești mediul și faci rău locuitorilor acelui acvariu. De ce? Pentru că consumul de alcool distruge bacteriile benefice ale intestinului, întrerupe semnalizarea chimică și neuronală între intestin, ficat și creier și distruge stratul de protecție al intestinului.

Când ai o rană sau când vrei să dezinfectezi o suprafață dai cu alcool, pentru că alcoolul omoară bacteriile. În același fel, alcoolul, din păcate, omoară bacteriile bune din intestinul tău. Și astfel, consumul de alcool perturbă axa intestin-ficat-creier.

Concret, intestinele tale comunică cu creierul și intestinele tale îți pot da o senzație de bine sau o senzație de rău. În momentul în care tu consumi alcool cronic, intestinul tău devine permeabil.

Citeste si Efectele nebănuite ale celei mai consumate băuturi de dimineață. Este prăjirea cafelei cangerigenă sau nu? Mihail Pautov: „Sunt foarte multe studii”

Asta va permite toxinelor să treacă din intestin în sânge și în creier și asta duce la inflamație, poate să ducă la depresie, la anxietate, la stări de rău și la o perturbare a întregii activități a corpului tău”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihailConsumul de alcool afectează microbiomul. Iată ce se întâmplă ☝🏻👨🏼‍⚕️

♬ original sound – doctor.mihail

Şi totuşi, consumul ocazional de alcool are şi efecte benefice, principalul efect fiind creșterea nivelului de HDL (colesterol „bun”).

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Fabrica unicat în România de care s-a ales praful, deși producea pe bandă rulantă și avea mulți angajați. A fost vândută bucată cu bucată la fier vechi. Astăzi, în locul perlei din industria românească a rămas un mare teren părăsit
Capital.ro
Ungurii au fost umiliți. Comisia Europeană a dat verdictul pentru Ungaria
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie fără margini
DailyBusiness
Anunțul serii vine de la Ministerul Muncii. Cere URGENT clarificări!
Adevarul
Carmen Dan acuză „statul subteran” că a fabricat dosarul penal care o vizează pe sora ei: „Doamna ministru, nu te gândi să candidezi!”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Scandal uriaș cu pensiile. Livrarea deciziilor de recalculare a fost oprită
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Au pus 'taxă' pe memoria Corneliei Catanga! Aurel Pădureanu, dezamăgire cruntă și durere fără margini!
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Șoferii care dețin permis categoria B pot conduce motociclete, de azi! Care sunt condițiile de care trebuie să țină cont conducătorii auto
Capital.ro
O nouă AMENDĂ pentru români. S-a dat lege în România, dar zeci de persoane o încalcă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Știrea momentului! Dana Marijuana, internată la PSIHIATRIE! Dezvăluiri de ultimă oră
substantial.ro
Simona Bucura-Oprescu discută despre Legea Pensiilor și impactul asupra nevăzătorilor
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...