Administraţia Prezidenţială: Preşedintele nu a emis decret de numire a lui Duţă la CNAS

Preşedintele Traian Băsescu nu a emis până în acest moment niciun decret privind desemnarea în Consiliul de Administraţie al CNAS a unei persoane care să o înlocuiască pe Monica Pop, declară Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.
Romania TV
16 iun. 2013, 13:59
Administraţia Prezidenţială: Preşedintele nu a emis decret de numire a lui Duţă la CNAS

De asemenea, Oprea precizează, într-un comunicat de presă transmis duminică, că Virgil Păunescu, consilierul prezidenţial care coordonează Departamentul de Sănătate Publică de la Palatul Cotroceni, „nu şi-a înaintat demisia din funcţie şi nici nu i-a fost solicitat acest lucru”.

„Până în acest moment, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a emis niciun decret prezidenţial pentru desemnarea membrului în Consiliul de Administraţie al CNAS care ar urma să o înlocuiască pe doamna Monica Pop; menţionăm că preşedintele României numeşte un reprezentant ca membru în Consiliul de Administraţie al CNAS prin decret prezidenţial”, afirmă purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

Precizările lui Oprea sunt făcute „referitor la informaţiile vehiculate în ultimele zile cu privire la nominalizarea reprezentantului preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi la o eventuală demisie a domnului consilier prezidenţial Virgil Păunescu”, se mai arată în comunicat.

Fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă a declarat, miercuri,  în ceea ce priveşte propunerea sa drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei, că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.

„Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012”, a declarat Duţă.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a transmis că numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei „o gafă” a Administraţiei Prezidenţiale, „specifică organizaţiilor mafiote”, şi ameninţă că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

„Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administraţiei Prezidenţiale, prin care domnul consilier prezidenţial Virgil Păunescu îl numeşte membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duţă, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, arăta, miercuri, CNAS într-un comunicat de presă.

Într-un comunicat transmis, joi, de Guvern se arată că, în urma situaţiei create prin desemnarea lui Lucian Duţă în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie, joi, la sediul Guvernului, cu preşedintele CNAS, Doru Bădescu, considerând că limbajul folosit în comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit. El i-a cerut preşedintelui Doru Bădescu să îşi exprime regretul pentru acest ton şi pe viitor să folosească un limbaj instituţional adecvat.

În acelaşi timp, primul-ministru consideră ca revenirea unei persoane cercetate penal, în legătură cu activitatea CNAS, reprezintă o situaţie de natură să împiedice buna funcţionare a instituţiei.

Lucian Duţă a răspuns declaraţiilor premierului Victor Ponta în legătură cu numirea sa de către preşedintele Băsescu în CA al CNAS, susţinând că nu este cercetat penal şi că nu s-a început niciun fel de urmărire penală pe numele său.

Premierul Victor Ponta a anunţat joi că Doru Bădescu a demisionat de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), iar pentru postul de preşedinte este propus europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, prim-ministrul declarând ulterior că a semnat decizia de numire a acestuia în funcţie.

DailyBusiness
ANM anunță brumă, ceață și temperaturi deosebit de mici. VA NINGE!
Spynews
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află
Capital.ro
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Oferta momentului în România! iPhone cu 0 lei avans
Adevarul
Suma uriașă cu care se vinde vila arhitectului care a coordonat construcția sediului Primăriei Capitalei
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ce tort au avut la nuntă Lora și Ionuț Ghenu. Cei doi au organizat un eveniment spectaculos / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu s-a sărutat cu altă femeie! Anda ce spune? Imaginile au fost filmate!
Evz.ro
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
O tânără în vârstă de 27 de ani a murit la birou. Femeia a leșinat o dată, însă ar fi fost ignorată de superiori. Care este cauza decesului
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
StirileBZI
Vor fi verificate aproape 4,6 milioane de pensii! Cine trebuie să dea banii înapoi
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...
substantial.ro
Iranul, acuzat de un val de comploturi de asasinat și răpire în Occident
MediaFlux
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău