Monica Tatoiu, pensie mai mare cu 4.000 de lei după recalculare, va încasa peste 22.000 de lei în septembrie

Peste 3,8 milioane de pensii s-au majorat, iar 700.000 au rămas la stadiul actual, dar este scandal din cauza deciziilor pe care apar reduceri ale cuantmului. Monica Tatoiu vine cu exemplu personal.
Filip Stan
23 aug. 2024, 21:53
Monica Tatoiu, pensie mai mare cu 4.000 de lei după recalculare, va încasa peste 22.000 de lei în septembrie

Monica Tatoiu va avea o pensie uriaşă după recalculare, confirmând faptul că în unele cazuri, cu mulţi ani de cotizare, majorările sunt semnificative.

Fosta angajată a Oriflame a dezvăluit pentru FANATIK, cu cât i-a crescut pensia, conform deciziei pe care a primit-o, în plic, ca toți seniorii. Fosta antreprenoare a explicat, printre altele, că pensionarii care sunt nemulțumiți, nu pot ataca decizia până după data de 1 septembrie, dat fiind că legea intră în vigoare abia de la acea dată.

Monica Tatoiu, amintiri din tinerețe: „Poker jucam pe dezbrăcate. Și pe bani și pe împrumut. Foarte mișto am fost”

„Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu, am primit deciziile de recalculare. Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu are 26 de puncte în total. I-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 2.000 de lei, diferența i-o impozitează”, a dezvăluit Monica Tatoiu.

PENSII 2024. Erori la transmiterea deciziilor, ministerul Muncii cere explicaţii de la Poştă

În continuare, Monica Tatoiu trage un semnal de alarmă cu privire la o situație pe care a remarcat-o și nu e atât de mult comentată în spațiul public. E vorba despre persoanele care sunt defavorizate de lege. „Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele de muncă. Minerii au beneficiat de un indice de corecție care îi avantaja. Acest indice de corecție a dispărut. În unele cazuri, au dispărut puncte de contributivitate din cauza introducerii eronate a datelor la unele case de pensii. Acest lucru este caz penal.  Când am întrebat ministrul câte puncte de contributivitate au fost în sistem până la 31 august și câte vor fi după, nu a putut să spună sau s-au eschivat. Numărul de puncte din sistem se utilizează la stabilirea bugetului de cheltuieli al României în aceste patru luni din 2024. Voci avizate susțin că o parte din acești bani nu au fost bugetați”, ne-a mai spus Monica Tatoiu.

Întrebată cum vede viitorul sistemului de pensii din România și dacă e de părere că acesta va intra în colaps, într-adevăr, în viitor, Monica Tatoiu ne-a spus că nu doar țara noastră se va confrunta cu această criză. Situația va afecta mai toată lumea.

Simona-Bucura Oprescu, despre recalcularea pensiilor ce i-a dezamăgit pe vârstnici. ”Sunt convinsă că aceștia simt că li s-a făcut dreptate. Toți acești pași i-am făcut cu gândul la pensionari!”

„Sunt probleme cu sistemul de pensii în toată lumea. Generația care are cum 30 de ani nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani”, este previziunea sumbră făcută de Monica Tatoiu.

Creşterea medie a pensie este de 620 de lei

Opt din 10 pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an. Peste 3,8 milioane de români vor primi pensii majorate în medie cu 26,65%, adică aproape 622 de lei, anunţă europarlamentarul PSD Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, care precizează că pensiile cresc cu peste 40% în 2024. ”Veşti bune pentru seniorii României! 3,8 milioane de pensionari primesc mai mulţi bani, din septembrie!  8 din 10 pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an. Peste 3,8 milioane de români vor primi pensii majorate în medie cu 26,65%, adică aproape 622 de lei. Dacă adunăm cu indexarea de 13,8% de la începutul anului, pensiile cresc cu peste 40% în 2024!”, scrie Firea pe Facebook.

Ea afirmă că sunt eliminate inechităţile, iar de la 1 septembrie 2024, pentru muncă şi contribuţii egale se vor acorda pensii egale, adăugând că este prima recalculare a tuturor pensiilor din sistemul public din România.

Cum își gestionează Monica Tatoiu averea și pe ce cheltuie cei mai mulți bani: „Eu am făcut dintotdeauna bani, știu să fac bani din nimic”

Monica Tatoiu este o persoană asumată și transparentă cu tot ce ține de viața ei. A ales să își facă public viața și pentru a le oferi sfaturi altor femei, iar de această dată le-a spus cum ar trebui să arate bărbatul perfect. Celebra femeie de afaceri a vorbit și despre superstițiile pe care le respectă.

