Marcel Ciolacu îşi anunţă candidatura la preşedinţia României cu un atac dur la foşii şefi de stat: „Vi s-a promis că o să trăiţi bine, apoi vi s-au tăiat salariile. Apoi, vi s-a promis o Românie educată şi ati primit un sistem de educaţie eşuat în care copiii sunt mai expusi la droguri decat la carte”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a anunțat, oficial, candidatura la alegerile prezidenţiale în cadrul Congresului PSD din 24 august.
Alina Costache
24 aug. 2024, 12:13
Marcel Ciolacu îşi anunţă candidatura la preşedinţia României cu un atac dur la foşii şefi de stat:

În discursul său, Marcel Ciolacu a lansat atacuri extrem de dure împotriva actualului președinte Klaus Iohannis, căruia i-a transmis că ”instituția prezidențială nu este nici malaxor de tocat vieți și nici o agenție de turism personală„, dar şi împotriva fostului preşedinte Băsescu, care le-a promis românilor că vor trăi bine, apoi a tăiat pensii şi salarii.

„Ne leagă dorinţa de a face românilor viaţa mai bună. Iar românii ne-au răspuns: PSD a câştigat alegerile locale şi europarlamnetare. Să fim mândri de asta pentru că suntem invingători. Asta e forţa PSD.

România se schimbă, iar PSD are obligaţia să se schimbe odată cu România. La parlamentarele din toamnă trebuie să avem minimum 30% candidaţi doamne pe locuri eligibile. PSD trebuie să fie primul partid din România şi în ceea ce priveşte reforma propriului partid.

PSD a traversat cu bine momentele dificile. Ne-am făcut datoria faţă de România. Astăzi, PSD e pregătit să îşi asume un nou proiect politic pentru România si sa le propuna românilor un nou model de preşedinte. Am schimbat impreună din temelii acest partid, am recâştigat respctul liderior europeni, am redevenit parteneri de dialog cu sindicatele şi mediul de afaceri. Am făcut toate astea pentru că respectul si increderea oamenilor sunt esentiale.

Azi ne asumam un proiect prezidenţial de reinnoire naţională.

Este momentul să fac un pas în faţă si să spun cu toata increderea: da, voi candida si voi castiga preşedinţia României. Dupa 20 de ani, România merita un preşedinte pentru toţi”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul României a făcut referire la fiul său şi la restul tinerilor din România care nu au cunoscut alţi preşedinţi decât pe Traian Băsescu şi pe Klaus Iohannis, „un preşedinte turnător şi un preşedinte absent”. Liderul PSD a spus este momentul ca tinerii României să cunoască un alt model de şef de stat.

„Şi eu am un copil. De fapt, am 2, pentru că Filip s-a căsătorit recent. Anul acesta termină facultatea. Sper să devin un bunic fericit. Nici fiul meu, nici tinerii de varsta lui nu au cunoscut un alt model de presedinte decât un presedinte turnător si un presedinte absent.

Să nu ne mai mirăm când vedem că tinerii aleg populismul şi extremismul. În loc să-i blamăm superior, mai bine să le dăm  alternativă corectă. În ultimii 20 de ani, dispretul, nepăsarea fata de oameni, au fost accidente ale istoriei. instituia prezidentiala nu e agentie de turism personală, nici malaxor de tocat vieti.

Democratia nu se conjugă niciodata cu verbul a uri. Ura este apanajul celor care vor sa dezbine, nu să unească. Ura indusa in societate timp de 20 de ani trebuie sa dispară, tinerii trebuie să vadă că merită să lupti pentru ceva, nu împotriva cuiva. Avem nevoie de un preşedinte care să facă politică de stat, nu politica unui partid.

Imi dorsc sa avem un preşedinte care să muncească alături de oameni, care să redea increderea in binele comn. Timp de 20 de ani, preşedintele a devenit dintr-un simbol al speranţei, o sursă de frustrare in societate. Vi s-a promis ca o sa trăiţi bine, apoi vi s-au taiat salariile.

Dupa 10 ani, vi sa promis o Românie educata si ati primit un sistem de educatie esuat in care copiii sunt mai expusi la droguri decat la carte.

