Schimbare majoră pentru Lidl! Mișcarea secretă făcută de grupul care deține cel mai iubit lanț de magazine din România

Lidl nu va mai fi niciodată ce a fost! Ce schimbare majoră vor să facă patronii din Germania. Anunțul a șocat întreg globul.
Alina Costache
25 aug. 2024, 16:59
Schimbare majoră pentru Lidl! Mișcarea secretă făcută de grupul care deține cel mai iubit lanț de magazine din România
Schimbare majoră pentru Lidl! Mișcarea secretă făcută de grupul care deține cel mai iubit lanț de magazine din România

Dieter Schwarz, mogulul din spatele rețelei de discount Lidl și unul dintre cei mai bogați oameni din Europa, își extinde influența într-un domeniu complet nou: serviciile de date. Cu o avere personală estimată la 40 de miliarde de euro, Schwarz, în vârstă de 84 de ani, a decis să investească într-un sector vital pentru economia modernă.

Fondatorul Schwarz Group a lansat recent un serviciu de cloud computing și securitate cibernetică prin intermediul diviziei sale IT, Schwarz Digits. Această unitate, care a devenit operațională de sine stătătoare în 2023, a fost inițial creată pentru a răspunde nevoilor interne ale companiei, dar acum își oferă serviciile și altor clienți corporativi.

În prezent, Schwarz Digits a semnat contracte importante cu mari jucători din industrie, inclusiv cu SAP, liderul în software din Germania, clubul de fotbal Bayern München și portul Hamburg. În 2023, unitatea a generat vânzări anuale de 1,9 miliarde de euro și angajează 7.500 de persoane.

Citește și: Supermarketul românesc care se bate cu Lidl, Kaufland şi Careffour se vinde. Cine sunt noii proprietari şi ce se întâmplă cu ofertele

Christian Müller, co-director executiv al Schwarz Digits, a declarat pentru Financial Times că inițial nu a existat o motivație comercială, ci doar dorința de a satisface nevoile interne ale grupului.

„Nu am început cu o motivaţie comercială în minte, ci am vrut doar să ne satisfacem propriile nevoi”, a declarat Christian Müller, co-director executiv al Schwarz Digits, pentru Financial Times într-un interviu rar. „Suntem pe o cale de creştere foarte abruptă”.

Unul dintre principalele argumente de vânzare ale serviciului Schwarz Digits este faptul că toate datele sunt prelucrate și stocate exclusiv în Germania și Austria, țări cunoscute pentru legile stricte privind confidențialitatea și protecția datelor. Müller a subliniat că Schwarz Group a dorit să evite dependența de terți și stocarea datelor în jurisdicții externe, decizând astfel să creeze propriul serviciu cloud.

„Avem o mulţime de date extrem de sensibile”, a declarat Müller, cum ar fi modelele de vânzări pentru magazinele individuale, calculele preţurilor, informaţii despre clienţi din programul de fidelizare al Lidl şi detalii despre cei 575 000 de angajaţi ai grupului.

După implementarea propriei soluții cloud, Lidl a constatat că și alte companii germane aveau aceleași preocupări privind utilizarea serviciilor cloud din SUA și China, ceea ce a accentuat necesitatea unei opțiuni locale.

„Este extrem de important ca Europa să fie în fruntea tehnologiei informaţiei de ultimă generaţie şi capabilă să furnizeze astfel de servicii”, a declarat Johannes Helbig, profesor pentru suveranitate digitală la Universitatea Erlangen-Nürnberg, adăugând că abordarea Schwarz Group este «importantă şi binevenită» şi «un model foarte încurajator».

O condiţie prealabilă pentru un interviu la centrul de control IT al Schwarz Group din sediul său întins a fost să nu dezvăluiţi locaţia exactă a acestuia pe proprietate. Grupul îşi face griji cu privire la securitatea centrului nervos care este vital pentru funcţionarea celor 14 000 de magazine Lidl şi Kaufland la nivel global, precum şi a 220 de depozite şi a unui număr tot mai mare de fabrici care produc produse precum apă îmbuteliată, paste şi îngheţată.

Citește și: Secretul pâinii vândute de Lidl. Din ce sunt făcute produsele de la Brutăria faimosului retailer german

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Afacerea care a înflorit pe timp de secetă într-o localitate din România. Planta care aduce zeci de mii de euro profit
Capital.ro
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
Playtech.ro
Pierdere grea în politică. Premierul a murit în urmă cu puțin timp
DailyBusiness
Fenomenul șocant care șterge trei orașe de pe HARTA României
Adevarul
Pățania unui turist român pus să plătească sute de euro pentru curățenie la o rezervare în Turcia, deși a refuzat cazarea
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Doliu în lumea politică. Toată țara îl plânge azi: A murit în cel mai dificil moment
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Massachusetts conduce clasamentul statelor americane după media IQ
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...