„Eu am o teorie, nu m-am plictisit niciodată. Orice secundă face parte dintr-un șir mărginit. În șirul ăsta mărginit nu ai voie să pierzi nici măcar un element din acest șir. Dacă mi-a căzut o piatră, mi-au căzut niște cercei la o petrecere, nu am nimic, pe mine mă interesează de ce sau dacă nu știu când, nu mă doare că l-am pierdut, nu le am cu chestiile astea.”, a declarat Monica Tatoiu în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici.

Citește și: Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”

Femeia de afaceri este căsătorită de peste 40 de ani cu actualul său soț, dar nu se află la prima căsnicie. Eșecurile în dragoste au făcut-o să-și dea seama ce își dorește de la un partener, dar și de la viață. Ea a enumerat calitățile pe care le consideră relevante la prezența masculină dintr-o relație.

„Mie nu mi-au plăcut niciodată bărbații mici de statură, trebuie să fie înalt, îmi place să mă uit la el în sus, peste 1.80, să fie deștept, să am ce învăța de la el, nu să-l învăț eu pe el, să ne înțelegem sexual, eu cu al treilea soț sunt împreună de 40 de ani, asta e cimentul, este un schimb, măcar atât l-am învățat pe fiul meu și trebuie să mai aibă cei 7 ani de acasă de la mama lui. La bătrânețe, tot ce a învățat iese la suprafață”, a continuat Monica Tatoiu.

Chiar dacă recunoaște că nu are o căsnicie perfectă, Monica Tatoiu spune că se completează perfect cu soțul ei din toate privințele.

„Eu le spun întotdeauna femeilor asta. Tu știi că eu nu știu conturile în care sunt banii noștri din bancă? Am atâta încredere în el, nu am nicio problemă. Eu mă duc la seif, câteodată uit și codul și îl chem, nu știu nici codul de la alarmă de acasă, de multe ori îl aștept pe scară să vină. Eu am făcut dintotdeauna bani, știu să fac bani din nimic, el știe să-i înmulțească și să aibă grijă de ei. Este o împărțire a sarcinilor, 41 de ani am creat ceva împreună, noi mergem împreună, mersul meu la televizor îl înnebunește”, mai spune el.

Citește și: Cel mai penibil moment trăit de Monica Tatoiu. I-a căzut proteza dentară în timp ce se certa cu un politician

Pe ce cheltuie Monica Tatoiu foarte mulți bani

Monica Tatoiu a dezvăluit în urmă cu ceva timp că îi place să se bucure de plăcerile vieții și că nu se uită la bani când vine vorba de plimbări cu avionul și mașini închiriate, dar și de cazări atipice.

„Cei mai mulți bani îi dau pe închirieri de căsuțe în locuri neconvenționale, avioane și închirieri de mașini.”, a declarat Monica Tatoiu, potrivit Fanatik.

Femeia de afaceri investește, totodată, în aspectul său fizic prin tratamente costisitoare precum mezoterapie, botox și acid hialuronic, alături de ședințe săptămânale de masaj.

Chiar dacă dispune de o situație financiară foarte bună, a recunoscut că la un moment dat a apelat la sprinjinul unei bănci.

„O singură dată am împrumutat de la banca 6000 de dolari ca să termin casa în 2001. N-am dormit bine 6 luni”, a mai spus femeia de afaceri.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cinci zodii vor avea noroc triplu din 1 septembrie. Opulență, fericire și șanse uriașe în viețile acestor nativi
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru șoferii cu permis categoria B. Ce poți conduce la 24 de ani
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie fără margini
DailyBusiness
BANI DE LA GUVERN pentru acești români!
Adevarul
Carmen Dan acuză „statul subteran” că a fabricat dosarul penal care o vizează pe sora ei: „Doamna ministru, nu te gândi să candidezi!”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Reguli noi pentru cei ce vor să închirieze. Măsuri de combatere a crizei locuințelor.
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina Camilla
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Județul în care pensionarii nu vor mai primi deciziile de recalculare a pensiilor. Se suspectează ca există erori la distribuire
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Amendă pentru șoferii care au acest dispozitiv pe mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Știrea momentului! Dana Marijuana, internată la PSIHIATRIE! Dezvăluiri de ultimă oră
substantial.ro
Fostul uragan ajunge în Europa: Șefa ANM a anunțat când vin furtunile după canicula extremă
MediaFlux
DATA la care pensionarii vor primi deciziile CORECTATE. Anunț de ULRIMA ORĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...