RomâniaTV (gen Z edition) îți explică cele mai noi trenduri de pe TikTok. Suntem și noi „very demure, very mindful”? Ce înseamnă expresia care a înnebunit tot internetul

Acest articol „very demure” și „very mindful” are ca scop înțelegerea celui mai nou și ciudat trend de pe TikTok. Află în rândurile de mai jos de unde provine, de fapt, expresia care s-a răspândit ca o ciumă pe internet.
Bianca Bocioacă
24 aug. 2024, 11:16
RomâniaTV (gen Z edition) îți explică cele mai noi trenduri de pe TikTok. Suntem și noi „very demure, very mindful”? Ce înseamnă expresia care a înnebunit tot internetul
Ce înseamnă expresia „very demure, very mindful” de pe TikTok

Un nou trend a luat cu asalt rețelele de socializare, mai ales pe TikTok și Instagram. Se numește, după cum bine știți, „demure”, și a fost lansat în urmă cu câteva luni de creatoarea de conținut Jools Lebron, printr-un videoclip care a devenit viral în mediul online.

Mii de influenceri și celebrități din întreaga lume, în special din Statele Unite ale Americii, au început să folosească expresia „very demure, very mindful”, fie în mod ironic sau nu, însă, trendul a ajuns și la noi în țară, iar lumea nu prea știe de unde să-l „apuce”.

După cum am spus, termenul a fost făcut celebru de Jools Lebron, persoană transgender faimoasă în mediul online, și este explicat și în dicționarul Merriam-Webster. Expresia sintetizează, de fapt, o polologhie de cuvinte: „modest, rezervat sau serios în mod afectat”.

Citește și: Un hoț a fost arestat la cinci minute după ce i-a luat la mișto pe polițiști pe TikTok: „Munciți și încercați să mă capturați”

Dacă vrei să fii demure, trebuie să fii „atentă, drăguță și să nu exagerezi”, după cum spune chiar Jools Lebron. Sau atent și drăguț, nu discriminăm.

Unii influenceri folosesc termenul și în mod ironic sau în diferite împrejurări care nu au un context neapărat potrivit, ne explică publicația Today.

În primul clip postat de Lebron în luna mai, ea le arată urmăritorilor săi cum își aranjează părul și se machiază pentru a se pregăti să plece la serviciu.

@joolieannie #fyp #demure ♬ original sound – Jools Lebron

Tânăra și-a numit gesturile ca fiind „foarte demure”, dar și aspectul rezultat ca urmare a vestimentației alese și al machiajului pe care și l-a făcut. Jools a dat și câteva indicații despre cum să fii „demure, modestă și respectuoasă la locul de muncă”, iar clipul a adunat CINCI MILIOANE  de vizualizări.

„Observi cât de demure arăt? Modul în care am venit la interviu este modul în care mă duc la muncă. Sunt foarte demure, sunt foarte modestă, sunt foarte atentă. Nu vin la muncă cu dungi la ochi, nu arăt ca un clovn. Nu pun prea mult machiaj. Sunt atentă cum arăt”, a spus Jools Lebron, în clip.

Citește și: Cum a ajuns platforma TikTok să fie raiul cerșetorilor. „Creatorii de conținut” primesc lei, euro, dolari sau lire direct în contul de Revolut

La doar câteva zile distanță, TikTok a dezvăluit cpă măsurătorile pe care le-a făcut au indicat că interesul pentru postări cu eticheta #demure au crescut și au ajuns la peste 138.000 de clipuri în America și 285.000 de clipuri postate cu acest hashtag în total, pe întreg globul.

Câștigurile pe care le-a avut ulterior Lebron au explodat, viața acesteia fiind schimbată radical. Înante de a-și descoperi pasiunea pentru make-up, ea a lucrat ca și casieriță.

„Mai ieri eram casier și făceam videoclipuri în pauze, iar acum zbor prin țară pentru a găzdui evenimente. Această schimbare îmi va permite să-mi finalizez tranziția”, a dezvăluit ea.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Digi RCS-RDS, anunț surpriză pentru toți abonații Orange și Vodafone. Costă doar 5 lei pentru clienții noi
Capital.ro
Telefoanele, complet interzise. E deja lege în România. Nimeni nu mai are voie cu ele
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Ciolacu anunță SCUTIRI DE IMPOZITE timp de 10 ani pentru acești români
Adevarul
EXCLUSIV Zonele din România unde vom fi mai feriți de temperaturi extreme. Expert român din Germania: „Decizia de a migra depinde de fiecare”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Istoria Pepsi, cum a ajuns un sirop digestiv lider mondial pe piața sucurilor
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Cât a plătit o româncă pentru un sejur de 7 nopți într-un hotel 'ultra all inclusive', de cinci stele, din Turcia
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Județul în care pensionarii nu vor mai primi deciziile de recalculare a pensiilor. Se suspectează ca există erori la distribuire
Capital.ro
S-a eliminat autorizația. Decizie pentru cei care stau la casă. Statul a dat lege nouă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Gabriela Firea, absentă de la congresul PSD și din echipa lui Marcel Ciolacu
MediaFlux
România INTRĂ în SCHENGEN. S-a ANUNȚAT termenul FINAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...