Prognoza meteo 27 august 2024. Cupola de foc se restrânge, valul de cãldurã scade în intensitate

În ţară, vremea va deveni în general instabilã. Valul de cãldurã va diminua în intensitate şi se va menţine doar în regiunile sudice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 35 de grade.
Filip Stan
26 aug. 2024, 15:31
Prognoza meteo 27 august 2024. Cupola de foc se restrânge, valul de cãldurã scade în intensitate

Prognoza meteo 27 august 2024. La noapte, în ţară, cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi pe suprafeţe mai mici în Maramureş, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Izolat, cu o probabilitate mai mare în zona Carpaţilor Orientali, cantitãţile de apã vor depãşi 30…40 l/mp. Temperaturile minime se vor situa între 10 grade în estul Transilvaniei şi în jurul a 24 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral, iar local vor caracteriza o noapte tropicalã.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo 27 august 2024

În ţară, vremea va deveni în general instabilã. Valul de cãldurã va diminua în intensitate şi se va menţine doar în regiunile sudice şi vestice, unde pe alocuri va mai fi caniculã, disconfort termic ridicat şi indice temperaturã-umezealã (ITU) de peste 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, mai ales dupã-amiaza şi noaptea, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului (cu viteze în general de 50…60 km/h) şi vijelii, în jumãtatea de est a ţãrii, în zonele de munte şi pe arii restrânse în rest. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 30…40 l/mp şi va cãdea grindinã.

Citeste si Se prelungește vara! Climatologul Roxana Bojariu a dat ultimele detalii despre vreme. Cum va fi vremea în septembrie

În Bucureşti, valul de cãldurã se va menţine, însã şi gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza, dar mai ales spre orele serii şi noaptea, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului.

Temperatura maximã se va situa în jurul a 34 de grade, disconfortul termic urmând a se menţine ridicat, cu un indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va atinge pragul critic de 80 de unitãţi, iar minima termicã va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 28 august 2024

În ţară, în regiunile vestice, valul de cãldurã va persista, local va fi caniculã, disconfort termic ridicat şi indice temperaturã-umezealã (ITU) de peste 80 de unitãţi; cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie reduse. În restul teritoriului vremea va fi în general instabilã.

Temporar vor fi înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului în Dobrogea, pe arii relativ extinse în Muntenia, local în Moldova, la munte şi pe arii mai restrânse în Oltenia, Transilvania şi Maramureş. Pe alocuri, în sud-est, cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 35 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade.

În Bucureşti, valul de cãldurã va fi în diminuare. Temperatura maximã va atinge 29…30 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Prognoza meteo 29 august 2024

În ţară, vremea va fi în general instabilã în estul şi sud-estul ţãrii, unde vor fi perioade cu înnorãri accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri dupã-amiaza şi seara, când fenomene asociate instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe alocuri mai ales la deal şi la munte.

Citeste si Primii fulgi de zăpadă în România! Accuweather a anunțat data exactă la care iarna își va intra în drepturi

Izolat vor fi condiţii pentru cantitãţi de apã însemnate şi cãderi de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 34 de grade, mai ridicate în Banat, Crişana şi vestul Olteniei, unde vor fi pânã la 35…36 de grade, caniculã şi disconfort termic în creştere. Minimele termice se vor situa, în general, între 11 şi 21 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi noaptea, când vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 28…30 de grade, iar cea minimã de 17…18 grade.

Prognoza meteo 30 august 2024

În cea mai mare parte a ţãrii vremea va fi cãlduroasã, chiar canicularã, cu disconfort termic ridicat în extremitãţile de vest şi de sud-vest. Cerul va fi variabil, cu perioade în care vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, local la munte şi izolat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 36 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, vremea se va menţine în general instabilã. Cerul va fi temporar noros şi vor mai fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi unele intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 17…18 grade.

Prognoza meteo 31 august, 1, 2 septembrie 2024

În ţară, valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale ale perioadei. Vor fi manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice, în prima zi la munte, apoi pe arii tot mai extinse în regiunile vestice, nordice şi în centru.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi. Condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Biserica veche din România pe care nimeni nu îndrăznește să o viziteze. Ce secrete ascunde
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Playtech.ro
ȘOCANT Cum a ajuns să arate acum Gabriela Szabo. Este de nerecunoscut la 48 de ani
DailyBusiness
SE TAIE ACEȘTI BANI! Decizie oficială la Guvern
Decizii de recalculare a pensiilor blocate la poștă în toată țara. „Pur și simplu ne spun: următoarele decizii opriți-le de la distribuire”
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Scăpați de mirosul urât al pantofilor. Cele mai rapide soluții
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
A făcut furori! Ce a putut să pună posesorul acestei mașini pe plăcuța de înmatriculare: „ADIO...”
Capital.ro
Pierzi banii de la stat. Este obligatoriu să aștepți 120 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Elena Lasconi propune schimbări majore în USR: toți membrii să voteze candidații parlamentari
MediaFlux
EXCLUSIV DAVID POPOVICI a fost dat în VILEAG! Face furori pe DOUĂ ROȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...