Semnul prevestitor care ne bagă în sperieți! „Peștele Apocalipsei” și-a făcut apariția pe plajă

De-a lungul istoriei, oamenii au asociat anumite evenimente dramatice cu o serie de așa zise semne prevestitoare, luând naștere astfel superstițiile. Acesta este și cazul de față, când „Peștelee Apocalipsei” a fost văzut pe o plajă cu două zile înainte de un cutremur.
Alina Costache
24 aug. 2024, 19:55
Semnul prevestitor care ne bagă în sperieți! „Peștele Apocalipsei” și-a făcut apariția pe plajă
Semnul prevestitor sumbru care ne băga în sperieți! „Peștele Apocalipsei” și-a făcut apariția pe plajă

Turiștii aflați pe o plajă din California au avut parte de o întâlnire total neașteptată. Aceștia „s-au lovit” de „Peștele Apocalipsei”, iar întâmplarea face că acest lucru s-a întâmplat chiar cu două zile înainte de un cutremur, întocmai după cu, spune superstiția din popor.

„Peștele Apocalipsei”, cunoscut în realitate sub numele de pește-vâslă cu creastă scurtă (Regalecus russellii), este un exemplu fascinant de specie marină rară. Cu o lungime de aproximativ 3,7 metri, acest pește a fost observat doar de 20 de ori în California din anul 1901, conform unui comunicat emis de Institutul de Oceanografie al Universității din California, San Diego.

Citește și: Ceasul Apocalipsei rămâne la 90 de secunde de miezul nopţii. Care sunt ameninţările la adresa omenirii

Peștii-vâslă cu creastă scurtă trăiesc în adâncurile oceanului, la mari adâncimi unde sunt dificil de întâlnit de către oameni. Din cauza habitatului lor inaccesibil și a aparițiilor lor rare, aceștia și-au făcut o reputație deosebită în cultura japoneză, fiind considerați mesageri ai dezastrelor iminente.

„Există această credință că este un pește apocaliptic sau un semn rău și că par să semnaleze lucruri precum tsunami sau cutremure”, a declarat Zachary Heiple, doctorand la Institutul de Oceanografie, care a ajutat la recuperarea peștelui-vâslă, pentru Live Science.

Peștele-vâslă a fost observat în apropierea San Diego pe 10 august. Ulterior, pe 12 august, un cutremur de magnitudine 4,4 a lovit Los Angeles. Deși aceste evenimente par să se suprapună, este foarte puțin probabil ca ele să fie conectate într-un mod cauzal.

Zachary Heiple a evidențiat un studiu publicat în 2019 în revista „Bulletin of the Seismological Society of America”, care a cercetat posibilele legături între aparițiile peștilor-vâslă și activitatea seismică. Studiul a concluzionat că nu există dovezi științifice care să susțină o corelație între observarea acestor pești și producerea cutremurelor, subliniind că orice asemenea presupunere este pur și simplu o superstiție fără fundament.

„Nu pare să existe nicio corelație”, a spus Heiple. „Dar este o idee cu adevărat interesantă, deoarece arată modul în care peștii-vâslă și istoria umanității au interacționat de-a lungul timpului”.

Peștele-vâslă poate crește până la 11 metri lungime și a inspirat povești străvechi despre monștri de mare, potrivit Muzeului de Istorie Naturală din Florida.

Creaturile asemănătoare unei panglici trăiesc până la mii de metri adâncime în oceanele din întreaga lume, hrănindu-se prin filtrare cu krill și crustacee.

Cercetătorii nu știu încă de ce peștele-vâslă a ajuns în San Diego, dar a fost găsit într-un recif de mică adâncime între La Jolla Cove și La Jolla Shores. Un grup de oameni de știință marini s-a întâmplat să facă snorkeling și caiac pe recif în acea zi.

Emily Miller, un asociat de cercetare la California Sea Grant, care făcea parte din grup, a declarat într-un e-mail pentru Live Science că a fost „nedumerită” când un membru al publicului i-a spus despre peștele argintiu strălucitor.

„Vizibilitatea nu a fost foarte bună în acea zi, dar suprafața foarte reflectorizantă a peștelui-vâslă era încă extraordinar de evidentă sub apă”, a spus Miller.

Citește și: Câte secunde mai sunt până la Ziua Judecăţii. Ceasul Apocalipsei a fost resetat marţi!

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Care e cel mai înalt drum din România. E peste Transfăgărășan și Transalpina, dar puțini români știu de el
Capital.ro
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
15.000 de euro ca să te muți în acest oraș. OFERTĂ de neratat pentru români!
Adevarul
Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Pachetul oferit de Digi RCS-RDS tuturor abonaților din România. Costă doar 5 lei!
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
UE, ordin pentru grupele de muncă la pensie. Olguța Vasilescu: N-au vrut să accepte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Ionela Cozmiuc câștigă aurul la Campionatele Mondiale de Canotaj din Canada
MediaFlux
VÂRSTA de PENSIONARE CREȘTE și SCADE în același timp! RĂSTURNARE de la 1 SEPTEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...