George Simion le ia apărarea fraţilor Tate şi acuză „statul paralel”: „Sistemul judiciar ar trebui să funcţioneze fără influenţe globaliste”

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, invocă ”statul paralel” și ”influențele globaliste” în cazul fraților Tate, acuzați de trafic de minori și trimiși în judecată, într-un alt dosar, pentru viol. Mesajul lui Simion a fost publicat a doua zi după ce frații Tate au fost reținuți 24 de ore de procurori în al doilea dosar DIICOT.
Mircea Filipescu
23 aug. 2024, 20:50
George Simion le ia apărarea fraţilor Tate şi acuză

”În cazul meu, în cazul fraților Tate și în cazul fiecărui cetățean român, sistemul judiciar trebuie să acționeze liber de statul paralel obscur și de influențele globaliste și să servească justiția!”, a scris George Simion pe X, fostul Twitter.

În martie 2023, Reuters relata despre interceptări care ar arăta că Andrew Tate a încercat să-i recruteze pe Diana Şoşoacă (SOS) şi George Simion (AUR) pentru a-l susține. Cei doi politicieni, lideri ai partidelor extremiste din România, au respins atunci acuzațiile.

Reuters scria anul trecut cum Andrew Tate a încercat să lupte împotriva acuzaţiilor de viol şi trafic de persoane în timp ce se afla în custodia poliţiei, îndrumându-şi asociaţii să-i recruteze pentru cauza sa pe Șoșoacă și Simion, iar agenția de presă menționa că aceste informaţii apar în înregistrări telefonice ale convorbirilor sale prezentate de procurorii români în faţa instanţei.

Influencerul a dat instrucţiuni către doi asociaţi de-ai săi să le spună politicienilor români Diana Iovanovici-Şoşoacă şi George Simion că este victima unei înscenări şi că dacă l-ar susţine, ar fi „foarte bine pentru carierele lor”, potrivit interceptărilor.

„Aşa că spuneţi-le clar: Veţi obţine multe voturi când Tate va spune că le-aţi luat apărarea”, a spus fostul kickboxer într-o convorbire din 28 ianuarie cu doi dintre asociaţii săi.

Citeşte şi: Frații Tristan și Andrew Tate, interceptați când discutau despre sumele de bani pe care le-au obținut fetele obligate să facă videochat: „Mâine strângem mieii”

Transcrierile convorbirilor interceptate sunt incluse într-un document judiciar datat 21 februarie, întocmit de oficiali ai Tribunalului Bucureşti şi analizat de Reuters.

George Simion a declarat pentru Reuters că nu a fost niciodată contactat de Tate sau de asociaţii săi şi că nu l-ar susţine public pe Tate dacă i s-ar cere acest lucru.

Un purtător de cuvânt al senatoarei Diana Şoşoacă a declarat că discuţiile interceptate sunt „minciuni” menite să o discrediteze.

Interceptările au fost efectuate între 28 şi 31 ianuarie, potrivit procurorilor, adică la aproximativ o lună după ce Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut împreună cu fratele său Tristan, în vârstă de 34 de ani, fiind suspectat de viol, trafic de persoane şi constituirea unui grup de crimă organizată.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre cazul fraţilor Tate: Sunt anumite persoane care cred că agresivitatea în comunicarea publică le rezolvă dosarele penale. Nu impresionează pe nimeni!

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cinci zodii vor avea noroc triplu din 1 septembrie. Opulență, fericire și șanse uriașe în viețile acestor nativi
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce poți conduce la 24 de ani
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie fără margini
DailyBusiness
BANI DE LA GUVERN pentru acești români!
Adevarul
Carmen Dan acuză „statul subteran” că a fabricat dosarul penal care o vizează pe sora ei: „Doamna ministru, nu te gândi să candidezi!”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Reguli noi pentru cei ce vor să închirieze. Măsuri de combatere a crizei locuințelor.
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina Camilla
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Județul în care pensionarii nu vor mai primi deciziile de recalculare a pensiilor. Se suspectează ca există erori la distribuire
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Amendă pentru șoferii care au acest dispozitiv pe mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Știrea momentului! Dana Marijuana, internată la PSIHIATRIE! Dezvăluiri de ultimă oră
substantial.ro
Fostul uragan ajunge în Europa: Șefa ANM a anunțat când vin furtunile după canicula extremă
MediaFlux
DATA la care pensionarii vor primi deciziile CORECTATE. Anunț de ULRIMA ORĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...