Marcel Ciolacu, răspuns acid după ironiile lansate de George Simion: „Nu e președintele României, nu a fost și nici nu o să fie”

A început lupta pentru Cotroceni, iar candidații sunt pregătiți să dea ce este mai bun în dezbaterile electorale. Ironiile la adresa contracandidaților au început deja să își facă loc în discursurile celor mai importanți politicieni.
Alina Costache
24 aug. 2024, 16:39
Marcel Ciolacu, răspuns acid după ironiile lansate de George Simion: „Nu e președintele României, nu a fost și nici nu o să fie”
Marcel Ciolacu, răspuns acid după ironiile lansate de George Simion: „Nu e președintele României, nu a fost și nici nu o să fie”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat sâmbătă, în urma Congresului care i-a reconfirmat poziția de lider al partidului și l-a desemnat oficial drept candidat la alegerile prezidențiale, că nu a găsit niciun motiv să îl critice pe liderul AUR, George Simion. Ciolacu a subliniat că, în opinia sa, Simion nu are nicio șansă reală de a câștiga competiția pentru funcția de președinte al României, motiv pentru care nu a considerat necesar să-l atace în vreun fel.

„Eu am avut un mesaj pentru români și pentru colegii mei. Și am propus o Românie pentru toți. Îmi cer scuze că nu l-am atacat pe dl Simion, dar nu e președintele României, nu a fost și nici nu o să fie. Deci era greu. Totuși, colegii mei azi au dat un vot să candidez pentru funcția de președinte al României”, a declarat Ciolacu.

Citește și: CONGRES PSD 2024. Marcel Ciolacu, reales președinte PSD. Congresul a fost marcat de atacuri în rafală la adresa PNL

Întrebat dacă se bazează pe voturile AUR la prezidențiale, Ciolacu a răspuns: „Mă bazez pe voturile românilor și pe capacitatea mea de a fi convingător și pe colegii mei să-mi fie alături”.

Pe de altă parte George Simion, preşedintele AUR, nu a ratat ocazia de a lansa o serie de ironii dure la adresa lui Marcel Ciolacu, după Congresul PSD. Simion i-a amintit lui Ciolacu că se vor vedea în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

”Deşi departe, pregătindu-mă să iau cuvântul la CPAC în Mexic, am citit câteva pasaje din discursul lui Marcel Ciolacu. Un discurs tipic pesedist, în care ei, cei care au condus România în ultimii 35 de ani, care au vândut ţara pe bucăţi, ne spun cum, de fapt, ei ne-au salvat şi cât de mult s-au sacrificat pentru noi. Ipocrizie în stare pură Însă, citind discursul lui Marcel Ciolacu, o întrebare mi-a trecut prin minte: el oare a trăit în aceeaşi ţară cu noi toţi? Nu de alta, dar Marcel mai avea puţin şi ne spunea că PSD este un partid nou apărut, care nu a guvernat niciodată România şi că nici măcar nu e prim-ministrul ţării. Parcă Marcel era în băncile opoziţiei”, a scris preşedintele AUR pe Faceook.

George Simion arată că ”mai multe aspecte din discursul lui Marcel Ciolacu i s-au părut revoltătoare, însă unul a ieşit în evidenţă: un preşedinte PSD vorbind despre românii din diaspora, plângând pe umărul acestora, în condiţiile în care PSD este cauza principală pentru care românii şi-au părăsit ţara în ultimii 35 de ani”.

”Un alt lucru: să auzi nişte lideri socialişti, progresişti, încercând să adopte un discurs conservator…deja e făţărnicie dusă la extrem. Cum pot fi crezuţi cei din PSD că ei apără valorile sfinte ale poporului român, câtă vreme la Bruxelles o votează pe Ursula, câtă vreme implementează politici progresiste Practic, astăzi, liderii PSD s-au adunat cu acelaşi scop ca de fiecare dată în ultimii 35 de ani: pentru a se vota ei între ei, pentru a-şi împărţi funcţii şi pentru a-şi păstra în continuare aceleaşi avantaje, locuri călduţe, pentru ei şi sinecurile lor. S-a văzut şi azi că ei trăiesc o viaţă a lor, în lumea lor, departe de cea a pensionarilor şi a românilor care muncesc din greu de la o lună la alta pentru a-şi câştiga traiul, pentru a-şi întreţine familiile. Ei trăiesc într-o Românie a lor, una a opulenţei, a avantajelor, a sinecurilor şi a posturilor plătite cu bani grei din buzunarele românilor, în vreme ce pensionarii trăiesc adevărate drame în „era recalculării pensiilor”. De aceea, niciodată un lider PSD nu va putea să înţeleagă prin ce trec românii”, a arătat Simion.

”Marcele, şi tu, la fel ca şi ceilalţi pesedişti înaintea ta, vei avea aceeaşi soartă! La fel au mai zis şi Năstase, şi Geoană, şi Ponta că vor câştiga alegerile prezidenţiale. Abia aştept turul 2 ca să pot să te bat şi să dau românilor şansa de a avea un preşedinte al lor, nu impus din altă parte.
P.S. Am văzut comentatorii şi jurnaliştii de pe la televiziunile aservite sistemului că erau contrariaţi că nu a fost AUR atacat la congresul PSD. Nu e problemă, nici în 2020 nu ne-au băgat în seamă. Să o facă şi acum şi ne vedem cu ei în turul 2! Orice alte scenarii avansate de „analiştii politici”, de către „deontologii” televiziunilor sunt doar simple fantezii, menite să ne denigreze”, a transmis liderul AUR.

Citește și: Noi vești importante pentru toți pensionarii! Anunțul liniștitor făcut de Marcel Ciolacu: „Nu s-a făcut nicio nedreptate niciunei persoane”

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Ce să pui în salata de vinete ca să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
Capital.ro
Ungurii salvează omenirea. Viktor Orban a dat ordin: Vor răsturna lumea
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Locul din România în care turiștii sunt terorizați de urși. Oamenii sunt disperați
Adevarul
EXCLUSIV Zonele din România unde vom fi mai feriți de temperaturi extreme. Expert român din Germania: „Decizia de a migra depinde de fiecare”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Un safari pe buget. Cum să vă petreceți vacanța în sălbăticie fără să cheltuiți prea mult
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Cât a plătit o româncă pentru un sejur de 7 nopți într-un hotel 'ultra all inclusive', de cinci stele, din Turcia
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
Acord Rusia-Ucraina. Zelenski a făcut chiar el anunțul ISTORIC: Sunt recunoscător
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
O nouă lege în Regatul Unit sancționează furtul animalelor de companie
MediaFlux
România INTRĂ în SCHENGEN. S-a ANUNȚAT termenul FINAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...