Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan, atac la PSD după congres: „Una spun în Parlamentul României, alta în Parlamentul European”

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a reacţionat ferm după Congresul PSD, în cadrul căruia mai mulţi lideri politici au atacat PNL-ul. Mureşan îi acuză pe social-democrați de utilizarea unui dublu limbaj.
Alina Costache
24 aug. 2024, 14:21
Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan, atac la PSD după congres:

Mureşan susţine că PSD pretinde că s-a schimbat, însă realitatea ar fi aceeaşi, veche de ani de zile. El spune că nu poate avea încredere în social-democraţi, pentru că aceştia ar avea un comportament duplicitar.

PSD = PSD

PSD-ul nu s-a schimbat niciodată, PSD-ul nu se va schimba niciodată.

Congresul de astăzi mi-a adus aminte de PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004 și de PSD-ul lui Victor Ponta din 2014. Una dintre metodele lor a fost mereu a pretinde ceea ce nu sunt.

Să spună una, să facă alta. Să spună una într-un loc și pe dos în alt loc. Să spună una în Parlamentul României și alta în Parlamentul European.

În Parlamentul European votează împotriva fermierilor români, în România pretind că apără fermierii. În Parlamentul European susțin tranziția spre economia verde, în România vorbesc împotriva ei. În Parlamentul European vorbesc despre disciplină fiscală, în România fac risipă pe bani publici.

Nu am avut și nu voi avea niciodată încredere în oameni care spun două lucruri diferite în două locuri diferite”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Atacuri dure la adresa liberalilor în Congresul PSD

Liberalii au fost criticați de colegii de Coaliție în timpul congresului PSD. Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Lia Olguța Vasilescu și Marcel Ciolacu au venit cu critici la adresa acestora în timpul discursurilor pe care fiecare le-au susţinut la Romexpo.

Alfred Simonis l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru „apetența pentru lux”, recomandându-le românilor să nu mai voteze în funcţii de preşedinte de ţară oameni pe care nu-i cunosc: ”Trebuie să învățăm și din aceasta victorie cum mai ales trebuie să învățăm din înfrângerile din 2009 și 2014. Știm că am evoluat, dar trebuie să îi convingem și pe români de asta. Să voteze după 20 de ani un președinte pe care îl cunosc.

Românii au votat mai întâi povestea și apoi omul. Știam noi de apetența pentru lux? Pentru concedii prelungite? Avioane private? Atunci când românii au votat? Nu! A venit legenda, au crezut-o și după aceea realitatea i-a lovit crunt. Suntem diferiți de adversarii noștri, suntem mai buni decât ei”.

Sorin Grindeanu i-a numit pe liberali albine, paraziți și impostori.

Trebuie să ieșim din haosul care prin interese meschine unii încearcă să prăbușească România. Este atât de ușor să dărâmi, dar cel mai greu este să construiești pe baze solide, pe toate palierele. Trebuie să ieșim din paradigma unei Românii eșuate. Să aducem cu picioarele pe pământ armatele de ostași galbeni care se visează a fi brokeri de putere în România.

Se pretind un fel de roi de harnic, albine care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora. Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt de fapt, nu albine, viespi care își fac cuibul în casele altora și încearcă să îi alunge pe locuitorii de drept. Așa zișii ostași care vor să ne facă că credem că sunt apostolici și scriitori de succes.

În realitate sunt doar niște impostori, specializații în politici parazitare ca orice paraziți încearcă să ucidă încet, nemilos, cu viclenie gazda care i-a ținut în viață. Ei vor doar prin niște tumbe politice să găsească un alt organism pe care să îl paraziteze Le transmit atât, disperarea de a supraviețui poate duce la uitarea esențialui și anume că saltul lor poate să fie și în gol”, a declarat Sorin Grindeanu la Congresul PSD.

Şi Marcel Ciolacu şi-a criticat colegii de coaliţie, fiind de părere că aceştia fac mult circ, în timp ce PSD-ul a fost întotdeauna „adultul din cameră”.

Observ și eu agitația unora care au trecut de la ”prin noi înșine, dar cu PSD”, la tot felul de amenințări ridicole la adresa noastră. Vă rog să ignorați acest circ. PSD a fost mereu responsabil. A fost adultul din cameră. Trebuie să continuăm să ne comportăm responsabil. Noi trebuie să colecționăm reușite pentru România, și nu panouri electorale”, a declarat Ciolacu.

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai înaltă clădire din București. Are cu 53 de metri mai mult decât Casa Poporului și o poți observa de la mare depărtare, de pe DN1 și A3
Capital.ro
Acord Rusia-Ucraina. Zelenski a făcut chiar el anunțul ISTORIC: Sunt recunoscător
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
TRAFIC DE COȘMAR în București. Vor fi 6 luni de restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Zonele din România unde vom fi mai feriți de temperaturi extreme. Expert român din Germania: „Decizia de a migra depinde de fiecare”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Satul care îi atrage pe tineri ca un magnet. Vin aici ca la pelerinaj
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Cât a plătit o româncă pentru un sejur de 7 nopți într-un hotel 'ultra all inclusive', de cinci stele, din Turcia
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Rămân fără cardurile de alimente. Ce pensionari nu mai iau 250 lei din septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
SUA ar putea ridica vizele pentru români din 2024
MediaFlux
România INTRĂ în SCHENGEN. S-a ANUNȚAT termenul FINAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...