Am avut preşedinte cărora nu le-a păsat de oamenii. Trebuie să le oferim românilor o alternativă corectă. După 20 de ani, România are nevoie de un presedinte echiilibrat, care sa isi duca tara in directia corectă, un preşedinte care să accete ca, într- un stat normal, puterea trebuie impartita, nu acaparata de un signur om sau un singur partid. Un preşedinte pentru care Constituţia nu e o carte oarecare.

România are nevoie de un preşedinte care să unească toata fortele politice in jurul unui proiect de tara, de un preşedinte cu suflet caruia sa ii pese cu adevărat de toti romanii, nu trebuie să mai aibă un preşedinte care ii imparte pe romani in buni si rai, in saraci si bogati, in public si privat, in cei de aici si cei din străinătate.

Toti merita respectati, de la influenceri la pensionari, de la IT-isti la contabili si artişti. Toţi sunt importanţi pt ca toti impreuna ducem România inainte. A venit timpul sa avem un preşedinte pentru toti”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că PSD va veni cu un proiect de ţară care va uni toţi românii. Mai mult, statul va fi „reformat astfel încât să aibă grijă de toți”.

România este astăzi o țară mai sigură și mai prosperă decât a fost vreodată în istoria ei. Dar, mulți români NU se bucură – încă – de această prosperitate.

Vreme de 20 de ani, președinții pe care i-a avut România au fost aliații celor care au! Și i-au ignorat complet pe cei care nu au.

Intru în această cursă prezidențială convins că statul român, de la președinte la ultimul funcționar public, trebuie reformat astfel încât să aibă grijă de toți! Și poate mai mult de cei care au mai mare nevoie de sprijin: tinerii care se luptă cu drogurile, mamele singure, bolnavii cronici, bunicii pensionari sau persoanele cu dizabilități.

A fi de stânga sau de dreapta este secundar atunci când vine vorba de problemele care ne afectează pe toți. Degeaba dăm bani, dacă nu cerem performanță. Degeaba dăm legi, dacă nu le respectă nimeni sau dacă acestea sunt prost făcute și nu se pot aplica.

Acum este timpul să venim cu un proiect care să unească toți românii. Și asta nu se poate face decât în jurul intereselor comune.

Trebuie ca împreună să REÎNNOIM, să RECONSTRUIM și să RECONECTĂM România astfel încât să trăim în țara pe care ne-o DORIM! Și trebuie să facem asta pornind de la adevăratele așteptări ale românilor.

O țară unde oamenii care muncesc corect sunt răsplătiți pe măsură. Unde femeile sunt respectate și promovate, iar copiii sunt feriți de droguri. Unde tinerii își permit o locuință la început de drum, iar pensionarii sunt tratați cu demnitate. Unde oamenii de afaceri sunt văzuți ca parteneri, iar locurile de muncă sunt bine plătite în toată țara. Și unde politicienii au o singură datorie – serviciul public!

Reînnoirea, Reconstruirea și Reconectarea unei țări nu se pot face cât ai bate din palme. Sunt conștient de asta. Nu există o baghetă magică. Trebuie timp. Însă eu cred în acest proiect. Pentru că eu cred în această țară!

M-am născut și am crescut în această țară. Îi datorez totul. Cred în spiritul românesc. Aceasta este sursa speranței mele și a credinței că vom reuși!„, a conchis premierul Marcel Ciolacu.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Când trebuie să plantezi castraveții în grădină pentru a obține o recoltă bogată în toamnă. Secretul celor mai pricepuți legumicultori
Capital.ro
Rămân fără cardurile de alimente. Ce pensionari nu mai iau 250 lei din septembrie
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
ALERTĂ! A apărut o mutație devastatoare a SARS-CoV-2
Adevarul
EXCLUSIV Zonele din România unde vom fi mai feriți de temperaturi extreme. Expert român din Germania: „Decizia de a migra depinde de fiecare”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Satul care îi atrage pe tineri ca un magnet. Vin aici ca la pelerinaj
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Cât a plătit o româncă pentru un sejur de 7 nopți într-un hotel 'ultra all inclusive', de cinci stele, din Turcia
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
S-a eliminat autorizația. Decizie pentru cei care stau la casă. Statul a dat lege nouă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Ronald Syvrud reținut pentru amenințări pe rețele sociale la adresa lui Donald Trump
MediaFlux
România INTRĂ în SCHENGEN. S-a ANUNȚAT termenul FINAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...